Hoppa till sidans innehåll

Fotboll


Fotboll var föreningens andra gren, och startade som sagt i korpform redan under det första verksamhetsåret. Under de första åren bedrevs verksamheten i korpform, såväl inomhus i Täbykorpens och Stockholms Studenters regi, som utomhus i Stockholmskorpens och Stockholms Studenters regi.

1981 var föreningen mogen att starta fotboll i seriesystemet, Stockholmsserien division 8.

Det var främst Michael Hörup och Thomas Holmström som drev på utvecklingen att våga ta det steget. De flesta spelarna spelade redan seriefotboll i andra föreningar, så erfarenheten fanns definitivt. Föreningen lyckades ordna alla spelarövergångar utan transfersummor och ett slagkraftigt lag kunde ställas på benen direkt. Den enda gången föreningen tvingast betala för en spelarövergnång var för övrigt några år senare när Sten Wetterblad, som under flera år spelat innebandy och korpfotboll för föreningen, skulle lämna Birka BK för Stockholms Vingar. övergångssumman var 500:- samt en lunch.

 

1982 vann Stockholms Vingar division 8, med Peter Drago som tränare, och spelade därefter i division 7 fram t o m 1987, då man valde att lämna seriesystemet. Det första åren i division 7 var Stockholms Vingar ett topplag som var med och krigade om seriesegern. Trots ambitiösa satsningar så nåddes aldrig division 6. Kanske delvis beroende på att lagets spel mer byggde på talang än träningsnärvaro, och att många spelare fick jobb, familj och annat att prioritera.

Fotbollen fortsatte därefter i över tio år att spela i Täbykorpen och Stockholmskorpen, innan åldern tog ut sin rätt, och sektionen lades ned. Även under de sista åren var laget i innefotboll i Täby mycket framgångsrikt.

Ett minnesvärt citerat samtal från publiken är inför en match i Täbykorpen, där Stockholms Vingar var serieledare. Någon från publiken sa att ”Stockholms Vingar är visst ruggigt bra, vilka är dom ?”, och fick till svar ett pekande bort mot vårt lag, varefter kommentaren snabbt kom ”Va, dom där gamla gubbarna ?”.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:56 Skribent: Karin Gustavsson

Postadress:
IF Stockholms Vingar - Volleyboll
C/o Sophia Long, Sjösavägen 13
12455 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmsvinga...

Se all info