Hoppa till sidans innehåll

EM-stafettguld till Isabel, Magda och Andrey

15 MAR 2020 15:59
Stafetterna på sista dagen av EM i skidorientering i Ryssland blev en riktig medaljfest för klubbens åkare. Guld till Isabel Salén och Magdalena Olsson och guld för Andrey Lamov. Dessutom brons för Linus Rapp.
  • Skapad: 15 MAR 2020 15:59

Damtävlingen blev en riktigt spännande kamp om guldet mellan Sverige och Ryssland. Linda Lindkvist åkte första sträckan för Sverige och växlade ut Isabel som tvåa sju sekunder efter Tatyana Oborina. Isabel bommade och var 1.19 efter vid varvningen vid arenan men avslutade sedan mycket starkt och kom till växlingen 17 sekunder före Rysslands Kseniia Terekhova.

– Mitt fokus var att hålla vår position mot ryskorna och ge Magda en stabil position på sistasträckan, kommenterade Isabel för orientering.se.

Magda så i början av slutsträckan ut att ha avgjort stafetten då hon skapade en ledning på över en och en halv minut till Marina Vyatkina. Men en vägvalsmiss gjorde att ryskan var ikapp. På slutet när banan var rak så blev det en tät kamp kvinna mot kvinna och de kom tillsammans till ett avgörande inne på stadion. Magda visade sig han den klart vassaste finishen och spurtade hem guldet till Sverige.

– Både jag och ryskan åkte bra men gjorde varsin liten miss så vi kom ihop igen, då tänkte jag att jag avvaktar bakom och väntar på spurten, berättade Magda för orientering.se.

– Det kändes faktiskt säkert att jag skulle ta spurten eftersom den är platt här och så fort det var platt ute på banan hade jag ett övertag mot henne fortsatte Magda. 


Magda säkrade guldet med en vass spurt. FOTO: 
esoc2020.


Isabel, Linda och Hanna tar emot Magda efter mållinjen. FOTO: 
esoc2020.

Hanna Eriksson åkte första sträckan för Sverige lag 2 och växlade som trea. Laget var sedan femma i mål. Johanka Simkova åkte sista sträckan för Tjeckien lag 2 som slutade nia.

I herrtävlingen gick Andrey ut med fyra minuters ledning på slutsträckan före Ryssland lag 2 och nästa sex minuter före Sverige lag 1 som var med i kampen om silvret (bara ett lag per land räknas i medaljkampen).

Andrey defilerade hem segern snudd på fem minuter före det ryska andralaget och med 6.45 till Finland lag 1 som tog silvret.


Andrey förde Ryssland till överlägset guld. FOTO: 
esoc2020.

Linus åkte första sträckan för Sverige och det såg i början av sträckan lovande ut men sedan bommade Linus och växlade som tionde lag drygt fem minuter efter. Erik Rost förde laget till femte plats och sedan åkte Markus Lundholm sista. Markus var ikapp de två finska lagen och hade chans på silver innan han gjorde en rejäl bom och han nådde målet som fjärde lag vilket innebar brons då Ryssland 2 som sagt var tvåa i mål.

Lukas Deininger åkte sista för Schweiz som var sjua i mål och femma i EM. Klaus Csucs förde Rumänien i mål som tolfte lag.

Liveresultat finns här.

Arrangörens hemsida finns här.

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

IFK Mora OK:s sponsorer

 

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039213
E-post: This is a mailto link