Hoppa till sidans innehåll

Bra stafettdag - brons till Ida, Ida och Anna

31 JAN 2019 17:27
Det var blev en stark stafettdag på SM i Sundsvall. Brons till damernas förstalag med Ida Lindkvist, Ida Dahl och Anna Dyvik och fjärde och femte plats för herrarnas lag 1 och lag 2.
  • Skapad: 31 JAN 2019 17:27

Herrarna var först ut i morse och IFK Mora satte minst sagt färg på stafetten med lag 1 och 2 långt fram i täten på förstasträckan. Eddie i lag 2 växlade trea och Eric i lag 1 fyra. Tyvärr stördes Eric av ett stavbrott.

 


Eddie och Eric på första varvet. FOTO: Johan Trygg.

 

På andra sträckan åkte Jonas Eriksson mycket starkt och växlade tvåa tätt bakom IFK Umeå och runt fem sekunder före Åsarna. Brodern Gustav gjorde comeback i spåret och nådde växlingen som sexa.

 


Jonas och Gustav i rygg på IFK Umeå. FOTO: Johan Trygg.

 

Gustaf Berglund fick gå ut med Erik Silfver i Umeå och med Jens Burman jagandes precis bakom.

 

Den här dagen blev det en för tuff uppgift att greja en medalj då Gabriel Thorn, SK Bore kom stark bakifrån.

 

– Jag har ju varit sjuk precis men jag trodde det skulle kunna gå bra idag. Men det gjorde det inte. Det känns riktigt riktigt tungt, berättar Gustaf.

 

– Jag får hoppas det känns bättre på sprinten. Det kanske behövdes en riktigt genomkörare.

 

Gustaf gled in som besviken fyra bara tiotalet sekunder före klubbkompisen Johan Herbert som förde Moras andralag till femteplatsen. 

 

Lag 3 (Martin Herbert, Daniel Svensson, Victor Gustafsson) åkte in som tolva och lag 5 (Gustav Johnsson, Mikael Andersson, Gabriel Strid) som 25:a. Lag 4 (Axel Jutterström, Samuel Oskarsson, Karl-Johan Dyvik) fick bryta på sista sträckan då Karl-Johan inte kände sig bra.

 

I damtävlingen så var förstalaget sexa både på första och andra sträckan då Ida Lindkvist och Ida Dahl åkte. Anna Dyvik avslutade starkt och förde laget till brons.

 


Anna på väg mot mål. FOTO: Johan Trygg.

 

– Jag var supertaggad och hade många att jaga. Jag körde typ allt jag kunde ut från stadion och ner för första backen. Så jag var snabbt ifatt flera lag, berättar Anna och fortsätter.

 

– Sen försökte jag bara gå hårt i första backen så de inte skulle hänga med. Sen hörde jag i varvningen att jag plockat lite på Jonna och Charlotte. När jag hörde att jag låg trea tänkte jag att nu kan jag inte fortsätta gå så här galet hårt.

 

För lag 2 blev det en fin åttondeplats med trion Frida Erkers, Sara Wadman och Helene Söderlund. Lag 3 med Sofie Oskarsson, Emma Björklund och Hanna Fritz blev 15:e.

 


Alla tre damlag. FOTO: Johan Trygg.

 

Fler bilder från dagen finns här.

 

Resultat herrar

 

Resultat damer

 

 

 

 

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Mora SK - Skidor
Vasaloppets Hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039216
E-post: This is a mailto link

Se all info