Hoppa till sidans innehåll

Rapport från påsktävlingarna

17 APR 2017 15:52
Påsk är ju en stor helg för orienterare- tre tävlingar på fyra dagar om man vill varva påskmat med rörelse! I år förutspåddes en regnig helg men glädjen blev desto större då det inte kom en enda droppe på oss.
  • Uppdaterad: 17 APR 2017 18:52

Friskusträffen/Nacketräffen gick i år vid Skällinge norr om Rolfstorp i en otroligt kuperad terräng. Många var vi som helt enkelt gick upp för de värsta branterna. Några som hade fart på benen och sina huvuden på skaft var bröderna Alexandersson. Alvar och Edvin började ju med orientering så sent som förra året då de gick nybörjarkurs. De har kommit väldigt bra in i gänget och i sporten- men så har de varit med på nästan alla träningar i vinter också. Bäst lyckades Alvar som kammade hem förstaplatsen i H10 på Friskusträffen. Alvar, som frivilligt belagt sig själv med godisförbud, fick (o)passande nog en hel hink med godis i förstapris. Efter visst, ganska snabbt, övervägande beslöt han sig för att faktiskt häva förbudet denna månad!

 

På Nacketräffen och Snötrampen fick vi roligt besök av Jonas Toftered som dök upp från orienteringsgymnasiet i Norrland. Han delade med sig av visdomsorden från sin tränare: ”Många tävlingar har förlorats till första kontrollen, men ingen har avgjorts redan vid första kontrollen”. Det visar sig att hans enorma träningsdos om minst ca 15 timmar i veckan hade givit utdelning vilket en kilometertid på 8:32 i denna tuffa terräng bevisar. Familjen med vildast fantasi, Granfors, hade en dålig dag på Nackheträffen. Andy sprang enlig egen utsago på en kalkon i skogen (kan det möjligen ha varit en fasan?) och blev klart ofokuserad efter det. Ulrika skådade en brun, lurvig björn (kan det möjligen ha varit ett vildsvin?) och  tog det säkra före det osäkra och sprang direkt från 1:an till mål. Första vildsvinsmötet för mig (150 meters avstånd räknas väl?) men Steffen och Bernt bedyrade att vildsvin inte är farliga för friluftsmänniskor, såvida de inte blir trängda t ex mot en sjökant el dyl.

 Alfred & Jonas

Snötrampen brukar locka fram sällsynta, men trogna, besökare. En sådan är Nisse Toftered i H80 som ställt upp på Snötrampen många gånger genom åren -en tradition som inte ska brytas! Hoppas tävlingen finns kvar år 2052 och att man då är lika strong som Nisse. Då ska jag också stå med på startlistan. I och med att Snötrampen klassades som DM Lång för Halland fanns det också möjlighet att kamma hem medaljer. Därför får vi säga grattis till följande rigorianer: Jonas T som 2:a, Thilda 3:a, Emil S 3:a, Alvar 1:a, Andy 2:a, Pernilla 3:a, Jens 2:a, Fredrik B 3:a, Per-Martin 3:a, Ylva 2:a, Steffen 3:a, Nisse T 3:a. 

En kille som utvecklats väldigt positivt under året är Alfred. Han har blivit både snabbare och säkrare vilket resulterat i fina placeringar mest hela våren. På Snötrampen blev han fin 5:a i tuff konkurrens.

I övrigt blev det många poäng till ungdomarna i Hallands ungdomscup denna påskhelg. Thilda och Emil S lyckades bäst med flera fina, framskjutna placeringar.

 

/Ulrika Granfors

Skribent: Ulrika Granfors

Stena Recycling 

ER Kyl

Årsmöte 210222

EventorBanner178x42_3

Ullmax

Rigorbladet

 

Pulssport

oringentopp

3dagars

3skåningarochendansk

tiomila

Tjoget

25manna

 

 

Postadress:
IF Rigor - Orientering
Box 10220
43423 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering@ifrigor....

Se all info