Hoppa till sidans innehåll

Inför bortapremiären: Tölö IF - IF Norvalla

21 APR 2018 16:59
Efter förlusten i premiären mot Kvibille så är vi nu ute efter revansch och vår första trea för säsongen, då vi ställs mot Tölö IF på bortaplan, imorgon söndag.
  • Skapad: 21 APR 2018 16:59

     Seriepremiären och hemmapremiären är avklarad, och det blev inte den drömpremiär vi hade hoppats på. Förlust med 1-3 mot ett spelskickligt Kvibille var väl inte det vi hade hoppats på, på förhand. Men vi gör ändå en bra insats i första matchen sedan comebacken av division 4. Förlusten var såklart tung men mycket positivt som vi kan ta med oss också. Nu har det blivit dags för bortapremiär och där ställs vi emot Tölö IF på Tingbergsvallen. Ett Tölö som också har revansch att utkräva efter sin premiärförlust, 0-3 mot Lilla Träslövs FF. Det kommer minst sagt bli en spännande tillställning i Kungsbacka imorgon, den vill ni inte missa. Matchstart imorgon, söndag, 15:00.

 

Vår senaste match

Det blev inte den drömpremiär som vi hade hoppats på Norvalla IP denna lördagsetfermiddag, Kvibille kammade hem alla tre poängen efter att ha avgjort i den andra halvleken med sina tre mål. Den första halvleken däremot såg väldigt bra ut från vår sida framförallt försvarsspelet. Vi låg rätt och flyttade laget på ett riktigt bra sätt. Vi skapade dessutom matchens första heta målchans då Robert Hult har rundat målvakten och ska från en ganska snäv vinkel på halvvolley sätta bollen i öppet mål, men får bollen över målet. Inte jättelångt där efter får Kvibille sin jättechans för den första halvleken, de skjuter ett skott som räddas ut till en retur som de skjuter igen på men denna gång står Christian på mållinjen och avvärjer. Det var de två vassaste målchanserna i den första halvleken som slutar mållöst, 0-0, efter en jämn tillställning och bra försvarsspel från båda lagen, Kvibille dock med lite mer boll.

 

Den andra halvleken fortsätter Kvibille att ha mycket boll, och det gör att vi tröttnar allt mer och tillslut får dem hål på oss, det är i den 64:e matchminuten som de lite turligt tar ledningen med 0-1, nr 7 i Kvibille avlossar ett skott som oturligt styrs på en Norvalla-spelare och får en obehaglig studs över Pontus som inte kan göra något på den, och bollen letar sig in i mål och vi har 0-1. 0-2 kommer när vi satsar med det vi orkar för att skapa en forcering i slutskedet av matchen, Kvibille kommer in från deras vänsterkant hittar en spelare med en passning in i vårt straffområde, som skjuter och även den här styrs på Norvalla-spelare och in i mål. Vi fortsätter vår forcering och lyckas göra 1-2 efter att Martin nickat in en retur efter en hörna i den 86:e minuten. Våra hopp om poäng släcks rätt snabbt då Kvibille får en mycket diskutabel straff i den 90:e minuten och de avgör därmed matchen då de sätter straffen till 1-3. För att sammanfatta matchen så var det en helt okej insats från vår sida, men vi mötte ett väldigt bra lag i Kvibille och deras bollinnehav gjorde att vi i den andra halvleken tröttnade och Kvibille kunde straffa oss. Så inget resultat att skämmas över det är bara att ta nya tag och komma igen! Vilket vi har gjort och vi är otroligt laddade inför drabbningen med Tölö IF imorgon.

 

Motståndarkollen

Det här blir Tölös 6:e raka säsong i Hallands högsta serie, så de är ett lag som vet hur det är att spela division 4 fotboll. Senaste matchen slutade med en tung 0-3 förlust för dem mot Lilla Träslöv, i deras premiärmatch. Så de är, likt oss, riktigt laddade, ute efter revansch och sin första tre-poängare för säsongen. Förra säsongen så slutade Tölö på en komfortabel 5:e plats, och det blev därmed spel i division 4 ett år till, där de bl.a. kommer att ställas emot oss.

 

Mot: Tölö IF

Tid: Söndag 22 april, klockan 15.00.

Plats: Tingbergsvallen B, Kungsbacka.

 

Vi har laddat om och glömt förlusten mot Kvibille, och ska se till så att Tölö ska få sota för vår förlust förra helgen. För nu är det dags för säsongens första trea. Men då gäller det att gå ut på planen och kriga i 90 minuter och det ska vi göra. I torsdags hade vi den sista träningen inför matchen och det var oerhört bra uppslutning på träningen, 27 personer beträdde Norvallas B-plan. Konkurrensen är stenhård om platserna i både A- och B-lag, vilket gör det svårt för vår tränarduo att ta ut en trupp till matcherna. Men Mikael och Mikael har bestämt sig och har tagit ut en mycket stark 16-mannatrupp som ska ut och kriga för säsongens första trea, men truppen och startelvan presenteras som vanligt timmen innan matchstart. Live-rapportering kommer att ske på vår Facebook-sida som vanligt, så om du inte är på plats på Tingbergsvallen imorgon så kan du följa matchen där.

 

Nu kör vi!

 

Skribent: Ludwig Öst
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link