Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGSSUMMERING 2019 - IF NORVALLA

19 NOV 2019 02:12
Hur har egentligen säsongen sett ut för oss? Nådde vi de interna målen vi satte för oss själva innan vi drog igång med serien i våras? Här kommer vi ta en titt på hur det sett ut sedan serien drog igång i mitten av april.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2019 02:12

Omgång för omgång, både för vårt A- och B-lag, så kommer vi här att ta oss igenom säsongen som gått, där det dessutom finns lite statistik för den som är intresserad utav det. Trevlig läsning!

  

A-laget:

Efter att ha avslutat en försäsong starkt med 7 raka matcher utan förlust, 6 segrar och 1 oavgjord, så gick vi mot seriepremiären men bra självförtroende i truppen och ett gött ”go” i laget. Men den där drömpremiären som vi alla hade hoppats på uteblev, efter en svag första match i division 4.


Omgång 1:


Derome/Åskloster - IF Norvalla 4-0

 

Trots de goda självförtroendet vi gick in med i premiären så blev det ingen premiär att minnas. Kanske var det vårt fall då vi trodde vi var bättre än vi var och gick därför på halvfart matchen igenom. För det var så det såg ut den här matchen, som att vi bara hade ställt ut skorna på planen. Vi hade problem med lite skador inför och under den här matchen men det ska inte leda till att vi inte visar den inställning och attityd som krävs, då detta dessutom var ett derby, så ska det vara självklart att kriga stenhårt. Men så såg det inte ut denna match och vi åkte från Klostervallen med en tung 4-0-förlust, och det var bara att bryta ihop, analysera vad som hänt och komma igen. 

 

Omgång 2: 

 

IF Norvalla - Hyltebruk 1-1

 

Det hade äntligen blivit dags hemmapremiär, och efter att ha tränat på hårt en vecka efter kollapsen i derbyt veckan tidigare så skulle vi nu se till att studsa tillbaka och återigen visa vad Norvalla står för. Och resultatet? Ja, det blev varsin poäng efter en förbättring från vår sida. Vi tog därmed säsongens första poäng tack vare Mikael Anderssons mål, som var vårt första i årets upplaga av division 4.

 

Omgång 3:

 

IF Leikin - IF Norvalla 1-0

 

Här har vi en av de matcherna från i år som man nu i efterhand ser tillbaka på och undrar hur vi åkte från Halmstad utan ett enda gjort mål och noll poäng. Leikin var effektiva och nätade med sitt enda skott på mål på hela matchen, medan vi hade ett mäktigt tryck på dem under den andra halvleken och brände dessutom en straff i matchens inledande minut. Trots det lyckades vi inte få hål på Leikin-keepern och vi fick fortsätta vänta på säsongens första seger.

 

Omgång 4:

 

IF Norvalla - Lilla Träslövs FF 0-3

 

Ännu en omgång där segern uteblev, och vi hade nu kommit in i en tung trend. Där det mesta gick emot oss. I den här matchen var dock resultatet rättvist då Lilla Träslöv var det bättre laget. Visst vi hade målchanser och med lite flyt kunde vi fått ett mål med oss och matchbilden kunde sett annorlunda ut men som helhet så var det bara att acceptera att vi blivit besegrade av ett, för dagen, bättre lag. Nu gällde det för oss att ta oss ur den negativa trenden vi satt oss själva i och det kunde vi bara göra genom att träna hårdare på träningarna och ta med det hårda slitet in i matcherna också.

 

8-delsfinal i DM:


IF Norvalla - Tölö IF 5-1

 

Som vi behövde den här segern. Efter en mycket tung start på serien så hade det här blivit dags för slutspel i DM. Vi avancerade till kvartsfinal efter en rejäl islossning i målskyttet tack vare mål av Viktor x2, Gabbe, Axel och Ludwig. Med tanke på att det dessutom var mot våra seriekonkurrenter så visade den här segern att kvalitén finns i truppen och att vi är bättre än vad tabelläget för stunden visade. Ett resultat som kom lägligt inför det kommande derbyt mot Väröbacka.

