Hoppa till sidans innehåll

Förmåner, regler, planering mm


Förmåner och regler för satsande juniorer och seniorer i IFK Mora OK

 

Detta gäller alla juniorer och seniorer i klubben

 

IFK Mora OK är en av ledande orienteringsklubbarna i Sverige på både dam- och herrsidan. Klubben arbetar för att även i fortsättningen vara en attraktiv klubb för orienterare som vill utvecklas.

 

Träning och stöd

IFK Mora OK erbjuder satsande juniorer och seniorer ett träningsutbud i form av organiserade träningar och subventionerade läger. Klubben har anställd tränare på 25% (Graham Gristwood) 

 

Elittränarens roll är i stort att:

 • Vara ansvarig för övergripande planering av junior/seniorverksamheten
 • Vara bollplank till de som vill ha råd och tips
 • Vara personlig tränare för utvalda som tillhör yppersta eliten
 • Bidra i övriga elitfrågor - bollplank mot elitkommitten
 • Analysera, ge tips och förbereda inför viktiga tävlingar
 • Ordna vissa läger och vara med och planera vissa läger
 • Utveckla hur vi utnyttjar ny teknik i träning, tävling och analys
 • Lägga teknikövningarna i Mora (tisdagsträningarna) - samarbete med ungdomstränare

 

Anmälningsavgifter

 

Läsmer om klubbens regler här: Anmälningsavgifter

 

Medlemsavgift

Den aktive ska betala IFK Moras  medlemsavgift.

 

Rankingavgift

Den aktive ska själv se till att vara rankad och betala rankingavgift för kommande kalenderår (300kr/år) innan den 31/1. Att vara rankad är krav för att kunna tävla i en elitklass och för att kunna springa SM. All information om rankingavgift finns på SOFTs websida.

 

Tävlingar och läger

Den aktive förväntas att delta i prioriterade tävlingar enligt nedan, om hon/han blir uttagen. Godtagbara skäl för att inte delta i dessa tävlingar är skada, sjukdom, landslagsuppdrag, viktigt prov som inte går att skjuta upp och dylikt. Missköts detta minskar chanserna till nästkommande år att få stöd i samma omfattning av klubben. Det är en bedömning elitkommitten gör inför varje ny säsong.

 

Prioriterade tävlingar/High priority races 2015

 

 • Stigtomta/SM night weekend (15-17th April) 
 • Swedish League tävlingar i Gästrikland (5-8th May) + Läger i Falun
 • Tiomila
 • Jukola
 • SM
 • 25 manna

 

Andra viktiga tävlingar/Other important races   2015

 

 • Swedish League 
 • JVM 
 • VM

 

För alla tävlingar med övernattning betalar alla aktiva egenavgift 100kr/natt (detta är bidrag till boende och mat). Avgiften betalas efter faktura från klubben.

 

Undantag från regeln:

10-mila - Ingen avgift

Jukola - 200 kr per person för hela resan

25-manna - Klubben står för avgiften fre-lö. lö-sö beslutas av Tränings och tävlingskommitten, men brukar vara 200 kr.

 

Hela junior och seniorverksamhetens planering 2016 - ladda ner!

 

Utsedda ledare av elitkommitten och UK (vid stafetter)  som är med som support behöver inte betala egenavgift. Om det är en bättre lösning att bo på hotell med frukost och man får står för egen lunch och middag blir det ingen eganavgift. Ersättning för förlorad arbetsinkomst kompenseras ej.

 

Den aktive förväntas att i tid anmäla sig till prioriterade stafett-tävlingar genom klubbens anmälningssytem på Eventor och genom att kontakta UK och meddela sina aktuella resultat och eventuella skador och sjukdomar.

 

Om den aktive får förhinder (skada/sjukdom) ska hon/han kontakta reseledaren och vid stafetter även UK så fort som möjligt.

 

Om den aktive inte bor i Mora har hon/han möjlighet att söka resebidrag till tävlingar och läger hos elitkommittén i förväg. Elitkommittén gör bedömning från fall till fall.

 

Ideellt arbete

Den aktive ska hjälpa till med klubbens verksamhet genom ideellt arbete (klubbens olika arrangemang som till exempel Vasaloppet, MYC m.m.), plantering etc. i den omfattning som är möjligt. Det är viktigt att vi jobbar i våra arrangemang.

 

Fotografering

IFK Mora har rätt att använda den aktives namn och bild vid marknadsföring av klubbens olika arrangemang och aktiviteter. Den aktive förbinder sig att ställa upp på fotografering som den klubben anordnar.

 

Doping

Doping är strängt förbjuden. Den aktive ska följa SOFTs antidoping regler. Om den aktive fälls för doping har IFK Mora OK rätt att återkräva vad föreningen bekostat under det aktuella året.

 

God representant

Den aktive ska vara god representant för IFK Mora OK och uppträda så att IFK Mora OK inte riskerar att drabbas av negativ publicitet.

 

A) Tiomila, Jukola, SM

För uttagna betalar klubben anmälningsavgift, boende med klubben, resa till och från Mora (VL-hus), mat på plats (som lagas tillsammans).

 

B) Swedish league och övriga stafetter och läger i Sverige i elitkommittens program

Här gäller samma regler som för A) dock betalar inte klubben någon mat vid tävlingar utan gemensam övernattning. Satsande juniorer och seniorer som inte blir uttagna att springa i en elitklass får delta i SL tävlingar på samma villkor ändå.

 

 Detaljerade villkor specificeras i inbjudan till varje läger.

 

C) 25-manna

Klubben står för gemensam resa till och från Mora för alla i klubben samt övernattning fre-lö för A, B och C grupp. 

 

D) Svenska landslagstester

Elitkommittén subventionerar svenska landslagstester för löpare som har realistisk chans att bli uttagna i svenska landslaget, i alla fall på sikt. Om du avser att delta i svenska landslagstester, kontakta elitkommittén i förväg för att komma överens om hur den kan hjälpa dig och vad som blir betald av klubben.

 

E) Övriga svenska tävlingar

Samma regler som för övriga medlemmar

 

F) Utlandslägren 

Årets läger blir Gran Canaria och Portugal enligt planen ovan. Förutsättningar för varje enskilt läger presenteras i inbjudan till dem.

I särskilda fall kan dock lägerbidrag användas till annat läger i samråd med elitkommitten. Givetvis får alla som vill åka med på fler läger mot högre avgift. Det som ingår är flyg, logi, del i hyrbil, OL-övningar, mat (lagas i egen regi alt. halvpension beroende på de möjligheter som finns)

 

Extra bidrag till satsande juniorer och seniorer = uttagna i någon av grupperna.

 

Kläder - Kraven gäller löpare i någon av grupperna ovan

Vid tävlingar där den aktive representerar IFK Mora OK SKA den vara klädd i klubbens aktuella tävlingströja. Ol-byxor/tights (blå eller svart) samt överdragsjacka Trimtex. Svart nattröja får enbart användas på natttävlingar och träningar.

 

Tidigare tävlingströjor får enbart användas på träning.

 

IFK Mora OK har rätt att förse klubbkläderna med reklam. Den aktive har rätt att skaffa egna sponsorer men innan några avtal skrivs ska styrelsen kontaktas för att godkänna avtalet.

 

Andra avgifter

DSA avgift, Lägerbidrag för studerande på OL-gymnasium eller motsvarande - Löpare får ansöka till elitkommitten för att få detta beviljat. Möjlighet och storlek bedöms från fall till fall

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:42
Skribent: Elitkommitten

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

IFK Mora OK:s sponsorer

 

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Besöksadress:
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 13
E-post: This is a mailto link