Hoppa till sidans innehåll

Lundis inför 2019: "Ett bra tillfälle att anta en ny utmaning"

28 JAN 2019 00:16
Intervju: Andreas Lundström
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 00:16

 

 

ANDREAS LUNDSTRÖM

 

 

Andreas Lundström, eller Lundis, som han så gott som alltid har kallats under i sin tid i Norvalla, har inför denna säsongen valt att lägga skorna på hyllan och istället ta på sig tränarrocken och hoppa in i tränarstaben  tillsammans med Mikael och Mikael. Vi har numera en tränartrio som går under namnet ”MMA”, bara en sån sak. Det råder inga tvivel om att Lundis är ett familjärt ansikte inom Norvalla dem senaste åren. Då han under sex säsonger burit den gulblåa dressen och härjat på högerkanten på Norvalla IP och andra arenor runt om i Halland. Den sjunde säsongen för Lundis blir alltså lite annorlunda, då han nu kommer att stå på sidan och förmedla sina fotbollskunskaper vidare till spelarna i truppen. 

 

Det har blivit hög tid att höra Lundis tankar inför kommande säsong, varför han valde att lägga skorna på hyllan och vad det är som gör att han inte vill lämna IF Norvalla.

 

 

Det här blir din sjunde säsong i Norvalla, lite annorlunda jämfört med dina tidigare sex säsonger för oss. Trots att du inte ska visa dina kvalitéer på planen så har du ändå valt att stanna i Norvalla som assisterande tränare. Vad är det med Norvalla som gör att du vill fortsätta vara en del av klubben? 

   

   - Det är en familjär föreningen som är lätt att bli en del utav. Alltid positiv och bra stämning men ändå krav och ett driv att hela tiden bli bättre.

 

De som följde Norvalla förra säsongen kan nog hålla med om att de var en av dina bästa säsonger hos oss och många frågar sig därför varför du valde att lägga skorna på hyllan inför denna säsongen?

 

   - Det är fortfarande kul att spela och hade säkert kunnat köra något år till men jag har haft i bakhuvudet att någon gång ingå i ett tränar team. Så när jag fick frågan så kändes det som ett bra tillfälle att anta en ny utmaning. Känns också väldigt bra att jobba med Mikael x2 som jag har stor respekt för. Det sägs även att man ska sluta när man är på topp! 😎

 

Om vi blickar framåt mot denna säsongen, vad hoppas du kunna bidra med som tränare?

 

   - Jag hoppas kunna använda det man snappat upp under åren till att hjälpa spelarna hur de ska hantera olika situationer på planen och bli bättre fotbollsspelare. Vill även bidra med positiv energi.

 

Hur ser du på årets trupp?

 

   - Det ser spännande ut. Vi har fått behålla hela truppen från förra året förutom Johan och Christian som valt att ta en paus. (Räknar med att de ångrar sig när gräset blir grönt.😎) Vi har fått in två nya spelare i Axel och Benjamin som redan visat att de kommer bli en en stor tillgång. Sedan har vi många yngre spelare som jag tror kommer ta ytterligare ett kliv under året.

 

Vad är dina förväntningar på denna säsongen?

 

   - Jag tror på en rolig säsong där vi hamnar på övre halvan i tabellen och vinner slaget om Värö.💪

 

Slutligen, vad tycker du är det viktigaste för att lyckas som lag?

 

   - Bra sammanhållning, tvåvägsspelare, ställa krav och hjälpa varandra att bli bättre. Tydlig spelidé och ha skoj.😊

 

Vi kan inget annat än att hålla med Lundis, vi har vi minst sagt en mycket spännande säsong framför oss. Vi har en bred och stark trupp och tillsammans med ert stöd i ryggen så ska vi se till att göra en än bättre säsong än förra året. Vi tackar Lundis för intervjun och önskar honom lycka till i sin nya roll som assisterande tränare.

 

På återseende!

 

Skribent: Ludwig Östh
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link