 

Omgång 5:

 

IF Norvalla - Väröbacka GIF 2-1

 

Där kom den! Årets första seger i ”Hallandsfyran” kom i den femte omgången, och inte i vilken match som helst, utan i det tv-sända derbyt mot Väröbacka. Ett minst sagt händelserikt derby slutade tillslut i uddamålsseger efter att Robban tryckt in segermålet med matchens sista spark, och vilka scener som utspelade sig på Norvalla IP. Årets första tre-poängare och derbyseger, en match vi sent kommer glömma.

 

Omgång 6:

 

Genevad/Veinge - IF Norvalla 2-3

 

Nu var Norvalla igång och vi tog andra raka segern nere i Laholm efter att ha fördubblat vår målskörd såhär långt i serien. Men helt självklar var inte segern, även om den var rättvist så såg det lite skakigt ut trots att Genevad fått en man utvisad. Men vi lyckades tillslut rida ut med segern tack vare mål från Mikael x2 och Max. Det viktigaste var att vi vann och det gjorde vi och hade nu två raka segrar.

 

Omgång 7: 

 

IF Norvalla - BK Astrio 1-4

 

Med tre raka segrar, (DM-åttondelen inräknad), så gick vi in till matchen mot serieledarna i en uppåtgående trend. Men det blev som vi visste på förhand en mycket tuff uppgift att ta poäng av Astrio, vilket vi inte lyckades med denna gången heller. Trots en bra match, framförallt första halvlek, där vi har med oss 1-1 in i halvtidsvilan, tack vare Isaks kvitterings-mål, så lyckas vi inte få med oss nån poäng från matchen och dessvärre rinner det också iväg i slutet av matchen då de gör både 1-3 och 1-4 sent. Men vi hängde inte läpp för denna förlusten utan tog istället med oss det positiva in till nästkommande match.

 

Omgång 8: 

 

Tölö IF - IF Norvalla 3-1

 

Kristi himmelfärdsdag och borta match i Kungsbacka mot Tölö, skulle visa sig vara en mindre lyckosam kombo för vår del. En svag insats, 3 insläppa mål och bara 1 framåt, innebar andra raka förlusten. Ljusglimtarna från den här matchen var att Amadeus gjorde sitt första A-lagsmål och såklart att vår kapten Emil var tillbaka från skada och hoppade in från bänken, och gjorde avtryck direkt med att spela fram Amadeus till målet. Uttöver det var det inte mycket som stämde och en match att glömma.

 

Omgång 9:

 

IF Norvalla - Kungsbacka IF 1-3

 

En ny 1-3 förlust mot ett Kungsbacka-gäng. Men en helt annan historia än den mot Tölö. I den här matchen borde vi fått med oss poäng. Efter, underläge 1-2 i halvtid, så trycker vi på i andra halvlek och förtjänar att få in ett kvitteringsmål, men otur och oskärpa framför mål gjorde att det inte blev något mer mål denna match och istället avgör Kungsbacka orättvist på ett misstag utav oss. Tredje raka förlusten och vi var inne i en ny tung period - men tillsammans skulle vi se till att ta oss ur den, och visa att Norvalla är starka även i motgångar.

 

Omgång 10:

 

Bua IF - IF Norvalla 0-3

 

Det hade blivit dags för ett nytt derby på Värö-halvön och en ypperligt tillfälle att ta sig ur den tunga trenden. Det gjorde vi också, och som vi gjorde det! 0-3 på bortaplan i ett derby, och det var egentligen aldrig något snack i denna matchen. Vi sprang mer och visade en bättre inställning än Bua och vann därför den matchen välförtjänt. Detta innebar att vi tog ett kliv i tabellen där vi bl.a gick om Bua, men också en boost för självförtroendet. 

 

Omgång 11:

 

IF Norvalla - Kvibille BK 3-1

 

Sista laget som var kvar att möta innan serien skulle vända var Kvibille. Kvibille låg före oss i tabellen vid det här laget, men det var en faktor som inte skulle spela någon roll för utgången av matchen, då det var de vi som rodde hem segern. Jontes drömmål, där han fullständigt bombade in en frispark från långt avstånd, rätt upp i krysset, startade målskyttet i vad som skulle sluta i en 3-1-seger för den gulblå-maskinen.

