Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blir en repris på fjolårets SM-final i semifinalstadiet i årets slutspel på damsidan. Detta står klart sedan AIK under fredagskvällen slagit ut Sandvikens AIK i kvartsfinalen.
 
Under torsdagskvällen spelades de historiska första åttondelsfinalerna på herrsidan och i de första av två möten så var det de båda IFK-lagen, Motala och Vänersborg, som drog de längsta stråna.
 
På onsdagskvällen inleddes damernas slutspel med kvartsfinaler. AIK och Villa Lidköping tog varsin seger och har nu en fördel i kampen om semifinalplatserna.
 
Efter två år som generalsekreterare lämnar Peter Hodor sin tjänst i Bandyförbundet.
 
Elitserien är avgjord och tränarna har gjort sina val inför SM-slutspelet.
 
Svenska Bandyförbundet kommer efter den här säsongen att få en ny ordförande. Stig Bertilsson som nu är inne på sitt femte år har meddelat valberedningen att han inte kandiderar för ytterligare ett år.
 
Under den gångna helgen arrangerades ett välbesökt och uppskattat poolspel för flickor på Tunets IP i Borlänge.
 
Under söndagen avgjordes den sista matchen i Elitseriens grundserie. Nu väntar SM-slutspel för de sex bäst placerade lagen.
 
VSK spelade oavgjort, 4-4, borta mot Sandviken under lördagen och säkrade därmed seriesegern.
 
Svenska Bandyförbundets vice ordförande Lars Olofsson var en av de många engagerade och meriterade ledare som deltog i Bandyriksdagen i Vänersborg. Så här tyckte han om slingan med namn ”Välmående Elitföreningar”
 
Två omgångar återstår i herrarnas Elitserie, men redan nu har Villa Lidköping säkrat seriesegern.
 
Sverige tog silver i VM efter en snöplig finalförlust mot Ryssland. Nu har du som bandysupporter chansen att buda hem de svenska VM-stjärnornas matchtröjor.
 
I vinter arrangeras Universiaden i bandymetropolen Krasnojarsk 1-12 mars 2019. Bandy debuterar på programmet och totalt deltar 50 nationer och 3 000 atleter tävlar i 76 grenar inom 11 idrotter.
 
Lagom upprymd efter en Bandyriksdag under två dagar - för Per-Anders Gustafsson med flera har den pågått längre - kom så FINALEN.
 
Sverige följde upp lördagens seger med att vinna även söndagens returmöte mot Finland. Segersiffrorna blev 4-2.
 

IFK-loggan

 

 

Postadress:
IFK Nässjö - Bandy
Martin Heinrich, Toftavägen 6
57875 Flisby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: martin.heinrich@nassjo.se

Se all info