Hoppa till sidans innehåll

Delad pott i ett svängit derby mot Åsa

23 MAJ 2018 18:09
Derbyt mot Åsa IF blev matchen som hade allt utom en segrare. Där Emil Hentilä fastställde slutresultatet, 4-4, i den 92:a matchminuten.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2018 18:12

Det hade blivit dags för omgång 6 utav ”Hallandsfyran” vilket inte var vilken omgång som helst utan det var nämligen derby då vi gästade Åsa IF i ett känsloladdat möte på Åsa IP. Både lagen visste vad matchen gällde, både för tabellen men framförallt för att båda lagen vet hur viktiga derbyn är och att det är matcher man inte vill förlora. Vi visade verkligen att vi inte hade kommit till Åsa för att få stryk!

 

Matchen:

Det var en första halvlek där vi tog tag i taktpinnen från minut 1 och gör en riktigt bra första halvlek. Det skulle inte dröja länge innan vi skulle få in första bollen i nät, tyvärr blev det bortdömt för offside. Men vi fortsätter att spela bra, bra kombinationer och hårt jobb resulterade i att vi skapade många målchanser och satte press på ett chockat Åsa. Vi skulle också få utdelning på vårt spelövertag, det är efter knappa 20 minuter som Martin får bollen i ett inspel in i mitten i ett farligt läge och Martin inga misstag och sätter den säkert i målvaktens högra hörn. 0-2-målet nickskarvar Robert in i bortre burgaveln på ett perfekt inlägg utav Mikael. Vi hade bud på fler mål i den första halvleken, och bör gjort fler mål och satt mer press på Åsa inför den andra halvleken. Vår farligaste chans utöver målen stod Martin för, som kom fri men dessvärre placerade bollen tätt utanför målet. 0-2-ledningen var välförtjänt och nästan lite i underkant med tanke på hur halvleken såg ut.

 

Första tio minutrarna av den andra halvleken är betydligt jämnare. Vi har en jättechans där Martin nickar i ribban, 0-3 där och matchen hade fått en helt annan bild än var den fick under stora delar av andra halvlek. För istället för att vi gjorde 0-3 så reducerar Åsa till 1-2 anfallet efter. Åsa hade bytt in Viktor Bolin på sin högerkant som, med sin snabbhet, gjorde det väldigt jobbigt för oss. Det var just han som skulle göra reducerings-målet, då han sprinta sig loss på högerkanten och placerade in bollen lågt i Pontus hägra hörn. Matchen fick nu en helt annan karaktär än vad den hade haft fram till Åsas reducerings-mål. Vi blir rädda för att förlora den ledning som vi hade samtidigt som Åsa fick hopp om poäng igen, och gick upp sig ett snäpp i sitt spel, och med ett mål i ryggen var det nu dem som hade momentum och gick för mer. Inte långt efter 1-2-målet så skulle dem kvittera på straff. Efter att domaren har gett Åsa en ytterst tveksam straff. Som Åsas Tobias förvaltade snyggt och kvitterade därmed till 2-2. Det känns såklart tungt at ha tappat den ledning som vi hade tillförskaffat oss efter en bra första halvlek. Jobbigare skulle det bli då Åsa fortsatte att trycka på, och skulle ta ledningen genom Viktor Bolin ännu en gång efter att han brutit sig loss på sin högerkant ännu en gång, snarlikt hans första mål.

 

När Åsa sedan gjorde 4-2 med knappa 10 kvar så var det inte många som trodde på poäng för Norvalla denna fredagskväll, förutom tränarna och spelarna själva. Som på sann Norvalla-anda, aldrig gav upp, hur tungt och tufft det än såg ut. När vi i 87:e matchminuten får en hörna och byter in Mikael för att ta den, som lägger en perfekt hörna till Martin som kan nicka in den i mål, 4-3, med 3 minuter + tillägg kvar att spela så fick vi nu vittring på poäng och fortsatte att trycka på i jakten på en kvittering. Situationen är lik den som skedde vid Åsas reducerings-mål till 1-2, fast denna gången är det Åsa som blir rädda att förlora den ledning som de skaffat sig, samtidigt som vi, med stenhårt jobb, jagar poäng. Denna extremt händelserika och märkliga matchen var inte över trots att vi nu var inne på tilläggsminutrarna. För när vi får ännu en hörna efter att en frispark av Micke styrts ut till hörna, så skulle vi få en straff efter att nyligen inbytte Robert blivit nerdragen i straffområdet. Även Robert blev inbytt, likt Micke vid förra målet, direkt när vi fick hörna. Det gäller att använda sina fria byten på rätt sätt och som det fungerade denna matchen. Väl från 11 meter är Emil säker på sin sak, han gör inga misstag, och fullbordar comebacken till 4-4. Men matchen var inte slut än, domaren hade valt att lägga till 5 minuter, och vi hade tre minuter kvar utav matchen. Åsa lyckas vaska fram en riktigt farlig målchans på matchens sista spark, men Pontus avvärjer med en kanonräddning och fastställer slutresultatet, 4-4, och efter det blåste domaren av det galna derbyt och varsitt poäng med oss.

 

Det blev ett minst sagt händelserikt derby där tillslut båda lagen fick dela på poängen. Det var blandade känslor efter matchen, på förhand så var en poäng mot ett starkt Åsa i ett derby godkänt. Men om man ser till första halvleken så kanske vi skulle ha dödat matchen där och vunnit, genom att sätta våra målchanser. Men om man ser till hur det till slut blev, så får man ser det som en vunnen poäng med tanke på hur sent vi kvitterade. Som summering kan vi säga att den första halvleken var en utav den bästa halvleken i år, men tyvärr efter deras 1-2-mål så blir vi lite rädda över att förlora vår ledning och tappar det därmed helt, men så kom den galna avslutningen på matchen och det blev delad pott i derbyt.

 

Målskyttar:

Martin Edvardsson (2)

Emil Hentilä

Robert Hult

 

Matchens lirare:

⚽️⚽️⚽️ Tom Edenhammar

⚽️⚽️ Martin Edvardsson

⚽️ Pontus Gustavsson

 

Ett stort TACK till alla er supportrar som tog er till Åsa för att stötta oss i derbyt! Hoppas ni blev underhållna!

 

Vi tackar Åsa och domartrion för matchen och blickar framåt mot nästa match som är redan på fredag, där seriesegraren i division 5 från ifjol, Genevad/Veinge gästar oss på Norvalla IP, i ett hett möte mellan två nykomlingar i division 4. Det vill ni inte missa!

 

Forza NORVALLA!!!

Skribent: Ludwig Öst
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link