Hoppa till sidans innehåll

Inför IF Norvalla - Kungsbacka IF

28 APR 2018 22:09
Vår första seger i division 4 bärgades mot Tölö förra helgen, en seger som vi vill och ska bygga vidare på imorgon mot Kungsbacka IF, matchstart 14:00 på Norvalla IP.
  • Skapad: 28 APR 2018 22:09

Det blev tillslut seger i bortapremiären mot Tölö IF, efter att Mikael skruvat in en hörna med tolv minuter kvar utav matchen. Tre enormt viktiga poäng att ta såhär i början på säsongen för att inte halka efter i tabellen. Som nykomling är det också väldigt viktigt att poängen börjar rulla in så man inte börjar förlora en massa matcher och tappar självförtroendet. Med en seger i ryggen går vi nu in i en hemmamatch mot Kungsbacka med gott självförtroende och förhoppningarna om ännu en seger. Vi möter ett Kungsbacka som, med två raka förluster, har fått en sämre start på säsongen och kommer göra allt för att komma tillbaka på banan igen, men det ska vi se till att sätta stopp för. En match ni absolut inte vill missa, med matchstart imorgon 14.00 på hemmaborgen, Norvalla IP.

 

Vår senaste match

Vår första seger för säsongen skulle komma i bortapremiären mot Tölö, efter att, som ni nog hört vid det här laget, Mikael mycket snyggt skruvat in en hörna i den 78:e matchminuten. Ett mål som många spelare bara drömmer om att få göra men som Mikael gör på beställning vid det här laget. Det var bara en ändring inför matchen och det var att Martin och Emil bytt plats, Martin upp på topp och Emil ner på mittbackspositionen. En jämn första halvlek där vi kom närmast ett ledningsmål då Robert, på en frispark från Jonatan, nickat en boll i ribban tidigt i matchen. Likt första matchen mot Kvibille, så var försvarsspelet klockrent hela första halvlek och Pontus blev inte hotad rejält en ända gång i den första halvleken. Vi hade dock lite problem att få längd på våra anfall i den första halvleken och bollen kom tillbaka rätt så fort. Den andra halvleken fick vi lite bättre anfallsspel och försvarsspelet fortsatte att vara bra. Publiken skulle i den 78:e minuten få se en hörna ala Micke avgöra matchen, 0-1, och nu var det bara att hålla tätt sista delen utav matchen. Vi fortsatte att spela bra försvarsspel och det kom ingen riktig forcering från Tölös sida och vi kunde spela av matchen och ta hem alla tre poängen på Tingbergsvallen denna söndags eftermiddag. Vi kunde dessutom uttökat vår ledning i den 90:e minuten då Oskar M får ett friläge med målvakten och lägger bollen förbi Tölös målvakt men dessvärre också förbi målet. Men det var inget vi brydde oss om efter matchen utan det viktiga var att vi tog tre nya och viktiga poäng.

 

Motståndarkollen

Vi möter ett Kungsbacka som inte har haft en rolig start på årets säsong, två förluster i ryggen, 1-2 och 2-3, gör att man just nu ligger under strecket i division 4. Kungsbacka är precis som oss nykomlingar i division 4, men kommer från en annan historia än oss från förra säsongen. Kungsbacka åkte ur division 3 efter en svag insats från deras sida säsongen igenom. Kungsbacka vill såklart upp direkt till trean igen men två förluster hittills på säsongen gör att det ser lite mörkare ut för KIF. Senaste mötet lagen emellan var förra säsongen då vi ställdes emot varandra i DM, där vi gick segrande ur den striden med en komfortabel 4-0 seger. Vi hoppas på en liknande match imorgon.

 

Mot: Kungsbacka IF

Tid: Söndag 29 aprill, klockan 14:00.

Plats: Hemmaborgen, Norvalla IP.

 

Vi är riktigt laddande inför morgondagens drabbning, och med en seger i ryggen så går vi in i mötet med gott självförtroende. En bra träning i torsdags där en laddad 16-manna trupp blev uttagen till morgondagens match utav Mikael och Mikael. I truppen saknas Viktor och Mikael denna omgång p.g.a. resa. In i truppen kommer Istället två unga, hungriga, spelare som kommer vara mer än redo för uppgiften. Truppen släpps imorgon timmen innan matchstart som vanligt, då släpps även startelvan. Nu hoppas vi också på att få samma stöd av er som vi har fått hittills i början av säsongen. Men av ni av någon anledning inte skulle kunna komma på matchen imorgon så live-rapporterar vi under matchen på vår Facebok-sida.

 

Alla till IP!

Skribent: Ludwig Öst
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link