Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Om ungdomsverksamheten:

Under april- september har klubben tisdagsträningar med inriktning på teknik. Dessa träningar är ledda av våra duktiga ungdomsledare.

På torsdagar är det motionsOL och diverse KM.  Här finns banor för alla. Dessa träningar är dock inte ledarledda.

Det är även en mängd tävlingar, läger och andra aktiviteter. Vad som händer finns att läsa i vår aktivitetskalender på startsidan.

Vi är en klubb som har lyckan att ha flera grenar så även träningar för MTB-O och Skid-O finns att vara med på. För ungdomsverksamheten flätas MTB-O- och Skid-O-träningar in i årsplaneringen för att kunna erbjuda en allsidighet i vår verksamhet.

 

Våra träningsgrupper

Grupperna indelas framförallt efter kunskapsnivå enligt utvecklingstrappan men naturligtvis är åldern en viss vägledning och antal ungdomar på träningen. 

Vår ungdomstränare heter Mats Jönsson och nås på mail This is a mailto link eller tfnr 0706-419599

Den yngsta gruppen är upp till 10 år.  Mycket lek, lära sig karttecken och kortare orienteringsinslag. Nivån på orienteringen motsvarar ungefär HD 10. I den här gruppen ska varje barn ha med sig en vuxen på träningen för att underlätta för den ansvariga ledaren som är Björn Wrahme.

Nästa grupp heter 11-12. Där är det gul nivå på orienteringstekniken vilket motsvarar HD 12 med Emelie Brudin som huvudledare. Här kommer det att orienteras som huvudsaklig syssla på träningen. 

Nästa grupp är 13-14. Där är orienteringen på orange  svårighetsgrad vilket motsvarar HD 13-16. Svårare orientering, ibland längre banor, inte bara slingor. Ledare för den gruppen är vakant. 

Och till sist har vi en grupp för 15 och äldre. Där är orienteringen på violett nivå och ledare där är vår ungdomstränare Mats Jönsson.  

Vi har samling tillsammans så mycket som går om inte övningarna kräver annat. Vi samlas kl. 18.00 och avslutar ca kl. 19.00. Samlingsplats anges i aktivitetskalendern på hemsidan, IFK Mora Ungdomar FB sida och genom Svenska Lag.

Värdegrund

Våra ungdomar har tagit fram några värdeord som de vill ska gälla under träningar och på tävlingar. Det är värdeord för hur vi ska vara mot varandra och hur vi vill att det ska kännas när vi är tillsammans. Orden är "Roligt, Delaktighet, Respekt, Pepp och Snälla".

Under säsongen kommer vi arbeta mer med att stärka och lyfta de här viktiga orden. 

Utrustning och kläder

Klubben har  SI-pinnar för utlåning, vill man ha en egen får man naturligtvis köpa det. Vid anmälan till tävlingar kan man hyra SI-pinnar av tävlingsarrangören.

Särskilda orienteringskläder finns att köpa men är inte nödvändiga för att man ska kunna vara med och delta på träningar, däremot är det bra att tänka på att ha bra skor och kläder man inte är så rädd om.

Klubbens kläder kan man beställa vid tre tillfällen per år, februari, maj och oktober. Information om klädbeställningar publiceras på hemsidan och i vår grupp på Facebook inför varje beställning. 

Gå gärna med i vår facebookgrupp ”IFK Mora OK:s Ungdomar” där det fortlöpande kommer information/nyheter om träningar, läger och tävlingar.

Årsplan 

 

Övrig information:

Siljanskrets: ungdomstävlingar i närområdet se planering ovan, se aktivitetskalender för gemensam avfärd till tävlingarna.

Dalacup: Cup för HD 14 och HD 16 i samband med dalatävlingar, se planering nedan.

DOF: Dalarnas orienteringsförbund
På DOF.s hemsida under ungdom finns information, inbjudan, m.m. om bl.a. Skogsröjarträff, Dalacupen, DOF-läger, Distriktsmatchen, USM och Zoo-resan.

Om det är något du undrar över ring gärna och fråga någon av oss i ungdomskommittén eller vår ungdomstränare Jönsson! Kontaktuppgifter finns under Föreningen i huvudmenyn.

Uppdaterad: 23 AUG 2018 09:09

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

sponsor Morakniv

sponsor FM Mattsson

sponsor Orsa Grönklitt

sponsor Bikeray

sponsor Kullans Kroppsterapi

sponsor Trimtex

sponsor Watt

sponsor Dalarnas Försäkringsbolag

sponsor Handelsbanken

sponsor Wibe

sponsor Skistart

 

 

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039213
E-post: orientering@ifkmora....