Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Här samlar vi de vanligaste frågorna vi brukar få till föreningen.

Hur kontaktar jag/vi er?

Ni kan kontakta oss via e-post. Observera att eventuella frågor besvarar vi i mån av tid. E-postadressen till oss hittar ni via länken nedan.

https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/foreningen/Kontakt

Vi är en ideell förening där styrelsen och medlemmar arbetar ideellt för föreningen, tiden räcker inte alltid till att tillgodose behovet för varje enskild fråga. För att vi ska besvara frågan så ska svaret saknas på denna sida och vara undertecknad med en tydlig avsändare. Frågan måste vara så pass utförlig så att den går att besvara :). 

Visa svar


Dölj svar


Vad betyder träningstiderna på första sidan?

Träningstiderna avser vår ordinarie nybörjarträning för de som redan är medlemmar i klubben.

Visa svar


Dölj svar


Jag har egen utrustning och kan träna på egen hand utan instruktör. Får jag träna på er bana då trots att jag inte är medlem?

Träning på vår bana är endast tillåten för våra medlemmar med en av klubben godkänd utrustning. Dels betalar medlemmar för banans underhåll och dels att som medlem är man skyddad av Svenska Bågskytteförbundets försäkringar.

Visa svar


Dölj svar


Jag är inte medlem men vill börja träna hos er. Kan jag komma nu på onsdag och börja träna?

Du måste vara medlem i klubben för att börja delta i vår ordinarie nybörjarträning. För att bli medlem hos oss måste du anmäla dig till vår bågskytteskola och få grundläggande bågskyttekunskaper.

Visa svar


Dölj svar


Jag har fått utbildning eller varit medlem hos en annan klubb tidigare, behöver jag gå bågskytteskolan då?

Hör av dig till This is a mailto link för mer information.

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det att vara medlem i klubben?

Du hittar information om medlemsavgifter här https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Foreningen/Klubbinfo/Medlemsskap.

Visa svar


Dölj svar


Tar ni emot företagsgrupper, skolklasser eller kompisgäng för att ”prova på” bågskytte?

Vi har tyvärr inga möjligheter att ta emot gruppevenemang. Det gäller skolklasser, företags- och privata grupper, etc.

Visa svar


Dölj svar


Brukar ni ha "öppet hus" eller har ni "en gångs prova-på"?

För närvarande har vi inga planer på att införa "öppet hus" eller "en gångs prova-på", det är endast vår bågskytteskola som gäller. Skulle det ändras så kommer det stå på hemsidan på länken nedan.

https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Introduktionochkurser

Visa svar


Dölj svar


Jag är nyfiken på att prova på bågskytte och kanske börja träna hos er. Får jag prova på hos er? 

Vi arrangerar en bågskytteskola där man får prova på bågskyttet. Skolan består av både teori och praktik. Efter genomgången bågskytteskola kan man bli medlem och börja delta i vår ordinarie nybörjarverksamhet. Löpande information publiceras här https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Introduktionochkurser.

Visa svar


Dölj svar


Hur ofta är det bågskytteskola och hur anmäler jag mig? Hur gammal måste man vara för att delta?

Skolan brukar starta ca fem gånger om året både utomhus och inomhus. Anmälan sker via ett webbformulär som vi publicerar på vår hemsida på länken https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Introduktionochkurser. Åldersgränsen för att delta i våra introduktioner och kurser är 10 år. 

Visa svar


Dölj svar


När har ni nästkommande bågskytteskola?

Vi kan inte säga i förväg när det blir då vi inte har ett förutbestämt schema för året.

Visa svar


Dölj svar


Kan jag ställa mig i kö eller reservera plats till nästa bågskytteskola?

Tyvärr har vi inte möjlighet att administrera ett kösystem utan det är först till kvar som gäller när vi publicerar anmälan på vår hemsida eller meddelar de som använder vår intresseanmälan.

Under pandemin har tillhandahållit en intresseanmälan där de som visar intresse för vår bågskytteskola får e-post när skolan publiceras. Läs mer på https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Introduktionochkurser.

 

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det att gå er bågskytteskola?

Priset för bågskytteskolan är 900 kr per person oavsett ålder (minimum 10 år). Bågskytteskolan består för närvarande av fyra tillfällen där både teori och praktik ingår. 

Vi har en variant av bågskytteskolan som omfattar endast två tillfällen då är priset 700 kr.