 

Omgång 12: 

 

IF Norvalla - Derome/Åskloster 0-1

 

Serien vände och som bekant så möter man alla lagen två gånger i en serie, i form av en borta match och en hemma match mot varje lag, som ni har säkert redan har koll på. Därför hade det nu blivit dags att möta Derome/Åskloster igen, fast hemma denna gången. Efter kollapsen i premiären så var det revansch vi hade inställt i siktet mot lokalkonkurrenten, dessvärre lyckas vi inte ta revansch och Derome vann med uddamålet och tog därmed full pott mot oss denna säsong.

 

Kvartsfinal i DM:

 

IF Norvalla - Onsala BK 0-2

 

Som lite omväxling gentemot serien så hade vi DM som vi fortfarande var kvar i. Men här tog dessvärre DM-äventyret slut för denna säsong, då blev uttåg i kvartsfinalen. Division 2-laget Onsala blev numret för sort för oss tillslut och vann matchen rättvist med 0-2. Men vi åkte ut med huvudet högt då vi gjorde en riktigt bra match och höll nere siffrorna mot ett mycket bra division 2-lag. 

 

Omgång 13:

 

Hyltebruks IF - IF Norvalla 1-1

 

Andra mötet med Hyltebruk slutade även den i kryss. Men den här gången förtjänade vi betydligt mer än så. Ännu en sån match där man grämer sig i efterhand för att man inte fick med sig alla tre poängen hem. Mängder med chanser men inte tillräckligt skärpta framför mål denna match såg oss inte göra mer än ett mål och sätter man inte sina chanser vinner man inga matcher. Hyltebruk hade också någon chans de kunde gjort mål på, så det kunde också gått åt andra hållet. Så en poäng var trots allt en poäng. Som vi tog tack vare Emils nickmål i den första halvleken.

 

Sen tog vi ett kortare sommaruppehåll för att ladda batterierna inför en rafflande höstsäsong.

 

Omgång 14:

 

IF Norvalla - IF Leikin 4-1

 

Tillbaka från sommaruppehållet kom vi med besked. 4-1 mot Leikin var ett minst sagt ett styrkebesked från vår sida såhär direkt efter uppehållet. Men att en match kan bestå att två så olika halvlekar är rätt fascinerande. Vi var som två olika lag i de olika halvlekarna, då vi efter en svag första halvlek och underläge 0-1, höjer oss rejält och kör över ett tröttkört Leikin i den andra halvleken. En perfekt start på höstsäsongen som vi skulle se till att bygga vidare på.

 

Omgång 15:

 

Lilla Träslövs FF - IF Norvalla 2-3

 

Bygga vidare på var också vad vi gjorde då vi omgången efter begav oss till Östervi för att möta Lilla Träslöv. Det blev även här 3 poäng efter att vi vänt underläge 2-1 till seger 2-3 tack vare Jontes två mål i den andra halvleken. 6 poäng av 6 möjliga i inledningen på höstsäsongen och ett Norvalla att känna igen, som krigar stenhårt för klubbmärket i 90 minuter plus tillägg för att vinna matcher.

 

Omgång 16:

 

Väröbacka GIF - IF Norvalla 4-3

 

Derbyna löste av varandra i årets upplaga av division 4, och i omgång 16 var det dags för ett nytt derby på Värö-halvön. Tyvärr för vår del så blev det förlust denna gång efter ett mycket händelserikt derby. Redan efter 20 minuter så hade det dömts två straffar, gjorts fem mål och vi ledde med 2-3. Väröbacka vände på matchen och vann den med 4 mål mot 3, och en oerhört tung förlust att ta. Men en så dålig insats som vi gjorde den här matchen så var det inte mer än rättvist att vi förlorade.

 

Omgång 17:

 

IF Norvalla - Genevad/Veinge 6-1

 

Efter derbyförlusten mot Väröbacka i omgång 16 så ville vi nu studsa tillbaka på vinnarspåret igen och som vi studsa tillbaka, tennissiffrorna 6-1 såg oss ta tre poäng mot tabelljumbon Genevad/Veinge. Det stod dock alltjämt 2-1 i halvtid men en bra andra halvlek såg oss uttöka ledningen fyra gånger om. En mycket viktig seger i den jämna tabellen samt att vi förbättrade vår målskillnad som kunde komma att bli så viktig i slutskedet.

