Hoppa till sidans innehåll

MÖT - Kristoffer Ahlin

30 JAN 2021 12:27
Kristoffer Ahlin - en av deltagarna i ”Elitstyrkans hemligheter” som just nu visas på TV4/TV4 play.
  • Skapad: 30 JAN 2021 12:27

Hur kom du på detta?
Jag har med förtjusning sett den brittiska förlagan ”SAS Who Dares Wins” som gått på TV4 och SVT. Danskarna har även gjort några säsonger av samma idé. Sedan första stund fastnade jag för utmaningen att få testa mina fysiska och mentala gränser. Att få tänja och flytta dem eller se om vi ens har några gränser.

  Men just att programidén bygger på att se vem man egentligen är när all trygghet plockas bort från en är nog det som mest lockat mig. Varför är vi som vi är?

  Faktum var att jag blev lite nostalgisk i min ensamhet nere i Tyskland (där jag bor nu) och ville se tv-programmet ”Saknad” där jag 2003 var med och letade efter min pappa. Men istället så såg jag att TV4 sökte deltagare till ”ett militärprogram”.

  Jag förstod DIREKT vad det var och gjorde något ovanligt. Jag ansökte på ren reflex!!! Ingen tvekan och ingen fundering. Jag ville med!

Värsta utmaningen, skulle du göra om det, vilka spår har det satt?
Jag tycker det är svårt att jämföra extrema händelser. Jag har varit med om några händelser i mitt liv. Händelser där mitt och andras liv står på spel. Denna händelse/utmaning kan inte jämföras med dessa. Eftersom det är en frivillig utmaning så vill jag snarare kalla den för den BÄSTA utmaningen snarare än den VÄRSTA. Så, JA! Jag skulle göra om det.

  Upplevelsen har satt sina spår på många sätt. Jag har haft detta i mitt huvud sedan anö̈kningen våren 2020 och hela vägen fram till idag. Jag kommer fortsätta behöva processa detta för denna resa har gjort att jag har vänt på stenar som jag låtit ligga orörda genom livet och vissa stenar jag inte ens visste fanns. 

Bearbetning efteråt?
Förutom ren fysisk bearbetning med återhämtning, träning, kost, sömn et c så har jag mentalt processat detta. Jag har skrivit ner mycket, men framförallt PRATAT och berättat för folk som velat lyssna. Min fru Josefine och barnen har fått utstå mycket ältande!!! Sen vänner och bekanta, där vissa varit närmare och mer lyssnande än andra, har varit och är en jätteviktig del. Feedbacken på sociala medier har ju varit fantastisk. Jag skäms inte, men känner att det kan bli lite enkelriktat. Vi har alla ett bagage som vi på något sätt ska vara stolta över. Även våra misstag. Det är inte bara jag. 

Blev det kamratskap bland de medverkande?
Att kastas ihop med en så stor grupp främmande människor är ju intressant. Vi alla hade ju såklart, något gemensamt. Vi sökte alla till denna utmaning. Det skapade fantastiska band på grund av den likheten. Att få lära känna människor och höra på deras historia är fantastiskt. En lärdom jag fått bekräftat och som jag ska förstärka framåt i livet. 

Annat som du kan förmedla?
Nu kan det nog bli lite klyschigt…..men när jag ändå får frågan så vill jag säga: Tro på er själva! Lyssna! Släpp lite av prestige och jantelagstänk. Lyft människor i din omgivning. Ge folk feedback på det de gjort bra istället för att fokusera på det dåliga eller mindre bra. Jobba hårt för att utvecklas istället för avvecklas. 

Skulle du vilja rekommendera någon att göra detta?
Självklart om man vill det. Men gör det inte för någon annan än dig själv.


Åke Lantz intervjuade

Skribent: Kristina Sandberg
E-post: Adressen Gömd

IFK SALA:s  HUVUDSPONSORER

 

 

 

Postadress:
IFK Sala - Triathlon
Åke Lantz, Persdalsgatan 33
73337 Sala

Kontakt:
Tel: 0703991045
E-post: This is a mailto link

Se all info