Hoppa till sidans innehåll

Bissen Larsson, en fighter - och Villa föll i finalen

26 MAR 2012 08:16
För ett antal år sedan lirade Mathias ”Bissen” Larsson i IFK. En snabbskrinnare och målskytt. Uppfostrad i Köping och via VSK och Edsbyn gjorde han två lyckade säsonger i blåvitt.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2012 08:18

En kanonkille. Proffsig, trevlig och med en perfekt attityd. En inställning som gjorde honom till bandypelare av yppersta elitklass. För cirka två år sedan drabbades han av hjärnblödning och slogs för sitt liv. Nu är han sakta men säkert tillbaka till ett bra liv. Detta efter många och långa vedermödor. För en dryg vecka sedan fick jag veta om hans situation genom att läsa på Svenska Bandyförbundets hemsida. Jag ringde och pratade med honom för några dagar sedan och fick höra hans story. Den grep mig.

IFK Bandyn har genom den alltid varande på hugget Pär Beckne utmanat hela bandy- Sverige och betalat in 10 kronor per mål som representationslaget gjort den gångna säsongen. I IFK;s fall kr 1 630,-. Pengarna går oavkortat till hjärnforskning. Bissen har också startat upp Bissens Brainwalk, som gick av stapeln i Köping för andra gången nu i helgen. Förra året samlade man in kr 107.000 och i år lär ännu flera personer ha deltagit.  Du kan, liksom jag har gjort, stödja denna insamling genom att betala in kr 50,- till bankgiro 901-1255 eller Plusgiro 901125-5, märkt BISSEN BRAINWALK. Läs mera om Bissen på svenskbandy.se, där kan du se en film om honom.

Jag höll mina tummar blåa för att Villa-Lidköping skulle erövra sitt första SM-guld, men SAIKs formidabla inledning, 3-0 efter 12 minuter, knäckte västgötarna. Men vilka lirare som fanns på planen! En klinisk skarprättare som Edlund, en evighetsmaskin och ledargestalt som Berlin, en dribbler som Daniel Andersson, en liten men stor kämpe i Bryngelsson, en blott 16 årig Erik Pettersson (Årets komet) osv. Huvuddomare Kandell med kollegor kan också vara stolt över sin insats.

Avslutningsvis. Båda finallagen är hallag. Liksom P20 segrarna IFK Vänersborg som slog Edsbyn, med hall. P18 segrarna heter IFK Kungälv har ännu ingen hall, men besegrade Edsbyn med hall. Mönstret går igen. Utan hall är du obönhörligen på efterkälken. Och i Motala vill vi satsa på en hall som är öppen 12 månader om året, 6 månader med is och den andra delen av året finns det utrymme för andra aktiviteter. Inte minst idrottsliga. Nog borde en sådan kunna invigas i september 2013?

Skribent: Pär Höckert

Välkommen till Bandyskolan!
Bandyskolan

 


 

IFK 50 år!

Var med och stöd Elitrycket du oxå!
Nilsson

 

Ungdomsslipen kommer från CAG-ONE

cag-one


Postadress:
IFK Motala BK - Bandy
Bangårdsgatan 1
59135 Motala

Kontakt:
Tel: 0141212008
Fax: 014151120
E-post: This is a mailto link

Se all info