Hoppa till sidans innehåll

Motionsaktiviteter


 

Utöver dessa återkommande motionsaktiviteter, finns även ett antal aktiviteter som arrangeras vid ett tillfälle per år. Aktuell information om dessa finns i Aktivitetskalendern och under Nyheter på startsidan:

 

Handikapp-OL
En orienteringsbana för alla, men varje deltagare tilldelas en starttid, framräknad utifrån den genomsnittliga kilometertid som personen brukar ha på tävlings- och träningsbanor. Idealt kommer alla deltagare i mål samtidigt.

Kanotorientering
är en tävling för tvåmannalag med en kanadensare. Kontrollerna kan finnas både i vattnet och på land. Det gäller inte bara att springa och paddla snabbt - man måste även vara taktisk.

Kråkberg Triathlon
är ett återkommande arrangemang, som brukar hållas i juli varje år. Det bjuds på vattenpulsning i Orsasjön, sedan cykling, och sist avslutande orientering.

Gängbudkavlen
Upplägget kan varieras, men grundtanken är att olika lag, "gäng", sätts samman, och sedan genomför en kavle med olika banor. Lagen kan premieras efter olika kriterier, valfria av arrangörerna. Viktigast är att det är kul.

Orienteringens dag
Under Orienteringens dag bjuder klubben in allmänheten att prova på olika orienteringsbanor. Det bjuds på fika, och informeras om orientering och klubbens aktiviteter.

Nostalginatt
Den 26 oktober 1935 arrangerades Moras första nattorientering i Kråkberg. Detta firar vi varje höst med nosatlginattorientering på originalkartan.

Klä dig i din sämsta kostym
och trava in mellan granarna.
Traska i träsk och luffa i skog gör livet lätt.

Skinkloppet
I Skinkloppet springer man en ganska vanlig orienteringsbana, men det är inte säkert att den som springer fortast vinner. Innan start gissar varje deltagare vad den kommer att ha för tid. Den som gissar bäst vinner loppet och får julskinkan med sig hem. Den som är sämst på att gissa sin tid får uppdraget att arrangera loppet nästa år. Det är inte tillåtet att springa med klocka.

Sylvesterloppet
Sedan 1986 arrangeras Sylvesterloppet i Östnor varje nyårsafton. Rekordtiden på tre varv (5340 meter) har Simon Hodler med 16.43 (2018). Bästa dam är Eva Jurenikova med tiden 20.50 (2007).

Uppdaterad: 13 DEC 2017 12:55

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

sponsor Morakniv

sponsor FM Mattsson

sponsor Orsa Grönklitt

sponsor Bikeray

sponsor Kullans Kroppsterapi

sponsor Trimtex

sponsor Watt

sponsor Dalarnas Försäkringsbolag

sponsor Handelsbanken

sponsor Wibe

sponsor Skistart

 

 

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039213
E-post: orientering@ifkmora....