Hoppa till sidans innehåll

EM-guld till Magdalena Olsson!

08 FEB 2019 16:07
Magdalena Olsson slog till med ett superlopp på medeldistansen vid EM i Turkiet och vann guld nära ett och en halv minut före Salla Koskela. – Jag är chockad, säger Magdalena Olsson till orientering.se.
  • Skapad: 08 FEB 2019 16:07

Så här berättar Magda om loppet för orientering.se.

– Orienteringstekniskt var det ett helt perfekt lopp. Jag kan så här i efterhand inte hitta någon del av banan där jag hade kunnat ta ett bättre vägval. Och det känns extra bra med tanke på att det var en tekniskt väldigt utmanande bana med mycket smalspår och tuff kupering. Sen hade jag helt perfekta skidor. 

– Däremot hade jag inte den där lätta känslan i kroppen, så ute efter banan förstod jag inte hur bra mitt lopp var. Jag blev chockad när jag kom i mål och insåg att jag skulle vinna guld, säger Olsson som vann med närmare en och en halv minuts marginal till tvåan Salla Koskela, Finland.

Magda och Tove Alexandersson hade en tät kamp i början av tävlingen men sen bröt Tove skidan och fick åka till en utrustningsstation för att hämta en ny skida. 

Isabel Salén blev 13:e, Stefania Corradini 17:e, Johanka Simkova 23:a och Hanna Eriksson 27:a.

På herrsidan vann Erik Rost med knappa tre sekunder före norrmannen Lars Moholdt. Andrey Lamov åkte i mål som 27:a efter en mindre lyckad dag. Lukas Deininger blev 29:a 17 sekunder efter Andrey

I morgon är det vilodag på EM i skidorientering, innan det åter är tävlingsdags de två därpå följande dagarna med långdistans och stafett. 

Resultatlista finns här.

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

IFK Mora OK:s sponsorer

 

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039213
E-post: This is a mailto link