Hoppa till sidans innehåll

Tuna Möte

TUNA MÖTE 2013   29 JUNI

 

 

Saxat ur Vimmerby Tidning

 

 

Många besökte Tuna Möte  
 

02.07.2012 08:19


 

Sommarvädret var tillbaka och besökarna strömmade till Tuna för att besöka den traditionsenliga marknaden. För exakt 31 år sedan återuppväcktes Tuna Möte som har anor ifrån 1800-talet.
– Hit kommer folk för att träffa varandra och för att fynda fina saker, säger Mona Gustafsson, ordförande i IFK Tunas damklubb.

 

Till Tuna Möte har flera generationer kommit för att köpa alltifrån ost till grillkol och kläder till bröd. Årets marknad lockade ett femtiotal knallar till Tuna.
– När vi för cirka 30 år sedan återuppväckte marknaden upplevde jag att det var fler knallar som kom hit, kanske är det en trend att färre knallar orkar fortsätta, säger Mona Gustafsson.
Klart står dock att Tuna Möte denna lördag i juni fortfarande lockade till sig många knallar och besökare.

Bra för landsbygden
I marknadsvimlet står Arne Fransson och säljer kokosbollar och korv, det är något som han har gjort på Tuna Möte i 30 år.
– Jag tror att många tycker att det är fint att åka ut på landet för att besöka marknader, säger han.
Arne Fransson har varit handlare i hela sitt liv, han tycker att det är bra gjort av IFK Tuna att anordna dessa marknader.
– Jag tror att landsbygden behöver tillställningar som dessa för att kunna fortsätta frodas, säger Arne Fransson.

 Vi behöver fler matchsponsorer.

Skulle du eller ditt företag kunna tänka dig att vara det? Det kostar 500:- och då får du stå med i en annons i Vimmerby tidning och matchprogrammet den dagen matchen är. Hör av er här på facebook eller på telefon till Simon Pettersson på 0730-528986. Både privatpersoner och företag får såklart vara sponsor. Tack på förhand!

images (2)

Postadress:
IFK Tuna - Fotboll
Tunhamra
59896 Vimmerby

Kontakt:
Tel: 0703760313
E-post: This is a mailto link

Se all info