Hoppa till sidans innehåll

Ny tränarduo i IFK

13 DEC 2019 16:07
Det är med stort nöje vi idag presenterar vår nya tränarduo som tillsammans ska styra den blåvita skutan säsongen 2020 – Anton Svensson och Joakim Friberg!
  • Skapad: 13 DEC 2019 16:07

Det är två kända namn i IFK-kretsar som nu tar på sig tränarkostymen och ställer sig vid sidlinjen. Sammanlagt har Anton och Joakim gjort över 15 säsonger på seniornivå som spelare i föreningen och är väl insatta i klubben och den spelartrupp de nu ska basa över.

- Det är både roligt och hedrande att få detta förtroende, att få leda detta lag i klubben man växt upp i. Extra motiverande är den utvecklingspotential som finns i både truppen och ungdomssektionen. Känslan är att vi har en spelarstomme och ledarstab som är riktigt taggad och redo för kommande utmaningar, delger Anton.

I övrigt kommer ledarstaben att även bestå av Carl Malmström som kliver in i en hjälptränarroll tillsammans med Samuel Hermelin som blir spelande hjälptränare. Kvar blir även Andreas Jacobsson som lagledare.

Tränartillsättningen gjordes innan det blev officiellt att IFK åter fick en plats i division 5 och innan det hann det även hållas ett upptaktsmöte där det sattes målsättningar som nu behöver revideras:

- Vi hade ju såklart inte räknat med några glada besked om en gratisplats, men målsättningen från både spelartruppen och ledarna var tydlig, vi ska upp i femman direkt.  Nu gick det snabbare än vi hade kunnat ana och vi ska sätta oss med spelartruppen igen och tillsammans ta fram nya målsättningar och förväntningar på säsongen, säger Joakim.

 

Såhär ser IFK Österbymos ledarstab ut säsongen 2020:

Huvudtränare Anton Svensson och Joakim Friberg.

Hjälptränare Carl Malmström och Samuel Hermelin.

Lagledare Andreas Jacobsson

Skribent: Zijad Poljak
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Österbymo
Box 71
57060 Ydre

Besöksadress:
Idrottsvägen
57060 Ydre

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info