Hoppa till sidans innehåll
Firande efter Viktors fina ledningsmål i DM-matchen mot Trönnige IF.

En tuff helg...

03 MAJ 2022 18:39
Det blev en tuff helg för herrarna med förlust i både serien Derome/Åskloster och i DM åttondelsfinalen mot Trönninge IF.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 18:39

Derome/Åskloster - IF Norvalla 2-1
Vi förlorade fredagens derby på Dersbovallen med 2-1. Detta efter att inte ha kommit upp i den nivå vi gjort under tidigare matcher och då förlorar man matcher i denna mycket jämna division 4-upplaga.

Uteblivet skönlir, och ett derby där DÅFF gör det som dem är så starka på efter att de tagit ledningen. De blir svåra att få hål på, har en tung och stabil backlinje som gör allt så oerhört enkelt i varje situation, där man vid minsta lilla tveksamhet slår långt på hårt jobbande forwards. Ett taktik som varit framgångsrik för dem i inledningen av serien, då man endast släppt ett mål bakåt och tagit fullpott.

Sen kan vi inte låta bli att nämna Deromes 2-1 mål, där deras anfallare snyggt fått ner bollen och dunkat upp den i mål via kryssribban. Well done! Ett mål som kom snöpligt, tätt inpå vårt kvitteringsmål då vi hade en bättre period, mycket tungt.

Sett till målchanser vinner DÅFF fullt rättvist då vi har svårt att skapa målchanser. Som delvis beror på Deromes solida försvarspel. Men till stor del på att vi själva inte kom upp i den nivå vi önskat och sett att vi kan under tidigare matcher. Vi saknade helt enkelt de där sista 10 procenten som behövdes i varje duell och varje löpning, för att vinna derbyt.

Grattis säger vi till Derome/Åskloster och tackar för en underhållande och händelserik match, vi ses igen på IP i sommar.

Trönninge IF - IF Norvalla 3-1 (DM)
Vi reste till Halmstad med förhoppningarna att studsa tillbaka igen efter en svagare insats i derbyt mot DÅFF. Men så blev inte fallet. Spelet var ängsligt och det var Trönninge som vann matchen välförtjänt, efter en svag insats från vår sida.

Vi tog dock ledningen i matchen och hade med oss 0-1 i halvtid efter ett fint avslut av Viktor. Men ett mycket billigt rött kort i början av andra gjorde att vi fick en jobbig avslutning på matchen. Det dröjde till den 74e matchminuten innan kvitteringen skulle komma. Detta efter att ha fått en totalt felbedömd straff emot oss, vilket även Trönninge-tränaren kan instämma på (Halmstadsport.se). Oskar fick bollen i ryggen och domaren pekade på straffpunkten.

Straffen sköts i mål och efter det lossnade det för Trönninge som gjorde både 2- och 3-1 kort därpå och vann tillslut matchen fullt rättvist. För egen del tar vi lärdom av den här läxan, sen glömmer vi detta dabaclet och ta nya tag. Vi gratulerar Trönninge till avancemanget och önskar dem lycka till i fortsättningen.

Nu ska vi se till att ladda om och ta nya tag, chans till revansch redan på torsdag då Kungsbacka City gästar oss i hemmaborgen. Där ska vi tillsammans visa att vi är starka och hitta tillbaka till det vi gjort så bra innan.

Skribent: Ludvig Östh
E-post: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 


Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0705456737
E-post: This is a mailto link