Hoppa till sidans innehåll

Gustav och Gustaf till semifinal

02 FEB 2019 20:26
Hela 13 åkare tog sig vidare från prologen på SM-sprinten i Sundsvall. Till semifinal krigade sig Gustav Eriksson och Gustaf Berglund. Killarna slutade som tia och elva. Ida Lindkvist blev 14:e som bästa moraåkare.
  • Skapad: 02 FEB 2019 20:26

Bland killarna var det Gustaf Berglund, Eddie Edström, Karl-Johan Dyvik, Victor Gustafsson, Gustav Eriksson, Eric Rosjö och Martin Herbert som grejade 30 bästa i prologen.

 

Gustav och Gustaf tog sig sen vidare till semifinal på tid. Duon var trea och fyra och den snabbaste kvarten och hade Johan Häggström och Karl-Johan Westberg före sig.

 

För Gustav E blev det en tiondeplacering och för Gustaf B en elfte.

 

Hur upplevde du sprinten Gustav?

– Med de förutsättningar jag haft med ont ryggen, jag har knappt kört någon fart sen skandinaviska cupen i början på januari, så hade jag inte så stora förväntningar.

 

– Jag tog ett lopp i taget. Det kändes inte så bra men gick ju ändå bättre än vad jag trodde det skulle göra. Speeden orken fanns inte där. Jag gjorde så gott jag kunde utifrån läget och är ändå nöjd att jag kunde ta mig till semi.

 

Hur känns kroppen och ryggen nu?

– Jag har kört ett kort pass skidor per dag och rehab så kroppen har hämtat sig lite. Det känns lite bättre i ryggen och jag har gjort magnetröntgen och det visar sig att det inte är diskbråck i alla fall.

 

Gustaf B som hade det slitigt på stafetten efter sin sjukdomsperiod kom igen idag och visade att det finns mer att hämta framöver med sin elfteplats.

 

Tjejerna som klarade topp 30 i prologen var: Anna Dyvik, Sofie Oskarsson, Ida Lindkvist, Ida Dahl, Frida Erkers och Emma Björklund.

 

Anna kände sig inte pigg och valde att inte åka vidare för att istället ladda om för söndagens masstart.

 

I kvartsfinalerna var det Frida Erkers som var närmast att greja en semifinalplats. Frida var en knapp sekund att gå vidare efter att ha blivit fyra i sin kvart. 

 

Bäst placering av tjejerna fick Ida Lindkvist. Ida var trea i sin kvart och slutade på 14:e plats. Frida blev 19:e.


Frida var nära att gå vidare till semifinal.

 

Nu laddar åkarna om för söndagens masstart över 15 och 30 kilometer. Tävlingarna sänds i SVT. Damerna startar 09.30 och herrarna 11.30.

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Mora SK - Skidor
Vasaloppets Hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039216
E-post: This is a mailto link

Se all info