Hoppa till sidans innehåll

Information från Svenska Bowlingförbundet

15 NOV 2020 11:40
  • Skapad: 15 NOV 2020 11:40

Till föreningar och distrikt,

På grund av att de utökade lokala restriktionerna nu påverkar allt seriespel så har förbundsstyrelsen på sitt möte igår fattat beslut om nationella serien och 3-manna SM.

Beslut om nationella serien

Svenska Bowlingförbundet har beslutat att skjuta upp alla matcher i nationella serien med start redan i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den nationella serien berörs.  

I torsdags tog även Regionerna i Värmland, Dalarna, Västmanland och Gotland beslutet att införa skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Därmed har 18 regioner av totalt 21 infört dessa skärpta och då samtliga serier i den nationella serien berörs valde styrelsen igår kväll att skjuta upp samtliga matcher i den nationella serien till och med den 31 december 2020. Beslutet gäller från idag och påverkar därmed helgens omgång 8.  Beslutet om att skjuta upp alla matcher gäller dock inte distriktsserierna där förbundet rekommenderar distrikten att följa sin respektive regions allmänna råd som i dagsläget inte är lika i alla regioner.  

Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december.  

Övrigt tävlingsspel

Vad gäller övrigt tävlingsspel och genomförande av träning har arrangören och föreningen ett ansvar att förhålla sig till de skärpta råden som respektive region informerar om och att följa förbundets rekommendationer.  

Spelare som spelar i en förening/lag som ligger utanför en region med skärpta råd, omfattas också av råden. Det finns ett undantag för yrkesverksamma idrottare som kan fortsätta träna och tävla. Definitionen av yrkesverksamma idrottare beskrivs av Riksidrottsförbundet, RF, och kan hittas via länk från swebowl.se:s speciella infosida med aktuell information om covid-19 och bowling.  

3-manna SM och DM

I går beslutade även Riksidrottsförbundet att ställa in SM-veckan i Borås i början av februari 2021 där Svenska Bowlingförbundets 3-manna SM skulle avgöras. I och med det beslutet och situationen med de skärpta allmänna råden som nu gäller ute i landet tog styrelsen i Svenska Bowlingförbundet samma dag beslutet att 3-manna SM ska avgöras men att finalspelstegen skjuts upp till våren vid ett ännu ej fastställt datum. Samtidigt får distrikten förlängd kvaltid fram till den 31 januari 2021 och ges därmed en bra möjlighet att genomföra sina DM-kval.  

De distrikt som meddelat att de inte ska genomföra sina DM denna höst har nu möjlighet att se över beslutet och därmed arrangera sitt DM i sedvanlig ordning. Det innebär att de nu återfår nu sina platser till Finalsteg 1. Tidigare extraplatser som delats ut återtas därmed. Eventuellt nya extra finalplatser kan komma delas ut om distrikt väljer att inte genomföra sitt DM. Finalorterna kvarstår i nuläget med SM-finalsteg 1 i Fyrishovs Bowlinghall i Uppsala för damerna och Bowl-O-Rama i Stockholm för herrarna. 

Senast 30 november meddelar de distrikt, som ännu ej genomfört sina DM, vilka datum de tänker spela. Meddela detta till:  This is a mailto link 

 

Svenska Bowlingförbundet hoppas med detta att det kan skapa en tydlighet i vad som gäller under dessa utökade restriktioner och vi hoppas naturligtvis att seriespel och annan verksamhet kan komma igång igen så snart som möjligt.

 

Med vänlig hälsning,

 

Svenska Bowlingförbundets kansli
Telefon arb +46 (0) 8 699 60 00
Skansbrogatan 7, Box 11016, 100 61 Stockholm | www.swebowl.se

Bowling – en sport för alla – hela livet!

Skribent: Niklas Antonsson
Epost: Adressen Gömd

bowlingskola

IF Raketen i media

Postadress:
IF Raketen - Bowling
Folke Rylow, Tvärgatan 6 lgh 1103
35231 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: n.antonsson70@gmail....