Hoppa till sidans innehåll

Året som gått

07 DEC 2018 15:20
Under 2018 har det varit en omfattande och livaktig verksamhet inom föreningen. Det gäller både den sportsliga och understödjande delen i form av olika arrangemang samt skötseln av Norvalla IP.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 15:20

Herr-och Damfotbollen

Målsättningen för herrarnas A-lag var att, som nykomling i den högsta hallandsserien (Div 4) klara nytt kontrakt. Laget uppfyllde förväntningarna och den slutliga mittenplaceringen är klart godkänd. Detta är den bästa placeringen för herrarna sedan 1996, då vi föll ur Div 3. Även vårt unga B-lag gjorde en fin insats med en mittenplacering i Klass 2 Norra. Populära tränarteamet, Mikael Östh och Mikael Hentilä, fortsätter att leda killarna under nästa år.

För vårt unga och utvecklingsbara damlag var målsättningen i första hand nytt kontrakt i den högsta hallandsserien (Div 3). Den slutliga åttondeplatsen uppfyllde målsättningen och var klart godkänd utifrån rådande förutsättningar med flera skador på nyckelspelare. Niclas Olausson fortsätter som huvudtränare under kommande säsong med Madelen Gerkens och Thomas Bengtsson som assisterande. Förutom damlaget har vi även haft ett utvecklingslag i form av F 16 – laget, som spelat i Div 5 Flickor.

Ungdomsfotbollen

Samarbetet mellan IF Norvalla, Bua IF och Väröbacka GIF i den gemensamma Värö United-organisationen har inneburit ett ökat intresse för barn- och ungdomsfotbollen i Väröbygden. Under året har cirka 220 tjejer och killar deltagit i verksamheten. Sammanlagt har Värö United haft 16 lag med i olika serier och sammandrag. Ett stort intresse och engagemang råder hos ledare, tjejer, killar och föräldrar.

Vår Fotbollsskola för de allra yngsta har fått ett ordentligt uppsving under de senaste åren. I år har drygt 35 tjejer och killar i åldern 4 – 6 år deltagit i verksamheten.

Ett annat populärt barnarrangemang är den årliga Landslagets Fotbollsskola för killar och tjejer. I år var det 35 deltagare i åldern 7 – 10 år. De fick under en heldag lära sig fotbollens grunder under ledning av duktiga instruktörer. Förutom fotbollsträningen var Forumteatern från SISU Idrottsutbildarna på plats. Årets tema var trygga idrottsmiljöer.

Arrangemang

Den extrema sommarhettan gjorde att antalet besökare vid årets Norvalla Marknad, som var den fyrtionde i ordningen, blev betydligt mindre än förra året. Däremot var det fler marknadsstånd (drygt 200). Det var tufft både för besökare och knallar i den stekheta solen och 30-gradiga värmen.

Vår traditionella påskpromenad lockar årligen många besökare. I år var det 186 personer, som löste startkort och fick en skön promenad i skogen runt Norvalla IP.

Uppemot 1000 midsommarfirare i alla åldrar hade sökt sig till Norvalla IP. I det soliga vädret dansades det kring midsommarstången, köpa lotter, fiska i fiskdamm och umgås med varandra på vår naturfagra idrottsplats.

Vid Jubiléumsdagen ordnade vårt Ungdomsråd en fotbollsturnering till vilken 45 killar och tjejer i olika åldrar hade anmält sig. De indelades i blandade lag, som spelade mot varandra. Turneringen uppskattades mycket av deltagarna och Ungdområdet gjorde ett jättefint jobb med arrangemanget. På kvällen var det familjefest för ledare, funktionärer och spelare med familjer. Drygt 100 personer njöt av god mat och musik. Trivseln och stämningen var på topp hela kvällen.

Norvalla IP

Den fasta punkten i föreningens verksamhet är vår naturfagra Norvalla IP. Den sköts helt ideellt. Här lägger bland annat vårt pensionärsteam ned ett omfattande arbete med gräsklippning, linjering, tvätt, städning mm. Årets torka gjorde att det blev mycket arbete med bevattningen. Under året har vidare en hel del förbättringar gjorts. Bland annat har nytt räcke vid A-planen satts upp och målning av övervåningen i klubbhuset genomförts.

Det ideella arbetet

Ett omfattande ideellt arbete läggs ned av alla som på olika sätt är aktiva i föreningens olika verksamhetsområden. Utan deras intresse och engagemang för IF Norvalla skulle inte den omfattande och livaktiga sportsliga- och understödjande (planer, lokaler, arrangemang, kiosk mm) verksamheten kunna bedrivas.

ETT STORT TACK för fina arbetsinsatser till alla ledare, spelare, funktionärer vid våra olika arrangemang och matcher samt övriga som hjälpt oss. Ett särskilt tack till alla våra sponsorer och företag som stöttat oss under året.

Skribent: Hans-Eric Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

 

Vi sponsrar IF Norvalla

 

  Boplåt

varo-pizzeria

ICA Nära Zachrissons

Följ oss på Facebook

Postadress:
IF Norvalla - Fotboll
Therèse Brag, Källstorp 47
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340-660800, 0340-660064
E-post: This is a mailto link