 

Omgång 18:

 

BK Astrio - IF Norvalla 3-1

 

En rejäl omställning då vi i omgången efter mötet med tabelljumbon skulle få gratulera de suveräna seriesegrarna Astrio. Ett Astrio som i och med 3-1-segern mot oss säkrade, fullt välförtjänt, seriesegern med fyra omgångar kvar att spela. Men även om det var rättvist att de vann matchen så var det inte helt självklart, då vi hade lite oflyt, med bl.a. två självmål, och med lite flyt kunde vi fått med oss en poäng. Men så blev inte fallet och Astrio tog dem tre poängen de behövde för att vinna serien.

 

Omgång 19:

 

IF Norvalla - Tölö IF 0-5

 

Plattmatch! Det ordet beskriver vår insats i den här matchen ganska bra. VI inledde matchen ganska bra och skapar en del målchanser och med ett mål där kanske det hade blivit en annan historia. Men så blev inte fallet, istället får Tölö en straff efter dryga 20 minuter och det är efter den inget snack om saken, Tölö tar över matchen fullständigt och vinner med hela fem måls-marginal. En insats som påminde lite om premiären mot Derome/Åskloster där vi också gjorde en riktig plattmatch, och frågan vi ställde oss själva var hur vi ska undvika att komma till den här nivån igen och hur vi ska jobba för att höja vår lägsta nivå. Utöver det var detta en tillställning att lägga bakom oss och gå vidare ifrån.

 

Omgång 20:

 

Kungsbacka IF - IF Norvalla 4-2

 

Tredje raka mötet med ett topp-3 lag slutade dessvärre i tredje raka förlusten, efter att vi tappat en 0-2 ledning till 4-2 mot ett KIF som jagade en kvalplats. Första dryga 30 minuterna i denna match var riktigt bra från vår sida, vi spelade en bra och frejdig anfallsfotboll, släppte inte till något bakåt, sprang oerhört mycket för varandra och ledde fullt rättvist med två bollar, tack vare Mickes två pyts. Men efter deras reducering så hände det något, vi började darra och tappade matchen. Tungt, då det nu började tighta till sig rejält i bottenstriden.

 

Omgång 21:

 

IF Norvalla - Bua IF 3-2

 

Vi hade kommit till den sista hemmamatchen för säsongen - och det var inte vilken match som helst - ett tv-sänt derby mot Bua IF. Utgången av matchen gjorde inte denna söndagen sämre kan man säga. Tre viktiga poäng i den tighta tabellen och derbyseger mot Bua som i och med denna förlusten åkte ur division 4. Det såg Gabbe till genom att knorra in en frispark i matchens slutminut och scenerna på Norvalla IP var magiska. Ett rättvist resultat sett till matchbilden, ett effektivt Bua gjorde mål på sina chanser och hade bara nån enstaka målchans utöver sina två mål, medan vi hade mängder med målchanser och ramträffar. Men tillslut tack vare ”one of our own” så var vi nu väldigt nära att säkra kontraktet, dock var det inte helt klart och en omgång kvar att spela.

 

Omgång 22: 

 

Kvibille BK - IF Norvalla 2-2 

 

I säsongens sista match hade vi fortfarande saker spela för för att vi skulle slippa förlita oss på Åsa i kvalet. Vi hade allt i egna händer för att säkra kontraktet i division 4, och det gjorde vi också, då vi tog den poäng som räckte på bortaplan mot Kvibille. En poäng som såg till att vi hamnade på en åttonde plats i serien precis före just Kvibille och det blev därmed klart att vi spelar i division 4 även 2020 alltså.

 

Sammanfattning:

 

En säsong som blandat och gett. Vi har hamnat i formsvackor, tagit oss ur dem, och vunnit flera matcher på raken. Många tuffa stunder som vi tillsammans har varit starka och tagit oss ur. Men framförallt har det varit många ögonblick och händelser att minnas. Där det kanske allra bästa minnet var när Gabbe skickade Bua till division 5 med sin läckra frispark mot dem i matchens sista minut. Ett ögonblick vi sent kommer glömma. På förhand kanske vi hade hoppats och hade som mål att undvika dramat kring nedflyttnings strecket. Men efter en tuff inledning på säsongen så fick vi sätta en ny målsättning och ge allt för att inte vara bland de tre sista lagen, vilket vi också lyckades med, en 8:e plats av 12 lag får tillslut ses som godkänt, och vi spelar alltså division 4 även 2020.

