Hoppa till sidans innehåll

Thors damer i Elitstafetten

01 MAJ 2021 17:00
Lördag och söndag 1-2/5 är det dags för Elitstafetten och IF Thor damer har ett lag med här.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2021 17:00

Liverapportering via länk i Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/34936

Hej på er,

 

Äntligen är det dags för orienteringstävling!

Lördag och söndag 1-2/5 är det dags för Elitstafetten och IF Thor damer har ett lag med här. Jättekul.

 

UK har bestämt sig för följande uttagning;

Sträcka 1: Erica. Har haft en träningshöjning med 150(?)% från oktober 2020 som direkt gav resultat på Ultra-lång- SM för två veckor sedan. 22:a men i en klunga från 9:a till 25:a. Är en säker orienterare som har fina meriter (JSM guld) från natt och hon kommer glida med bra där framme i täten.

Sträcka 2: Gunilla. Tycker om natt-orientering även om hon är mörkrädd. Tror hon hänger med fysiskt och hoppas att hon får bra drag så att hon slipper finorientera eftersom hon inte ser kartan så bra längre… (Men enligt Conny så är det som att springa dag med en bra lampa! Märktes inte på natt-KM i Hammarskog!)

Sträcka 3: Josefin. Riktigt sugen på att tävla och är alltid bra på stafetter. Hon har inte sprungit några tävlingar på väldigt länge så hon kommer koncentrera sig på kartan så får farten komma efter hand. Kommer lätt att trippa med i mörkret

Sträcka 4: Hanna J. Jaktstart där hon kommer att få gå ut och träna på det mentala- att vara i sin egen bubbla när alla runt om springer omkring som yra höns. Hon är så pass duktig att hon bara ska lita på sig själv. Hon kommer nämligen att vara en av de bästa på denna sträckan.

Sträcka 5: Cornelia. Kul att ge vårat nyförvärv en rolig sträcka i ett roligt utgångsläge. Hon har haft en bra vinterträning och är alltid en säker orienterare. Visade vid en OLGY-träning med gemensam start att hon var offensiv. Våga vara det nu med

Sträcka 6: Ellen H. Störst träningsnärvaro på Thor träningarna. Har tränat mycket bra och kommer inte ha några problem med orken. Sedan möter hon de absolut bästa på denna sträckan men här får hon träna sig att utnyttja den farten någon/några sträckor. Du kommer säkert komma ihop med några som håller samma fart som dig hela banan och sedan är det ju ingen som slår dig på spurten

Reserv: Sofie på hemmaplan som ställer upp om någon skulle bli sjuk.

 

Sträcka 1-3 är natt. Beräknad tid 50 min (6,2 km). Start 21.10.

Sträcka 4-6 är dag. Beräknad tid 60 min (8,1km). Omstart 12.10.

 

Jag fick frågan vad Thor hade för placeringsmål? Och min tanke är att det inte finns någon anledning för vårat lag att ha ett resultatmål utan vi får se var våra individuella insatser på varje sträcka leder till. Kul ska vi ha i alla fall:)!

 

Stafett är ALLTID kul. Den här stafetten blir lite annorlunda då den blir som två stafetter. 2 stycken 3-mannalag så vi får peppa och heja på varandra vi som är på plats de olika dagarna. Ni andra Thorare får heja framför datorern då laget springer med GPS. Hur lärorikt är inte det för våra juniorer och seniorer i klubben!?

//UK genom Gunilla

Skribent: Klas Elwinger
Epost: Adressen Gömd
Sitter ute till i vår


IF Thors köp, sälj & byte

 

Stötta IF Thor -
köp digitala bingolotter!
En digital enkellott ger
IF Thor 15 kr (lottpris 50 kr),
och dubbellotten ger
klubben 30 kr (pris 100 kr).
Gå in på 
IF Thors digitala Bingolotto-länk

TACK för ditt stöd!

 

Postadress:
IF Thor - Orientering
Lurbovägen 6
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018400404
Fax: 018400404
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi sponsrar
  IF Thor