Hoppa till sidans innehåll

Damer - Brunflo 3-1

28 AUG 2017 01:00
IFK Strömsund upp på andra plats i tabellen efter stabil insats mot Brunflo!
  • Uppdaterad: 04 SEP 2017 21:42

Efter slutsignalen och segern i hemmamatchen mot Brunflo var det en ganska oväntad reaktion från många av hemmaspelarna. – Vi kom inte alls upp i samma nivå som i vår senaste match, var kommentarerna från tjejerna i strömsundslaget. – I vår senaste match, 0-0 borta mot Ope 2, fungerade vårt passningsspel mycket bättre och vi gjorde en bättre match överlag. Bortsett från att vi då inte gjorde några mål förstås…

Däremot var publiken i Strömsund nöjd med söndagens match. En säker 3-1 seger mot andraplacerade Brunflo gladde naturligtvis publiken i det strålande solskenet på Strömsvallen.

Matchen började något trevande och det såg nästan ut som om båda lagen var lite spända inför uppgiften. – Ja, vad jag är mest nöjd med i första halvlek är vår arbetsinsats, säger Bernt Olofsson från tränarbänken i Strömsund.- Mitt lag jobbade hårt och även om vårt spel inte riktigt stämde så var vi ändå framme och skapade några målchanser, bl.a två skott i ribban.

Men i andra halvlek bröts måltorkan, och då med ett mycket vackert mål. Unga Matilda Persson Elverum, f. 2002, drev bollen längs vänsterkanten, dribblade snyggt bort brunfloförsvaret och slog därefter en klassisk passning ”snettinåtbakåt” som hamnade helt perfekt hos Lovisa Persson som lugnt och behärskat distinkt tryckte in 1-0. Och det dröjde inte länge förrän Lovisa Persson också gjorde 2-0, den gången på nick. Och Strömsund kunde också öka på till 3-0. Matilda Persson Elverum fälldes i straffområdet och den efterföljande straffen satte hon själv i mål.

Och även om Brunflo tryckte på i slutet av matchen så kändes det efter 3-0 målet som att matchen var avgjord. Brunflo kämpade dock på bra och kunde reducera i slutet av matchen genom mål av Tilde Norlander.

- Jag är nöjd med hur hela mitt lag uppträdde idag, säger Bernt. – Men jag måste ändå berömma vår försvarslinje lite extra. – Våra defensiva spelare gjorde alla ett starkt jobb idag. – Ett extra plus till vår vänsterback Jessica Espvall som i vanlig ordning gjorde en helgjuten insats och idag var det minst sagt besvärligt för våra motståndare att passera henne.

Genom segern gick Strömsund förbi Brunflo i tabellen och är nu uppe på andra plats, två poäng före Brunflo. Men i den jämna kampen om andraplatsen har Brunflo en match mindre spelad än IFK Strömsund.

Skribent: Carina Wik

Så här fungerar hjärtstartaren

HjärtstartareGuldsponsorer

simonsons

 

 Silversponsorer

continova

engconLogo 

 

Makab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IFK Strömsund - Fotboll
Ramselevägen 29
83335 Strömsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info