Hoppa till sidans innehåll

Uddamålsseger mot Genevad/Veinge

31 MAJ 2018 14:56
Tredje raka utan förlust efter att ha besegrat Genevad/Veinge i hemmaborgen under fredagen. Martin Edvardsson avgjorde tidigt i matchen efter att ha utnyttjat ett Genevad-misstag, Pontus Gustavsson fick hålla säsongens andra nolla.
  • Skapad: 31 MAJ 2018 14:56

  -Det hade blivit dags för mötet mellan de två nykomlingarna från division 5 ifjol. Där båda lagen slutade på samma poäng, där målskillnaden fällde avgörandet till Genevads fördel. Men det spelade ingen större roll, för båda lagen gick upp i division 4, och möttes i omgång 7 utav ”Hallandsfyran”. Ett möte som vi på förhand visste att det skulle bli jämt, inför matchen låg vi 6:a respektive 7:a och lägg då till att vi slutade på samma poäng förra året, så förstår man att det skulle bli jämt och en hård fight på IP denna vackra fredagskväll.

 

Matchen:

Det var en lite trevande inledning på matchen där Genevad tog tag i det första tio minutrarna, de hade mycket boll, dock saknades målchanser för bortalaget, då vi jobbade stenhårt och försvarade oss oerhört bra, något vi skulle göra matchen igenom. Efter dryga tio minuter så kommer vi in i matchen allt mer, spelet jämnas ut, och det skulle inte ta lång tid innan vi skulle få utdelning efter ett misstag utav Genevad. En Genevad-försvarare slår en svag hemåt passning till målvakten, Robert Hult tar en löpning för att sätta press på målvakten, men inte med tron om att nå bollen, det har dock Martin Edvardsson, som kommer i full fart från höger och tar bollen framför ögonen på Genevad-målvakten, Martin rundar sedan målvakten och sätter 1-0 till den blågula-maskinen, detta med kvarten spelad. Bara några minuter efter 1-0-målet så skulle Genevad få chansen att kvittera då vi gör ett misstag i eget straffområde, turligt nog för vår del, så prickar Genevad-anfallaren ribban och vi kan rensa upp bollen långt upp i banan. Återstående delen utav halvleken är jämn, men väldigt chansfattig. Där Mikael kommit närmast efter att ha skruvat en farlig hörna som sånär seglade in i mål, men målvakten hann dit för att avvärja.

 

Den andra halvleken startar Genevad bra och har mycket boll på vår planhalva, dock skapar de inga vassa målchanser, och Pontus ställs inte på några prov. Det som oroar oss lite i början på halvleken är deras spelövertag och att vi inte får andas med boll. Deras övertag i bollinnehav gör att våra spelare tröttnar och vi tvingas att börja byta. Men en ung och hungrig bänk skulle visa sig vara räddningen denna matchen. Det fanns det inget tvivel på att grabbarna på vår unga bänk var redo för att göra jobbet som krävdes. Dryga kvarten in i andra så kommer första bytet där Driton kommer in och bara några minuter senare kommer Oscar in på banan. Vilka inhopp de gör, båda är med och jobbar stenhårt, förändrar matchbilden och sänder signaler till spelarna som redan är på plan att den här ledningen släpper vi aldrig. Det hårda jobbet gör att vi inte släpper till några målchanser alls under återstående delen av matchen. Närmast kommer Genevad, då det uppstår en straffsituation som kunde resulterat i en straff, som undertecknad missade, så kan inte säga något om den. Närmare slutet av matchen så tröttnar även Genevads spelare och det blir ingen direkt slutforcering från deras håll, när vi dessutom sätter in ytterligare två unga och hungriga spelare som jobbar stenhårt för tre poäng så kunde inte Genevad få till den där chansen som skulle betytt kvittering och en poäng vardera. Istället gick vi hem med alla tre poängen när domaren satte pipan i munnen och blåste för fulltid. Vilken härlig fredagskväll det blev i hemmaborgen!

 

För att sammanfatta denna jämna tillställningen mot Genevad/Veinge, där det tillslut blev tre poäng, så kan vi konstatera att det var en Norvalla-seger! Alla krigade för klubbmärket i 90 minuter, och som man brukar säga; den som springer mest vinner flest matcher. Så var det verkligen denna matchen. En stor eloge till alla spelare för en grym krigarinsats, alla gjorde en grym match och var med och bidrog till segern idag, det var svårt att ta ut topp tre spelare denna gång, då alla var bra, men tillslut fick vi valt tre spelare som stack ut något extra.

 

Målskytt: Martin Edvardsson

 

Matchens spelare: 

⚽️⚽️⚽️ Emil Hentilä

⚽️⚽️ Pontus Gustavsson

⚽️ Christian Carlsson

 

Stort tack till alla supportrar som tog dig till hemmaborgen denna fredagskväll för att stötta oss, ni var en stor faktor till att vi orkade jobba så hårt som vi gjorde. Det var inte nervöst en enda gång eller?

 

Vi tackar även Genevad/Veinge och domartrion för matchen. Nu laddar vi om och blickar fram emot nästa match som är ännu en viktig match med tanke på tabelläget, där vi ställs emot Skrea på bortaplan. Vi behöver ert stöd även där, ses då!

 

Vi är NORVALLA!

Skribent: Ludwig Öst
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link