Hoppa till sidans innehåll

Måldokument


1. Varför finns IF Linnéa Boxning?
2. Till vem vänder sig klubben?
3. Hur ser omgivningen ut?


Svaren på dessa frågor bestämmer Linnéa Boxnings mål. Kortfattat kan man säga att:

1. Linnéa Boxning finns för att främja boxningen inte bara som idrott på elitnivå utan även som motionsform och kultur.

2. Oavsett ålder och kön kan alla utöva boxning. Det är inget krav att tävla.

3. Klubben ska hedra sina sponsorer och bidragsgivare genom att alltid uppträda korrekt. Mot bakgrund av klubbens långa och framgångsrika historia är det lätt att mäta framgångarna i antal medaljer på SM och framgångar i ringen. Där är Linnéa bäst i landet genom tiderna och även just nu. Men även om många drömmer om SM, VM och OS har majoriteten av dem som börjar med boxning helt andra drömmar.

Många vill genom boxning ha en motionsform med lite "drag" i. För andra handlar det om att förbättra sin självkänsla. Genom tiderna är det åtskilliga mobbningsoffer som via boxningsträning i Linnéa kunnat gå vidare i livet på lättare ben. På samma sätt har många "mobbare" fått lära sig ödmjukhet och respekt för andra människor.


"Från gathörn till ringhörn - mot våld och rasism"
Många har eller har haft sociala problem.
Här ska Linnéa ställa upp genom kamratskap, träning och personlig utveckling. Oavsett tidigare belastning ska alla få en chans i Linnéa Boxning. Klubben ska alltså inte agera "extra domstol". Det är samtidigt viktigt att klubbens egna regler upprätthålls. T ex ska ingen form av översitteri, eller våld utanför ringen, accepteras. Klubben ska aktivt verka mot rasism.

Efter en första varning kan brott mot klubbens regler och anda leda till avstängning och i grova fall uteslutning.
Boxning har historiskt utövats av män. Linnéa ska verka för att göra sporten tillgänglig för kvinnor.

Klubbens framgångar kan inte mätas på något enkelt sätt. Det är egentligen viktigare att ett mobbningsoffer inte längre blir mobbat, eller att problemkillar kan ges en bättre tillvaro, än att ta medaljer i ringen.
Det är medlemmarna som ska fastställa plattformen för Linnéa Boxning. Och den kanske bästa mätmetoden för klubbens framgångar är antalet medlemmar och deltagande i träningen. Linnéa Boxnings målgrupp är därmed alla, oavsett ålder eller kön som vill lära sig boxas.

Boxning ska vid sidan om den fysiska aktiviteten även stärka medlemmarnas självförtroende. Det är inget krav att målet ska vara att tävla. Samtidigt är det viktigt för klubben att ha en bra elit. Våra bästa boxare ska exponeras så att de når framgång även utanför ringen. Med bra elit ökar också tillströmningen av nya medlemmar. Linnéa Boxning ska i första hand fostra egna boxare, men välkomnar också erfarna boxare som vill representera klubben. Linnéa Boxnings funktion för medlemmarna ska vara: "Alla kan växa med rätt träning"


Den tredje frågan; hur ser omgivningen ut för Linnéa Boxning, bestämmer hur klubben ska verka utåt.
Inom Stockholmsområdet finns ett 10-tal boxningsklubbar. Dessutom finns åtskilliga andra kampsporter som konkurrerar om ungdomarna.
Linnéa Boxning ska alltid stå för givna löften såväl gentemot boxare som mot klubbens övriga intressenter.
Under överskådlig tid kommer ekonomin att vara beroende av bidrag och sponsorer. Linnéa Boxning ska vara förutseende vad gäller sponsorernas önskemål och på bästa sätt ta till vara deras intressen. Klubben ska gentemot myndigheter uppträda så att de känner att de får full valuta för sina bidrag. Genom att i alla situationer uppträda korrekt ska Linnéa Boxnings nätverk växa. Därmed ger vi också våra boxare ökade möjligheter till framtida arbete och utveckling. Linnéa Boxning ska uppfattas som en bra "plantskola" hos tänkbara arbetsgivare.


"En klubb med själ"
Det är svaren på de inledande tre frågeställningarna som är utgångspunkten för Linnéa Boxnings verksamhet. En 100-årig klubb som Linnéa Boxning ska på samma gång ge känslan av gamla anor och vara modern och fräsch. Linnéa Boxning uppfattas som kultur och tradition när en profilering är konsekvent genomförd - när det står klart både för medlemmar och omgivning vad klubben står för i form av idrottsliga, kulturella och sociala värderingar. Profileringen måste göras medvetet och genomgående och är basen för klubbens verksamhet.


"Linnéadagen: tradition och förnyelse"
Det ska vara trivsamt att träna och arbeta i Linnéa Boxning.
I klubben finns medlemmar från en lång rad olika kulturer och religioner. Samma ord kan ha olika betydelse. Det är viktigt att det råder klarhet i vad överenskommelser verkligen betyder. Ett led i att skapa en "själ" i Linnéa ska vara att utveckla "klubbegna" vanor och traditioner. Firandet av Linnéadagen den 13 maj är en sådan tradition. Applåder efter avslutad träning är en annan. Alla möjligheter för att öka medlemmarnas trivsel och förbättra klubbandan ska tas till vara.

Profileringen ska göra Linnéa Boxning till en vana. Uppfattas vår anrika klubb dessutom som ny och fräsch varje kväll så blir Linnéa Boxning ett behov. Detta ska vara utgångspunkten för det dagliga arbetet i klubben. Ny och fräsch blir Linnéa Boxning genom programverksamheten - genom ständig förnyelse av träningsmetoder, träningsredskap, tävlingar och resor. Om klubben ska kännas ny och fräsch måste meningsskiljaktigheter lösas snabbt och därefter vara ur världen. Ordning och reda ska råda i lokalen.


"Linnéa Boxnings styrka är den långa traditionen och den ständiga förnyelsen"
Rätt åtgärd måste komma vid rätt tidpunkt. Det kan bara uppnås genom planering. Styrelsen måste alltså ta befälet över klubben och delegera på ett sådant sätt att jobbet blir gjort. Linnéa Boxning ska inte vecka ut och vecka in gå i samma tempo utan ta ställning till vad som är viktigt just nu. Temaveckor kan vara ett återkommande grepp - t ex att bjuda in gästtränare eller boxare från andra klubbar.
Ett sådant här dokument ska alltid diskuteras och successivt förnyas.

Uppdaterad: 06 AUG 2017 15:29 Skribent: Anna Forsell

Postadress:
IF Linnea Boxning - Boxning
Erstagatan 22
11634 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info