Hoppa till sidans innehåll

Lär känna vårt nyförvärv, Santiago Diaz

19 MAJ 2021 12:07
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 20:25

Ännu ett år och en säsong som påverkas hårt av pandemin. Till skillnad från förra säsongen då vi spelade enkelserie, så blir det förhoppningsvis en vanlig serie med dubbelmöten i år. Men det blir ändå en annorlunda säsong då vi i vilket fall som helst går in i serien utan några prövningar för vår trupp, i form av träningsmatcher, då försäsongen endast varit fullspäckad med träningar, med undantag för vissa korta pauser pga corona-fall i laget.

Trots pandemin är vi däremot lyckats att knyta till oss några nya lirare till laget. Däribland Santiago Diaz, som krita på för oss redan i november förra året. Santi kommer med sin teknik, fysik och spelförståelse att bli en nyttig tillgång för oss till årets upplaga av Division 4 Halland. Det är alltid ett leende på läpparna när han kommer till träningarna, ett leende som smittar av sig på resterande gubbar i truppen, en riktig stämningshöjare i gruppen.

Nu har det blivit hög tid att lyssna vad Santiago har att säga om säsongen, sin första tid i klubben och mycket mer:

Välkommen in i värmen Santi! Du var och provtränade med oss inomhus höstas och bestämde dig ganska snabbt för att komma till oss, vad var det som fick dig att skriva på för IF Norvalla?

- Jag tänkte sluta med fotbollen men efter jag provtränat med er så fick jag tillbaka gnistan och motivationen att lira igen. Ett gott ga¨ng både ledare och spelare.

Ytterligare en märklig säsong där Covid-19 stått i fokus och förhindrat oss från matcher och andra tillställningar, men trots nackdelarna med pandemin, hur har din första tid i klubben varit?

- Min första tid i klubben har varit bra, väl mottagen av ledare och lagkamrater och haft roligt på träningarna.

Vad har du för förväntningar på säsongen, både för dig själv och för laget?

- Mina förväntningar på säsongen för mig och laget är att köra igång och genomföra serien och jag hoppas kunna få bidra med en go inställning både på plan och vid sidan av, förhoppningsvis med en del mål också.

Berätta något vi inte vet om dig!

- Är en riktig salsakung

Du är en spelare med många styrkor, hur skulle du beskriva dig som spelare?

- Jag är en stark och teknisk spelare.

Fem snabba:
Mål eller assist? - Mål.
Favoritlag? - Manchester City.
Favoritmat? - Kyckling och ris.
Naturgräs eller konstgräs? - Naturgräs.
Lagets svärmorsdröm? - Isak Wiman.

Avslutningsvis, vem tar hem den interna skytteligan i år?

- Jonte tar hem den.

Vi tackar Santiago för intervjun och önskar honom lycka till under sin första säsong för klubben. Frågan är om vi får se en salsa-målgest från Santi i år?

Skribent: Ludwig Östh
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 


Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660064
E-post: This is a mailto link