Hoppa till sidans innehåll

IF Umeå Legend Club - Boxning

Alla människor ska ta del av samhället på positiva och konstruktiva sätt.
Ja, det är vad vi anser och arbetar för varje dag. Umeå Legend Club grundades 2006 och har sedan dess utvecklats till vad det är idag; en arena där alla kan mötas och växa utifrån sina egna förutsättningar. Vår vision är att alla människor, oavsett till exempel kön, religion, funktionsnedsättning och ekonomisk bakgrund, ska få möjlighet att vara delaktiga.

Vi är integration.

Integration brukar beskrivas som en förening av skilda delar till en större helhet. Hos oss innebär det här mångfald. Umeå Legend Club är en mötesplats och en frizon. Genom mångfalden ökar vi kunskapen om våra likheter och förståelse för våra olikheter. Eftersom vi anser att våra olikheter är en styrka skapar vi därigenom många möjligheter.

Vi gör skillnad.

Att vi gör skillnad får vi bekräftelse på varje dag när vi ser den utveckling som människor i vår verksamhet gör och kanske framförallt när vi ser hur tidigare gränser suddas ut. Av den anledningen är det extra glädjande när vårt arbete uppmärksammas med utmärkelser från andra. Några exempel på det är Region Västerbottens folkhälsopris, Västerbottens idrottsförbunds Fair Play-pris och Stenbecksstipendiet.

Våra verktyg.

Genom att erbjuda människor en trygg och kärleksfull miljö ger vi dem möjligheten att växa och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. För att nå våra mål använder vi oss av olika verktyg som valts utifrån medlemmars intressen och önskemål.

 

Boxning och MMA – fysisk träning ger utlopp för många olika känslor samtidigt som den främjar hälsa och välbefinnande. Denna träning ger bra kroppskontroll, mental träning samt ett disciplinerat tänkande grundat på respekt och ödmjukhet inför andra människor.

 

Kulturella uttryck och dialog– I varje människa finns en kreativ kraft som kan användas för att påverka ens utveckling. Genom kulturella uttryck kan ungdomar få kunskap om de lika och olika sätten att uppleva världen. Detta anser vi ger dem en bättre förståelse för dem själva och deras medmänniskor, med ökad möjlighet till respekt och ödmjukhet inför varandra. Vårt mål är att med dans, skrivande och dialog ge ungdomar en mer stabil grund att stå på.

 

Sociala aktiviteter – att ges möjlighet att vara en del av en gemenskap är ett grundläggande behov för alla. Som medlem/besökare hos oss ställer alla upp på att Umeå Legend Club är en frizon. Det innebär att om någon har negativa eller sårande åsikter om hur en annan är, ser ut eller lever får personen inte säga, viska, ropa eller visa det med sitt kroppsspråk på Umeå Legend Club. Sexuella trakasserier är självklart inte heller accepterat. Vi förstår att vissa människor kan uppleva det här svårt att komma ihåg eller följa eftersom de är vana att prata eller tänka på ett visst sätt men genom våra sociala aktiviteter ges alla möjlighet till övning i det sociala samspelet.

 

Vår framtid.

I vår närmaste framtid ligger fokus på att nå underrepresenterade grupper samt utveckla verksamheten ännu mer för personer med funktionsnedsättning. På längre sikt vill vi växa och stärka vår position i samhället. Detta kommer vi göra genom att öppna dörren för nya samarbetspartners. Tillsammans är vi starka och kan nå så mycket längre för de människor vi arbetar för. Som exempel kan nämnas att vi har ett pågående samarbete med Crossing Boarders för att stödja unga tjejer att prova mansdominerade sporter. Under sommaren kommer vi att arrangera ett träningsläger för ungdomar i utanförskap samt under året även starta Tai chi för personer med funktionsnedsättning. 

 
Egna nyheter

2011-02-15
Grattis - nu har er förening tillgång till IdrottOnline Klubb. Det är verktyget där ni via hemsidan kan hantera och publicera all tänkbar information för er förening! Ni kan l...

Postadress:
IF Unbound Umeå - Boxning
Ida Hedman, Häradshövdingegatan 10 C
90331 Umeå

Besöksadress:
Bankgatan 10 B
90325 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info