Hoppa till sidans innehåll

Försäsongen 2019 i sin helhet

12 APR 2019 17:23
Totalt 12 matcher, 9 för vårt A-lag (varav 4 av dem i DM), samt att B-laget träningsspela 3 gånger under vintern/våren. Matcher som har gjort oss mer än redo fr årets upplaga av division 4 Halland.
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 17:23

 

 

A-laget

Vi inledde försäsongen lite knackigt och inkasserade två förluster på lika många matcher. Två matcher där vi testade mycket nytt och gick runt på mycket folk, för att alla skulle få speltid i början. Därför fick man spela med olika spelare och det blev inte den här kontinuiteten som man kanske önskar dem två matcherna helt enkelt, men så är det i början. Vi drog därför inga stora växlar på dem matcherna som vi glömde snabbt.

Match 1:

IF Norvalla 1-2 Galtabäcks BK

Målskytt: Ludwig Östh

 

Match 2:

IF Böljan 3-0 IF Norvalla

 

Försäsongen rullade vidare och vi tog årets första seger, och en stor sådan. Fjolårets seriekonkurrenter Skrea IF fick se sig besegrade av den blågula maskinen.

Match 3:

IF Norvalla 6-1 Skrea IF

Målskyttar: Viktor Svensson (2), Mikael Andersson (2), Benjamin Ivarsson, Robert Hult

 

 

I början av mars så inleddes DM. Där vi hamnade i en grupp tillsammans med Grimeton, Åsa och Ätran. En grupp som vi på förhand tyckte att vi skulle kunna avancera ur. Så blev också fallet, seger mot både Grimeton och Ätran räckte för att ta oss vidare som grupptvåa. Inte nog med det så kryssade vi dessutom mot division 3-laget Åsa efter en mycket bra insats. 7 poäng och vidare som grupptvåa alltså, på sämre målskillnad än just Åsa.

Match 4:

IF Norvalla 1-0 Grimetons IK

Målskytt: Axel Holmqvist

 

Match 5:

Åsa IF 2-2 IF Norvalla

Målskyttar: Mikael Andersson, Axel Holmqvist

 

Match 6:

Ätrans FF 2-4 IF Norvalla

Målskyttar: Viktor Svensson, Tom Edenhammar, Axel Holmqvist, Oscar Davidsson

 

Gruppspelet i DM var färdigspelat och det var nu tillbaka till träningsmatcherna igen. Division 4-lagen Mölnlycke/Sjövalla och Sätila SK fick se sig besegrade av våra blågula hjältar. Junisar klev fram mot Mölnlycke/Sjövalla och såg till att segern bärgades där. I matchen mot Sätila så var det en helgjuten försvarsinsats och tre fina mål framåt som såg oss vinna även den matchen.

Match 7:

Mölnlycke/Sjövalla 2-3 IF Norvalla

Målskyttar: Ludwig Östh (2), Isak Wiman

 

Match 8:

IF Norvalla 3-0 Sätila SK

Målskyttar: Axel Holmqvist, Ludwig Östh, Max Nilsson

 

I den sista A-lagssmatchen för försäsongen så var det åter dags för DM. Vi hade lottats hemma mot Vapnö IF i sextondelsfinal. En match som bara skulle vinnas och trots lite trubbigt spel så lyckades vi ändå rida ut den drabbningen med segern. Nu väntar seriekonkurrenterna Tölö IF i åttondelen.

Match 9:

IF Norvalla 3-1 Vapnö IF

Målskyttar: Viktor Svensson, Ludwig Östh, Mikael Andersson

 

En försäsong som gick upp och ner, men definitivt mest positivt. Vi inledde som sagt lite knackigt med två raka förluster, men lyckades vända den tråkiga trenden och förlorade inte på dem resterande 7 matcherna, (6 vinster och 1 oavgjord). Prestationsmässigt har vi också blandat och gett under våren. Där vår helt klart bästa insats var krysset mot Åsa i DM, där vi förtjänade mer än just en poäng. Vi släppte in 2-2 målet sent i matchen efter att ha bränt en straff vid ställningen 1-2 till oss. Som helhet en bra försäsong och bra matcher som har förberett oss väl och vi är nu mer än redo för seriepremiären och derbyt mot Derome/Åskloster på lördag.

Intern skytteliga försäsong (A-laget):

Ludwig Östh 5

Viktor Svensson 4

Mikael Andersson 4

Axel Holmqvist 4

Benjamin Ivarsson 1

Robert Hult 1

Isak Wiman 1

Tom Edenhammar 1

Max Nilsson 1

Oscar Davidsson 1

 

B-laget

Vi hann också med att träningsspela tre gånger med B-laget under försäsongen. Första matchen för vårt B-lag var mot A-lagets DM motståndare Grimetons IK. En match där det inte var något snack, seger, och närmare 5-0 än 4–1.

Match 1:

IF Norvalla 4-0 Grimetons IK

Målskyttar: Johannes Börjesson (2), Ludwig Östh, Jonatan Johansson

 

Nästa B-lagssmatch skulle visa sig vara betydligt jobbigare för oss. Ett passningsskickligt Lerkil rullade ut oss, men vi jobbade på bra i försvaret och höll siffrorna nere.

Match 2:

Lerkils IF 3-1 IF Norvalla

Målskytt: Kristian Augustsson

 

 

Sista matchen för B-laget blev ingen rolig historia där det blev lite väl stora siffror då det rann iväg på slutet av matchen.

Match 3:

IF Norvalla 3-6 Sätila SK

Målskyttar: Amadeus Östh (2), Isak Wiman

 

Intern skytteliga försäsong (B-laget):

Johannes Börjesson 2

Amadeus Östh 2

Kristian Augustsson 1

Isak Wiman 1

Ludwig Östh 1

Jonatan Johansson 1

______________________________________________________________________ 

 

Överlag en mycket nyttig och bra försäsong för laget, som förövrigt har hunnit med en lagfest på vägen för att lyfta (den redan så bra) lagsammanhållningen ytterligare ett snäpp. Vi har tränat på bra, där vi under majoriteten av försäsongen har tränat 3 gånger i veckan. I början var det mycket fokus på det fysiska. Fysträning och styrketräning var moment som genomfördes på varje träning för att bygga upp en bra fysik inför årets upplaga av division 4.

Vi har tyvärr tampats med skador på viktiga A-lagsspelare, men tack vare att vi har en så bred och jämn trupp så har det inte varit något problem för oss. Istället för de skadade så har en ny spelare kommit in i elvan och krigat på för att visa att han ska behålla sin plats i startelvan. Det är en mycket hård konkurrens om platserna i år men det är något som bara kommer att gynna oss framöver.

Nu har det som sagt blivit dags för den efterlängtade seriepremiären och med en bra försäsong i ryggen så går vi in i division 4 och matchen mot Derome/Åskloster med gott självförtroende och ska se till att få en bra start på säsongen. Inte nog med att det är seriepremiär så är det dessutom derby, kan det bli bättre? 

För att göra detta till en premiär att komma ihåg så behöver vi ert stöd imorgon. Vi ses på Klostervallen, 14:00.

NU TAGGAR VI!💛💙

Skribent: Ludwig Östh
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link