Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund


IF Linnéa Boxning har som förening valt att arbeta med verksamheten utifrån och med begreppen: utveckling, gemenskap, glädje och respekt. Vår värdegrund baseras på de fyra nyckelorden och används som ett verktyg för att stämma av om verksamheten går i rätt riktning, om verksamheten fungerar, vad vi behöver jobba med och om vi nått dit vi vill. Varje begrepp är starkt i sig själv men tillsammans utgör dom den helhet vi strävar efter i föreningen.

 

Utveckling

Genom boxningen vill IF Linnéa ge barn, ungdomar och vuxna, på både elit- och motionsnivå, möjligheten att utveckla både sina fysiska som mentala egenskaper, utveckla det sociala samspelet med andra och ge individen möjlighet att uppnå sina personliga mål och en personlig utveckling. Föreningen i sig vill vi ska utvecklas till en väl fungerande förening i samspelet mellan tränare, motionärer, funktionärer, elitboxare och föräldrar. Tillsammans är och gör vi IF Linnéa Boxning.

 

Glädje

IF Linnéa jobbar för att alla som tränar ska uppleva glädje till idrotten och till rörelse, att det är lustfyllt att träna. Glädje får också stå som synonymt med att få lära sig nya saker, träffa nya människor och uppnå en högre mental och fysisk styrka.

 

Gemenskap

För IF Linnéa innefattar begreppet gemenskap både integration och inkludering. Gemenskapen formar verksamheten och genom att skapa gemenskap lägger vi grunden för känslan av tillhörighet och samhörighet. Föreningen jobbar för att skapa gemensamma aktiviteter för alla som tränar där både elitboxare och motionärer ges möjlighet att träffas. Vi strävar efter sammanhållning på både träning och tävling.

 

Respekt

På IF Linnéa ska alla respektera varandra, det är grundläggande. All form av diskriminering, kränkningar och mobbning är oacceptabelt hos oss. Vi jobbar för kunskapsmässig respekt, d.v.s. att man lär och hjälper varandra. Fair Play vill vi också lägga under begreppet respekt då det för klubben innebär att samtliga boxare ska uppträda på ett idrottsmannamässigt sätt under tävlingar. Att respektera sin klubb och respektera sina kompisar efter färdighet gör att vi alla utvecklas, känner glädje och skapar den fina gemenskap som vi vill ska vara IF Linnéa Boxning.

Uppdaterad: 21 NOV 2017 18:56 Skribent: OSCAR SIHLÉN
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IF Linnea Boxning - Boxning
Erstagatan 22
11634 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info