Hoppa till sidans innehåll

Damklubben

Historik

IFK Tunas Damklubb såg dagens ljus under en fotbollsmatch i Överum 1966.

Det var Doris Svensson, Karin Axelsson (som fortfarande är medlem!), Signe Hjelm och Lilly Fahlström som kom överens om att bilda en damklubb inom IFK, något som efterlystes av IFK-styrelsen.

Damklubbens första ordförande blev Doris Svensson.

Arbetsuppgifter saknades inte. Till att börja med satte man igång med att måla om omklädningsrummen. Så fick klubbstugan en uppsnyggning. De drev på så att ett litet kök byggdes till vid klubbstugan.

Musikerhytten vid dansbanan var liten och trång. Den gamla revs och en ny och större sattes upp trots ett visst motstånd inom IFK-ledningen.

Man vävde mattor som såldes på handarbetsauktioner. Pengar skänktes till hjälp till ett elljusspår och en ny högtalaranläggning till Bingon skänktes också.

Efter elva år som ordförande avgick Doris Svensson och efterträddes av Mona Gustavsson som sedan dess leder klubbens verksamhet. Mona var en av initiativtagarna då marknaden Tuna Möte återuppväcktes 1982.

Tillsammans med Supporterklubben samlade man in saker som sedan såldes på auktioner.

Under många år var det damklubben som stod för maten vid de årliga IFK-festerna. Korv- och godisförsäljningen vid fotbollsmatcherna har dom också hand om.

När man 1983 beslutade att det skulle vara marknadsdans på kvällen var det Damklubben som stod som arrangör. Under några år tog Damklubben in en hel del pengar på dansfester på Tunhamra. När inte danserna gick längre fick man hitta på något annat att ta in pengar på. Man tog upp beställningar och sålde kläder, man säljer Bingo Lotto-kuponger och andra lotterier.

Damklubben som idag består av ett 20-tal damer, lägger ner ett jättearbete i det tysta. Deras insatser, som kommer idrotten till godo och inte syns så mycket utåt, kan inte nog värderas. I dessa åtstramningens tider då de kommunala anslagen krymper är Damklubbens insatser extra värdefull.

IFK Tunas Damklubb har sammanlagt genom åren skänkt över en miljon kronor till föreningen. Vid 60-årsjubileet 2005 skänkte de 120.000 kronor!

 

Damklubben bildades den 9/6 1966

 Vi behöver fler matchsponsorer.

Skulle du eller ditt företag kunna tänka dig att vara det? Det kostar 500:- och då får du stå med i en annons i Vimmerby tidning och matchprogrammet den dagen matchen är. Hör av er här på facebook eller på telefon till Simon Pettersson på 0730-528986. Både privatpersoner och företag får såklart vara sponsor. Tack på förhand!

images (2)

Postadress:
IFK Tuna - Fotboll
Tunhamra
59896 Vimmerby

Kontakt:
Tel: 0703760313
E-post: This is a mailto link

Se all info