Hoppa till sidans innehåll

SM i Gävle avklarat

2011-08-15 13:37
I helgen avgjordes seniorernas SM nere i Gävle. Främsta IFK-placeringarna stod Daniel Ragnvaldsson (4:a) och O’dain Rose (5:a) för.
  • Uppdaterad: 2013-02-06 22:15

De senaste åren har Daniel Ragnvaldsson skämt bort oss med SM-guld i spjut. I år visade sig dock den yngre generationen genom jättelöftet Kim Amb vara för svår. Daniel kastades som längst 71.39 – ett resultat som kom i 3:e kastomgången och som räckte till en 4:e plats. Fram till bronspengen fattades dryga 4 meter.

 

O’dain Rose visade att han har flyttat fram positionerna ytterligare jämfört med i fjol. O’dain som i år är statistik-5.a i Sverige knep även den placeringen i finalen på tiden 10.91. Vi kan även konstatera att O’dain var den yngste i finalfältet och med många fina sprintår framför sig.

På 200 meter nådde O’dain inte riktigt ända fram till en finalplats. Vi är dock säkra på att O’dain har mycket ogjort även på den distansen.

 

En nöjd löpare som fick sätta ett nytt personbästa var Janne Westerberg på 3000 m hinder. Janne sprang i mål som 8:a på tiden 9.27,66. Pers med knappa 3 sekunder.

 

En annan som gjorde sin bästa tävling för säsongen var junioren Fredrik Konradsson i höjdhopp. Lördagens kval med resultatet 1.98 betydde avancemang till final där Fredrik senare noterade årsbästa med 2 meter jämt. Starkt hoppat av Fredrik som placerade sig som 9:a i sitt första seniormästerskap.

 

Elias Bjuhr hamnade i ett försöksheat på 1500 m där farten var av promenadkaraktär. När sedan löparna bestämde sig för att sätta fart så kunde Elias inte sätta emot seniorerna. Att sedan det andra försöksheatet gick betydligt snabbare gjorde att finalchansen försvann. Hur som helst en nyttig erfarenhet för Elias i dennes första seniormästerskap utomhus.

 

På fredagens 10.000 meter fick tyvärr både Jenny Jansson och Kristoffer Österlund bryta loppet.

 

Med 4 av våra aktiva på topp-10 och att vi för första gången på ett antal år har en hel trupp att skicka på ett SM får vi vara nöjda med insatsen. Vi har dessutom sparkapital på hemmaplan (t.ex. Robin, Joel, Lustig) som alla har mycket ogjort på tävlingsbanorna så kan vi inte annat än att se ljust på framtiden.

 

Från klubben tackar vi även Michael Svensson och Karl-Uno Olofsson som var nere och stöttade våra aktiva på plats.

 

Efter att seniorernas SM har avklarats så har vi nästa helg Norrlandsmästerskapen som avgörs på hemmaplan i Umeå. Därefter återstår JSM/USM nere i Skåne den 26-28/8.

 

Till resultaten: http://www.trackandfield.se/resultat/2011/110811.htm

Skribent: Hans Nilsson

Postadress:
IFK Umeå - Friidrott
Hyggesvägen 19
90346 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-773708
E-post: This is a mailto link

Se all info