Hoppa till sidans innehåll

Victor i delad världscupledning efter Rysslandstävlingarna

27 AUG 2019 08:45
Victor Gustafsson fick kliva upp på pallen en gång under gångna veckosluts världscuptävlingar på rullskidor i Ryssland. På fredagens jaktstart avancerade Victor från sjätte till tredje plats. I totalen är nu Victor i delad ledning.
  • Skapad: 27 AUG 2019 08:45

Victor låg på sjätte plats efter torsdagens prolog men tillsammans med Robin Norum åkte han ikapp ryssen Ivan Anisimov som gick ut som trea på fredagens jaktstart. Duon hjälptes sedan åt att hålla farten med ryssen i släptåg. På slutet gick Victor ifrån och tog tredjeplatsen. Vann gjorde ryske Eugeniy Dementiev.

På lördagens supersprint var Victor elva i kvalet och åkte sedan ut som trea i sin kvartsfinal och dagen slutad med en niondeplats. Tävlingarna Khanty-Mansijsk avslutades på söndagen med masstart och det var en stor klunga hela vägen till spurten på herrklassens 20 kilometer. 24 åkare var i mål inom 6,2 sekunder. Victor blev sexa och andra svensk 0,8 sekunder bakom segraren Ivan Ansimov, Ryssland.

I totalen av världscupen ligger nu Victor delad etta med norrmannen Ragnar Bragvin Andresen. Duon har båda 479 poäng. Trea är italienaren Matteo Tanel på 474. Världscupen avslutas med tävlingar i Trento/Val di Fiemme, Italien i mitten av september.

Resultat från tävlingarna i Ryssland finns här.

Ställningen i världscupen finns här.

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Mora SK - Skidor
Vasaloppets Hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039216
E-post: This is a mailto link

Se all info