Hoppa till sidans innehåll

Tankar och info inför säsongstarten

04 MAR 2021 22:13
Annikas tankar om hur vi arrangerar tävlingar och annan bra info
  • Uppdaterad: 04 MAR 2021 22:13

Hej!

Vi är mitt uppe i en pandemi och vi vet i nuläget inte om och hur vi kan arrangera tävlingar. Jag tänkte dock ändå informera om lite tankar kring detta och ge annan bra info. Jag börjar med en positiv nyhet:

- SOFT arrangerar en grundkurs i kartritning och kartkontroll, digitalt format, 20-21 mars. Anmälan är senast 14 mars. Eftersom det är en deltagaravgift så behöver ev. deltagande stämmas av med vår budget men generellt har IF  Thor sett positivt på om medlemmar vill utbilda sig. Hör av dig till mig och Johan Ohlström om du är intresserad så stämmer vi med styrelsen. Gör det alltså ganska snart! Se inbjudan i länken:

20210226_grundkurser_kartritning_och_kontroll_digitala_20-21_mars_inbjudan.pdf (svenskorientering.se)

- SOFT anordnar även informationsträffar nu under våren då de uppdaterar oss tävlingsledare om läget avseende Coronapandemin och de regler vi behöver förhålla oss till. Nästa sådana är den 15 mars. I nuläget är det inte aktuellt att genomföra någon tävling. Hur det ser ut för 24 april då vi har planerat vår årliga nationella tävling Uppsala Möte är alltså ännu oklart. Det har sagts att nya riktlinjer ska komma under mars och vi avvaktar dessa innan vi startar något större planeringsarbete (banorna som Mats la inför 2020 finns i en byrålåda och kan förhoppningsvis återanvändas på något sätt). Det är inte troligt att alla restriktioner kommer att ha släppt tills dess, men det är kanske möjligt att vi kommer få arrangera en tävling på distriktsnivå med ett begränsat antal deltagare och lägre service med fokus på tävlingsdelen. Jag återkommer när jag vet mer. Jag hoppas att ni då har möjlighet att ställa upp på lite kortare varsel än vanliga år! 

- SOFT är dock aktiva i arbetet med att få förtydliganden från exv. regering och myndigheter och att förklara vår idrotts karaktär för att få relevanta smittskyddsåtgärder på plats. Är man nyfiken på hur SOFT jobbar med frågan finns information på deras hemsida. Samt information om de aktuella restriktionerna: 

Coronaviruset och orienteringen - Svenska Orienteringsförbundet (svenskorientering.se)

- Till sommaren, vecka 30 i juli, så är förhoppningen att smittläget har förbättrats betydligt och att vi kommer att kunna genomföra det planerade arrangemanget O-ringen, här i Uppsala. Som informerats i breven från styrelsen så behövs det ytterligare funktionärer inom de flesta områden. Har du inte redan anmält intresse så är det väldigt välkommet! Du kan anmäla dig här: https://www.oringen.se/213/uppsala-2021/funktionar/anmalan.html 

Hälsningar,

Annika

Tävlingsledare för Uppsala Möte

IF Thors representant i O-ringen Uppsalas ledningsgrupp (område deltagarservice) 

 

Skribent: Klas Elwinger
Epost: Adressen Gömd
Sitter ute till i vår


IF Thors köp, sälj & byte

 

 

Stötta IF Thor -
köp digitala bingolotter!
En digital enkellott ger
IF Thor 15 kr (lottpris 50 kr),
och dubbellotten ger
klubben 30 kr (pris 100 kr).
Gå in på 
IF Thors digitala Bingolotto-länk

TACK för ditt stöd!

 

Postadress:
IF Thor - Orientering
Lurbovägen 6
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018400404
Fax: 018400404
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi sponsrar
  IF Thor