Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Om ungdomsverksamheten:

Under april- oktober har klubben tisdagsträningar med inriktning på teknik. Dessa träningar är ledda av våra duktiga ungdomsledare.

På torsdagar är det motionsOL- Här finns banor för alla. Dessa träningar är dock inte ledarledda.

Det är även en mängd tävlingar, läger och andra aktiviteter. Vad som händer finns att läsa i vår aktivitetskalender på startsidan.

Vi är en klubb som har lyckan att ha flera grenar så även träningar för MTB-O och Skid-O finns att vara med på. För ungdomsverksamheten flätas MTB-O- och Skid-O-träningar in i årsplaneringen för att kunna erbjuda en allsidighet i vår verksamhet.

 

Våra träningsgrupper

Grupperna indelas framförallt efter kunskapsnivå enligt utvecklingstrappan men naturligtvis är åldern en viss vägledning och antal ungdomar på träningen. Det går bra att byta mellan grupperna, prata med ledarna om du funderar på något.

Vår ungdomstränare heter Mats Jönsson och nås på mail This is a mailto link eller tfnr 0706-419599

Den yngsta gruppen kallas för Grön grupp. Ledare för den är Sara Lissmyr. Mycket lek, lära sig karttecken och kortare orienteringsinslag. Grön nivå på orienteringen vilket är den lägsta svårighetsnivån. I den här gruppen ska varje barn ha med sig en vuxen på träningen för att underlätta för den ansvariga ledaren.

Nästa grupp är Vit-gul grupp. Där är det vit och gul nivå på orienteringstekniken vilket motsvarar hd10-12. Här kommer det att orienteras som huvudsaklig syssla på träningen. Många kortare slingor så att de startar om och fokuserar om många gånger. Så att koncentrationen håller genom slingorna. Här är Elisabeth Åkärbjär och Krister Åkärbjär ledare. 

Den tredje och svåraste gruppen heter Orange-violett grupp. Där är orienteringen på orange och violett svårighetsgrad vilket motsvarar hd13-16. Svårare orientering, ibland längre banor, inte bara slingor. Ibland 1:15 000. Ledare är Lena Karlsson-Holmer. 

I den vit-gula och den orange-violetta gruppen kommer vi ha ett anmälningssystem för ledare i form av ett dokument på internet där man som förälder han anmäla när man kan vara med som hjälpledare på en träning, hjälpledare kan få lite olika sysslor från att tex fixa fika till efter träningen, skugga någon ungdom med mera. Det dokumentet hittar ni här. 

 

Vi har samling och uppvärmning tillsammans så mycket som går om inte övningarna kräver annat. Vi samlas kl. 18.00 och avslutar ca kl. 19.30. Samlingsplats anges i aktivitetskalendern och via e-post.

Värdegrund

Våra ungdomar tog under förra året fram några värdeord som de vill ska gälla under träningar och på tävlingar. Det är värdeord för hur vi ska vara mot varandra och hur vi vill att det ska kännas när vi är tillsammans. Orden är "Roligt, Delaktighet, Respekt, Pepp och Snälla".

Under säsongen kommer vi arbeta mer med att stärka och lyfta de här viktiga orden. 

Utrustning och kläder

Klubben har kompasser och SI-pinnar för utlåning, vill man ha en egen får man naturligtvis köpa det. Vid anmälan till tävlingar kan man hyra SI-pinnar av tävlingsarrangören.

Särskilda orienteringskläder finns att köpa men är inte nödvändiga för att man ska kunna vara med och delta på träningar, däremot är det bra att tänka på att ha bra skor och kläder man inte är så rädd om.

Klubbens kläder kan man beställa vid tre tillfällen per år, februari, maj och oktober. Information om klädbeställningar publiceras på hemsidan och på i vår grupp på Facebook inför varje beställning. 

Gå gärna med i vår facebookgrupp ”IFK Mora OK:s Ungdomar” där det fortlöpande kommer information/nyheter om träningar, läger och tävlingar.

Årsplan 

Här är årsplanen för 2019 om du vill planera in alla aktiviteter och tävlingar.

Årsplan 2019 

Övrig information:

Siljanskrets: ungdomstävlingar i närområdet se planering ovan, se aktivitetskalender för gemensam avfärd till tävlingarna.

Dalacup: Cup för HD 14 och HD 16 i samband med dalatävlingar, se planering nedan.

DOF: Dalarnas orienteringsförbund
På DOF.s hemsida under ungdom finns information, inbjudan, regler m.m. om bl.a. Skogsröjarträff, Dalacupen, DOF-läger, Distriktsmatchen, USM och Zoo-resan.

Om det är något du undrar över ring gärna och fråga någon av oss i ungdomskommittén eller vår ungdomstränare Daniel! Kontaktuppgifter finns under Föreningen i huvudmenyn.

Uppdaterad: 23 AUG 2018 09:09 Skribent: Åkärbjär

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

IFK Mora OK:s sponsorer

 

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039213
E-post: This is a mailto link