Hoppa till sidans innehåll

Mesta Mästarna


IF Linnéa Boxning är en av landets ledande boxningsklubbar. Ingen annan boxningsklubb kan visa upp så många Svenska Mästare som Linnéa, man kan med fog kalla Linnéa Boxning för Mesta Mästarklubben.

På seniorsidan finns det sammanlagt 97 Linnéaiter som är Svenska Mästare varav 87 på herrsidan och 10 på damsidan. Här finns många intressanta boxningshistoriska händelser. Vad sägs om bröderna Stig och Kurt Kreuger som tog 6 SM vardera. Lägg därtill att Stig tog ett JMS 1936 och Kurt tog EM i fjädervikt 1947. Tar man med den tredje brodern Harry Kreuger som tog ett JSM 1929 så är det 15 Mästerskapstitlar till en och samma familj. Vem slår det? Dessutom fick Stig och Kurt utmärkelsen Stor Grabb.

Bröderna Eriksson Erik och Per, som gick under smeknamnet Vangis; Erik ”Stor-Vangis” och Per ”Lill-Vangis”, tog 5 SM (3 respektive 2) till samma familj. Både Stor-Vangis som Lill-Vangis fick utmärkelsen Stor Grabb.

En av de stora i Linnéa är tungviktaren Roger Andersson som tog 5 raka SM och en mängd av landskamper och internationella turneringar. Också han fick utmärkelsen Stor Grabb.

Kalle Bergström tog 3 raka SM liksom Georg Scott (Cramne). Bägge har fått utmärkelsen Stor Grabb.

VårHenok Alem har 3 SM plus ett JSM.

År 2000 fick Linnéa sin första SM-titel på damsidan genom Sofia Svanström.

Frida Wallberg tog 2 SM (2002 och 2003).

 

Den största damboxaren i svensk historia och numera elittränare Anna Laurell har vunnit 2 SM-guld, 1 EM-guld och 1 VM-silver.

 

Vår EM-guldmedaljör Jenny Hardingz har plockat hem 1 VM-brons, 1 EM-guld och 3 SM.


Uppdaterad: 28 AUG 2013 23:02 Skribent: Anna Forsell

Postadress:
IF Linnea Boxning - Boxning
Erstagatan 22
11634 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info