 

 

Statistik:

 

Placering: 8

DM: Gick till kvartsfinal 

 

Antal mål gjorda: 68

      Seriespel: 40

      Träningsmatcher: 13

      DM: 15

 

Bästa målskyttar:

                                     Serien (Över hela säsongen)

 

Mikael Andersson               8      (12)

Emil Hentilä                         6      (6)

Jonatan Johansson            5      (5)

Isak Wiman                         4      (5) 

Max Nilsson                        4      (5)

Viktor Svensson                  3      (9)

Axel Holmqvist                    2      (7)

Gabriel Wiman                     2     (3)

Ludwig Östh                        2     (8)

Robert Hult                          2     (3)

Amadeus Östh                     1     (1)

Benjamin Ivarsson               1      (2)

Tom Edenhammar               0      (1)

Oscar Davidsson                 0      (1)

 

 

B-laget:

 

I år hann även vårt B-lag med att träningsspela under försäsongen, tre matcher, där det blev en seger och två förluster, men där det inte var resultaten som var det primära, utan att alla fötter skulle få speltid och att vi skulle vara mer en redo för den stundande klass 2 serien. Vilket vi skulle visa oss vara.

 

Omgång 1-3:

 

IF Norvalla - Träslövsläge 3-1

Kungsbacka IF - IF Norvalla 1-2

Väröbacka GIF - IF Norvalla 1-1

 

Vi inledde serien obesegrade då vi tog två segrar och en oavgjord i derbyt mot Väröbacka de tre första omgångarna. Där segern mot Kungsbacka i omgång två small extra högt då det var Kungsbacka som stod som seriesegrare efter 18 omgångar. I den matchen avgjorde dessutom B-lagsdebutanten Alfred Brag sent i matchen.

 

Omgång 4-6:

 

IF Norvalla - Bua IF 0-0

Tofta GOIF - IF Norvala 0-5

Derome/Åskloster - IF Norvalla 1-3

 

Sex omgångar in i serien var vi fortfarande obesegrade och det såg mycket lovande ut för ett ungt Norvalla B-lag. Dock lyckades vi inte få hål på Bua i omgång 4, vilket var ganska otroligt, mängder med chanser men ingen boll i nät, och därmed ingen tre poängare, den gången. Det blev det däremot mot Tofta och Derome/Åskloster, där vi sett till att höja skärpan framför mål och gjorde hela 8 mål på de två matcherna.

 

Omgång 7-9:


Lerkils IF - IF Norvalla 2-2

IF Norvalla - Rolfstorp/Skällinge 4-1

Träslövsläge IF - IF Norvalla 1-4

 

B-laget fortsatte att gå från klarhet till klarhet och efter ytterligare 3 omgångar och totalt 9 matcher spelade så var vi fortsatt obesegrade efter två nya segrar och ett kryss mot Lerkil. Poängen mot Lerkil var mycket imponerande då vi mötte ett väldigt starkt Lerkil. Vi följde upp den insatsen med ytterligare två helgjutna insatser och 6 poäng efter två raka 4-1-segrar mot Rolfstorp/Skällinge respektive Träslövsläge. Där det dessutom var fyra olika målskyttar i båda matcherna.

 

Omgång 10-12:

 

IF Norvalla - Kungsbacka IF 2-3

IF Norvalla - Väröbacka GIF 2-2

Bua IF - IF Norvalla 2-7

 

Där kom tyvärr årets första, och enda(!), förlust för vårt unga B-lag som hittills gått som tåget. Men det är svårt att gå genom en serie obesegrade och i den 10:e omgången kom alltså vår första. Men det var inte mot vilka som helst utan mot seriesegrarna, så självklart surt, men trots allt mot seriens bästa lag så det var bara att bryta ihop och komma igen. Men oerhört starkt att gå så långt utan en förlust. En förlust som inte tog så hårt på oss, för omgången efter var vi igång igen och tog först en poäng i derbyt mot Väröbacka innan vi fullkomligt körde över Bua i nästa derby med hela 7-2.