Visa svar


Dölj svar


Jag har fått förhinder och kan inte längre delta på bågskytteskolan. Kan jag avanmäla mig och få återbetalning?

Vi kan tyvärr inte göra någon återbetalning på anmälningsavgiften så det är viktigt att ni är säkra på att ni kan delta vid anmälan. Får ni oförutsedd förhinder ändå uppskattar vi att ni meddelar oss så att vi kan stryka er från listan och möjlighet att ge platsen till någon annan.

Visa svar


Dölj svar


Vad behöver jag ha med mig till bågskytteskolan?

Vi tillhandahåller all utrustning som krävs så du behöver inte ha med dig något. Är det träning inomhus så behöver du endast ha med dig inomhusskor.

Visa svar


Dölj svar


Stämmer det att man kan låna/hyra utrustningen hos er?

För deltagare i bågskytteskolan och vår ordinarie nybörjarträning så tillhandahåller vi all utrustning som behövs, det är pilbåge, pilar samt skyddsutrustning.

Under bågskytteskolan bedrivs utbildningen med en recurvbåge som tillhör utrustningsklassen barebow. Efter genomgången skola kan man på klubben prova olika typer av utrustning däribland även compound, se även sista frågan.

Vi hyr inte ut utrustning för enstaka tillfällen. Vår låneutrustning är endast för medlemmar som deltar i den ordinarie nybörjarträningen.

 

Visa svar


Dölj svar


Måste jag skaffa egen utrustning innan jag börjar i klubben? Är det här startkittet från den här hobbybutiken bra?

Vi rekommenderar att inte skaffa någon utrustning på egen hand. Om du börjar hos oss så kan du delta i nybörjarträningen och låna vår klubbutrustning. På det sättet kan du prova dig fram vad som passar och få råd om egen utrustning där vi kan hänvisa till seriösa bågskyttehandlare. 

 

Hobbyaffärer och större sportkedjor säljer billigt utrustning som i bästa fall kan funka som ett slaggs sommarnöje. Tyvärr är det bortkastade pengar och utrustningen funkar inte på sikt då kvaliteten på den är oftast rätt undermålig.

Visa svar


Dölj svar


Får jag någon hjälp eller kan ställa frågor under nybörjarträningarna?

Under varje nybörjarpass finns det alltid minst en instruktör på plats som instruerar och kan svara på frågor.

Visa svar


Dölj svar


Jag gick er bågskytteskola för ett tag sedan och har inte tränat sedan dess men vill börja träna igen. Kan jag komma nästa träningstillfälle och skjuta?

Om du fortfarande är registrerad och betald medlem hos oss är du välkommen att komma och träna. I annat fall hör av dig till This is a mailto link för mer information.

Visa svar


Dölj svar


Händer det att utomhusträningen blir inställd pga väderlek?

Det är ytterst sällan som en utomhusträning ställs in. Det gäller att ha kläder efter väder! Enda tänkbara fallet vore t.ex vid åska.

Visa svar


Dölj svar


Är det samma träningstider utomhus som inomhus?

Det är samma dagar och tider som gäller enligt vår nybörjarträningsschema.

Visa svar


Dölj svar


Jag har köpt ett presentkort/värdebevis för en bågskyttelektion via en upplevelsesida. Kan jag lösa in den hos er?

Vi kan tyvärr kan vi inte lösa in bågskettelektioner köpta via upplevelsesidor då vi som klubb inte har någon avtal med dem. De anslutna klubbar kan ni hitta på följande länk https://www.bagskytte.se/foreningarochdistrikt/verktygsladaforening/Eventbolag/

Visa svar


Dölj svar


Vilka bågtyper kan jag som medlem använda för träning och tävling?

De bågtyper vi tillåter för träning och tävling är de som är tillåtna enligt Svenska Bågskytteförbundets regler https://www.bagskytte.se/Dokument/ReglerochStadgar/Regelbokenuppdelad. Litet förkortat information finns här https://idrottonline.se/IFUlvarnaBSK-Bagskytte/Bagskytteinformation.

Särskild viktiga är reglerna när det gäller compound-båge, det får inte vara en pilbåge som är anpassad för bågjakt. Dessutom är bågjakt ej tillåten i svensk lag och enligt SBS:s regler. Vi ser ser inte jägarexamen som merit och inte heller intresserade av frågan som förening då den ligger helt utanför förbundets och föreningens verksamhet.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
IF Ulvarna BSK - Bågskytte
Box 14128
16714 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info