Hoppa till sidans innehåll

2021 - En rekordlång fotbollssäsong

04 JAN 2022 13:07
Det förra året (2021) har präglats av den pågående pandemin med myndighetsrestriktioner, som påverkat verksamheten. Det blev en rekordlång försäsong med endast utomhusträning och utan möjlighet för seniorlagen att spela träningsmatcher.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2022 13:07

Först den 2 juni fick man börja spela matcher och seriespelet kunde starta. Genom beslutet att spela dubbelserier blev det en rekordlång säsong, som slutade först i början av november. I början var det publikbegränsningar, som senare på hösten togs bort. Även ungdomslagen påverkades av rådande restriktioner. Dock fick man under anpassade former börja spela matcher i början av maj.

På grund av rådande restriktioner har våra traditionella aktiviteter såsom påskpromenad, midsommarfest och Norvalla Marknad inte kunnat genomföras. När restriktionerna på senhösten togs bort ordnades tillsammans med Värö Stråvalla Hembygdsförening en lyckad och välbesökt julmarknad.

Herrfotbollen

Seriespelet för A-laget inleddes på ett positivt sätt med god poängutdelning. Höstsäsongen var till en början motig. Avslutningen blev dock bra och det nya kontraktet i Div 4 Halland säkrades med god marginal. För vårt unga B-lag blev det för andra året i rad serieseger i Utvecklingsserien Nivå 2 Norra Nord.

Damfotbollen

Tredjeplatsen för A-laget i Div 3 Halland Dam är den bästa placeringen under de senaste tio åren för laget, som länge var med och kämpade i serietoppen. Det var först i slutet av serien som man förlorade två viktiga matcher mot toppkonkurrenterna. Även i år har vi haft ett ungt B-lag med i Utvecklingsserien Damer Norra.

Barn - och ungdomsfotbollen

Barn - och ungdomsfotbollen för killar och tjejer i åldersgrupperna från och med 7 år bedrivs tillsammans med Bua IF och Väröbacka GIF i den gemensamma Värö United-organisationen. 15 lag/träningsgrupper med totalt 210 spelare och 45 ledare har varit igång under året. Ett 40-tal killar och tjejer - 6 år och yngre - har deltagit i IF Norvallas Fotbollskul. Dessutom har traditionsenligt Svenska Fotbollförbundets Fotbollsskola - Lira Blågult - arrangerats med 74 deltagare.

Norvalla ip

Norvalla IP är föreningens fasta punkt. Den sköts helt ideellt av vår pensionärsgrupp, som lägger ned ett fantastiskt arbete med planerna, lokalerna, tvätt, städning mm. Under året har det omfattande renoveringsprojektet, som inleddes 2018, avslutats. Finansieringen har skett med föreningens egna insatser samt med bidrag från Hallands Idrottsförbund, Varbergs kommun och Sparbanksstiftelsen Varberg.


ETT STORT TACK till pensionärsgruppen, ledare, spelare, funktionärer, sponsorer och alla andra som hjälpt till och stöttat oss så att vi har kunnat genomföra förra årets pandemisäsong på ett mycket bra sätt.

Skribent: Hans-Eric Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

 


Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0705456737
E-post: This is a mailto link