Hoppa till sidans innehåll

Tung premiärförlust mot Böljan

19 APR 2022 22:38
Efter en tung premiärförlust nere i Falkenberg, så har vi nu börjat ladda för hemmapremiär - på IP!! Nu har det gått några dagar och vi har haft tid att smälta och reflektera över premiären. Det är med blandade känslor vi nu blickar tillbaka på den.
  • Uppdaterad: 19 APR 2022 22:38

Såklart är det alltid tungt att förlora fotbollsmatcher, och ännu tyngre är det när man är så nära som vi faktiskt var men ändå inte fick med oss poäng. Ur den aspekten så lämnade vi Falkenbergs IP med en sur eftersmak.

Prestationen, attityden och inställningen vi visade i torsdags gjorde dock att vi någonstans ändå lämnade matchen med lite positiv känsla och hopp för en ljus framtid denna säsong.

Vi får inte glömma att det iprincip är ett helt nytt lag vi mönstrar i år, inför säsongen har vi som bekant tappat fyra tongivande spelare som spelade majoriteten av matcherna förra året. Ett tapp som inte märktes av i premiären, då andra klev in och levererade. Då vi har fått in några nya, samt flyttat runt flera spelare på olika positioner så är det naturligt att det kommer ta tid innan allting sätter sig. Men insatsen senast visade att det redan ser riktigt lovande ut inför fortsättningen, där många bitar t.o.m. ser bättre ut än fjolåret, och vi ska se till att jobba stenhårt för att det ska bli än bättre framöver.

Kort om matchen:
Det var en match med två ansikten. En första halvlek som Böljan vinner fullt rättvist, då de var laget som höll i bollen och förde spelet stora delar. Vi hade dock bra koll på deras rull och trots mycket bollinnehav från hemmalaget så kom de inte till några giftiga målchanser. Det var egentligen matchens första målchans när Böljan tog ledningen med 1-0 efter 21 minuter. Målet kom då vi inte kommit upp ordentligt och stört deras nr.7, förövrigt deras bästa spelare för dagen. Som ostört fick stå och måtta in ett perfekt inlägg som nickades in i Pontus bortre gavel. Efter målet vaskade de endast fram en farlig chans innan det förödande 2-0-målet skulle komma på en fin kontring från deras sida i första halvlekens absolut sista spark. Snöpligt och givetvis tungt.

I andra kliver vi ut med ny energi, är aggressivare och sätter en högre press på Böljan. Detta resulterar i en helt annan matchbild och vi börjar skapa allt fler målchanser desto längre halvleken löper. Med tio minuter kvar fick Amadeus syna det röda kortet (två gula) och uppförsbacken blev ännu brantare, och många trodde nog att det var ridå ner här. Men känner man Norvalla rätt, så vet man att vi aldrig ger upp och det gjorde vi inte denna gången heller. Trots utvisningen så var det vi som fortsatte trycka på i jakten på en reducering. Vi höjde oss ytterligare ett snäpp och på en frispark bara ett par minuter senare så kom reduceringen. Oskar nådde högst på Davids frispark och nickade in 2-1. Nu var det 7 kvar och vi gav allt för att vaska fram den där kvitteringen, men vi lyckades aldrig måla en andra gång och Böljan fick med sig alla tre poängen.

Vi tar med oss prestationen och attityden och tar nya tag på fredag mot Galtabäcks BK, då lirar vi årets första på Norvalla IP!

Skribent: Ludwig Östh
E-post: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 


Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0705456737
E-post: This is a mailto link