 

Omgång 13-15:

 

IF Norvalla - Tofta GOIF 6-1

IF Norvalla - Derome/Åskloster 2-0

IF Norvalla - Lerkils IF 4-0

 

Tre raka hemmamatcher, tre raka segrar. Norvalla IP = vår hemmaborg. Det visade vi i de här tre omgångarna. Det var inget snack om vart de tre poängen skulle gå i de här tre matcherna, bara synd att vi inte fick hålla nollan i alla tre. Vårt unga B-lag fortsatte helt enkelt att imponera och tack vare de här tre segrarna så hade vi säkrat en andra plats i Klass 2 norra, med en omgång kvar att spela, tack vare segern mot tabelltrean Lerkil i den näst sista omgången.

 

Omgång 16:

 

Rolfstorp/Skällinge - IF Norvalla 0-5 

 

Vi avslutade säsongen med att bege oss till Rolfstorp för att avsluta en redan så bra säsong på bästa möjliga sätt. Vilket vi också gjorde, Amadeus ledde vägen med sitt första hattrick i seniorsammanhang, 5-0 på bortaplan och vi kunde knappt fått ett mycket bättre avslut på säsongen. En match som fick symbolisera hela säsongens prestationer.

 

Sammanfattning:

 

Vilken säsong av vårt unga B-lag som överraskade stort och gick från klarhet till klarhet desto längre säsongen led och slutade tillslut på en hedrande 2:a plats i Klass 2 norra herrar. Det bästa vårt B-lag uppnått under 2000-talet, vilket var mycket imponerande. Inte nog med det så släppte vi dessutom in minst mål i hela serien, 16 insläppta på 16 matcher, det är bara ännu ett bevis på hur bra vi var i år. Det tar inte slut där med positivitet, för vi fick även dubbla skytteliga segrare i bröderna Ludwig och Amadeus Östh. Men det största styrkebeskedet var att vi bara förlorade en enda match på hela säsongen vilket är mycket starkt gjort. Ytterligare en positiv grej är att det var många spelare som tog stora kliv i sin utveckling som fotbollsspelare. Det gjorde att vi har hade ett jämt och bra lag säsongen igenom vilket bådar gott inför kommande säsong både för vårt B-lag, men inte minst för vårt A-lag, då många kommer vara med och konkurrera allt mer där. Årets målsättning för B-laget var att alla skulle få så mycket speltid som möjligt och ha roligt, det nådde vi minst sagt upp i och därför blir de sportsliga framgångarna ett stort plus i kanten.

 

Statistik:

 

Placering: 2

 

Antal mål gjorda: 60

      Seriespel: 52

      Träningsmatcher: 8

 

Bästa målskyttar: 

                                  Serien (Över hela säsongen)

 

Amadeus Östh               13       (15)

Ludwig Östh                  13       (14)

Jonatan Johansson        6        (7)

Robert Hult                     4        (4)

Alfred Brag                     3        (3)

Kristian Dubar                2        (3)

Magnus Karlsson           2        (2)

Oskar Mattiasson           2        (2)

Viktor Svensson             2        (2)

Benjamin Ivarsson         1        (1)

Linus Nilsson                 1        (1)

Max Nilsson                   1        (1)

Michel Jörnbo                1        (1)

Johannes Börjesson      0        (2)

Isak Wiman                    0        (1)

 

Det var den säsongen det och förberedelserna, med allt vad det innebär, för nästa säsong är redan igång. Vi kan avslöja att det minst sagt kommer bli en rolig säsong att följa. Ni kommer som vanligt kunna följa allt som händer kring laget på hemsida och sociala medier fram tills nästa säsong drar igång så håll er uppdaterade. Inom kort kommer spännande nyheter ni inte vill missa. Slutligen vill vi än en gång tacka er supportrar för det otroliga stödet den här säsongen, ni har varit fantastiska. 

 

På återseende!💛💙

Skribent: Ludwig Östh
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link