Hoppa till sidans innehåll

Kort om avslutningen på vårsäsongen

14 JUL 2020 21:49
  • Skapad: 14 JUL 2020 21:49

Ikväll så drar träningarna igång igen efter ett två veckor långt uppehåll från träningar och matcher. Vi har inte skrivit något om de två avslutande matcherna. Förlusten för A-laget samt B-lagets seriepremiär, så här kommer en kortare sammanfattning.

Vi avslutade den korta vårsäsongen väldigt svagt då vi förlorade mot Leikin med hela 6-1 på bortaplan.

I en match där vi gjorde det bra fram tills vi reducerade till 2-1, och var faktiskt det bättre laget i första halvlek, men målramen och en bra Leikin-keeper gjorde att vi inte hittade nätet i den första halvleken trots 3-4 riktigt vassa målchanser.

Istället för att vi tog ledningen så fick vi en billig straff emot oss och släppte ytterligare ett mål till bakåt, efter slarv i eget straffområde, och det blev att jobba från underläge 2-0 i den andra halvleken. Det fortsatte dock att se bra ut i början av andra också och vi reducerade till 2-1 genom ett vackert mål av Anton, som klappade till på halvvolley utanför straffområdet. Men redan anfallet efter så gjorde Leikin 3-1 och det gjorde att vi tappade allt och föll ihop fullständigt. Vi åkte dessutom på en utvisning kort därpå, vilket gjorde att resten av matchen inte blev en rolig historia. Siffrorna rann iväg och det som inte får hända, hände. Vi blev långa som lag och hade det för långt mellan lagdelarna och gav de massa ytor att spela fotboll på, vilket gjorde det enkelt för Leikin att skapa målchans på målchans i slutskedet av matchen.

En match vi nu lagt bakom oss och nu väntar en höstsäsong där varje match blir extremt viktig i fighten för att hänga kvar i fyran. Första matchen i serien spelas hemma på Norvalla IP då det vankas derby mot Väröbacka GIF. Vad hade inte passat bättre än att ta årets första tre-poängare där. Men då gäller det fram tills dess att se till att träna hårt, höja attityden och inställningen på träningarna så vi tar med oss det in i matcherna i höst.

DM har som bekant också skjutits upp pga situationen med Corona-viruset. Men nu ska, likt seriespelet, även DM återupptas, och åttondelsfinalerna har nu lottats. Vi gick vidare som grupptvåa och har lottats borta emot division 6-klubben BK Viljan. Matchen kommer att spelas den 26 juli.

B-laget premiärspelade precis innan uppehållet och besegrade Åsa med 5-1, trots en blek insats. Men tre poäng för B-laget och skönt med en seger i bagaget innan uppehållet. Målskyttar i den matchen var Isak (2), Emil, Amadeus och Oscar D. B-laget rivstartar i augusti höstsäsongen med två derbyn på fyra dagar mot Väröbacka och Bua.

Nu har vi hela höstsäsongen framför oss, och allt i egna händer för att se till att vi vänder på den negativa trenden. Vi ska med hårt arbete ska se till att höja oss ett par nivåer och se till att det blir en rolig höst.

På återseende!

Skribent: Ludwig Östh
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660800, 0340660064
E-post: This is a mailto link