Hoppa till sidans innehåll

Klart: Fortsatt spel i division 5 även nästa säsong för IFK Österbymo

07 DEC 2019 15:17
Efter ett långt och tufft 2019, degraderades IFK Österbymo tillslut för andra säsongen i rad vilket skulle innebära spel i division 6 kommande säsong. Men sent på fredagskvällen kom ett glädjande besked från det småländska fotbollsförbundet.
  • Skapad: 07 DEC 2019 15:17

- Idrottsföreningen Kamraterna från Österbymo har blivit tilldelade en plats även i 2020 års upplaga av division 5!

Under säsongen 2019 spenderade IFK mestadels av tiden i de nedre delarna av tabellen och fick till hösten slåss med näbbar och klor för att nå säker mark. Det skulle dock dröja ända in i sista omgången då man, med stor hjälp av resultaten i andra matcher, lyckades att knipa en kvalplats. Där klipptes den sista livlinan efter ett kryss hemma på Bulevallen i det avgörande mötet med Hillerstorp GoIF.

Men med tårarna torkade och ärmarna uppkavlade var såväl spelartrupp som ledning ense om ambitionen kommande säsong: att så snabbt som möjligt ta tillbaka Österbymo till fotbollens finrum – Småländska division 5.

Den ambitionen uppfylldes tidigare än någon kunnat ana då det nu står klart att IFK fått tillbaka en plats i femman då andra lag av olika skäl tackat nej till sina platser. Underbara nyheter för Österbymo som trots förra säsongens misär alltså återigen välkomnar division 5-fotbollen till Bulevallen.

Till kommande säsong har det skett en del förändringar i såväl ledarstab som spelartrupp. Mer om detta kommer ni att kunna läsa inom de kommande dagarna.

Skribent: Zijad Poljak
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Österbymo
Box 71
57060 Ydre

Besöksadress:
Idrottsvägen
57060 Ydre

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info