Hoppa till sidans innehåll

Vägledning träningar och aktiviteter IF Thor med anledning av covid19-pandemi

26 MAR 2020 17:10
IF Thors styrelse har i dialog med ledarna gått igenom råd från myndigheter och tänkt igenom hur vi på bästa sätt kan bibehålla hälsosam träningsaktivitet och samtidigt minimera risk för smittspridning under våren.
 • Uppdaterad: 27 MAR 2020 20:28

Information och riktlinjer för att minska smittspridning uppdateras kontinuerligt via Folkhälsomyndigheten. Råd riktade till idrottsverksamhet finns på denna länk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/
(publicerades 24 mars 2020).

Friska personer oavsett ålder bör sköta sin träning för att bättre klara en eventuell sjukdom senare. Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras av Folkhälsomyndigheten då det innebär betydligt mindre smittspridningsrisk än inomhusaktiviteter. Personer över 70 år och riskgrupper som avråds från sociala kontakter uppmuntras att fortsätta med fysisk aktivitet och promenader utomhus.

Styrelsen i IF Thor har gått igenom råden från Folkhälsomyndigheten. Här sammanfattar vi några av punkterna och konkretiserar för att vi som förening ska bidra till att minska smittspridning:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i våra träningar och andra aktiviteter eller möten, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande
 • Insjuknar man under en träning eller annan aktivitet ska man gå hem direkt. Deltagare kan skickas hem om en ledare bedömer att det behövs.
 • Byt om hemma före träningar, ta gärna med något torrt plagg/överdrag att byta om till direkt efter träning och duscha sedan hemma.
 • Dela inte vattenflaskor eller annat som kan ha varit i kontakt med saliv.
 • Håll avstånd till varandra både inom och mellan grupper. Ledarna samlar sina träningsgrupper var för sig på olika platser och vi har ingen storsamling vid träningar med många deltagare (t ex OL-skolan).
 • Undvik träningsmoment med kroppskontakt, välj andra övningar istället.
 • Vi avstår tillsvidare från gemensam förtäring inomhus efter träning (ingen Thorsdagssoppa)
 • Sköt handhygien extra noga före/efter träningar och möten.
 • Använd gärna telefonmöten eller digitala lösningar för att hålla möten.
 • Förbered möten extra noga för att kunna hålla dem korta om ni ändå behöver ses. Om fysiska möten behövs finns stöd för riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens blankett på https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Eftersom även ledare kan bli sjuka så kan vi behöva ställa in träningar med kort varsel. Kontrollera att du har en aktuell epost registrerad i Idrottonline så att du får epost-utskick från ledarna. Aktuell information om IF Thor orienterings träningar finns i träningskalendern på gamla hemsidan för orienteringen (http://www.ifthor.se/orientering/training/aktivitet.php) och så småningom även i kalendern på nya hemsidan (https://idrottonline.se/IFThor/Kalender).

Även detta dokument kan komma att uppdateras med kort varsel.

//

IF Thors styrelse

26 mars 2020

Vägledning träningar och aktiviteter IF Thor med anledning av covid19-pandemi 27 mars 2020 (pdf)

Skribent: Ammie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Webbsida under konstruktion!
Orienteringen även här:
ifthor.se/orientering
https://idrottonline.se/IFThor-Orientering/
instagram @ifthorol

Stötta IF Thor - köp digitala bingolotter!
En digital enkellott ger IF Thor 15 kr (lottpris 50 kr),
och dubbellotten ger klubben 30 kr (pris 100 kr).
Gå in på IF Thors digitala Bingolotto-länk

TACK för ditt stöd!

Postadress:
IF Thor
Lurbovägen 6
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018400404
E-post: This is a mailto link

Se all info

VI SPONSRAR 
IF THOR

 

 

 logotype svensk e-identitet

 

 

 logotype house of lola

 

 logotype consulting ab

Tack för att ni sponsrar IF Thor!