Hoppa till sidans innehåll

Silvermedalj i Akureyri!


Swedes on the Rocks, den internationella versionen av Take It Easy, vann silvermedaljen i Akureyri Ice Cup på Island lördagen den 4 maj efter 3 intensiva tävlingsdagar. Laget med Nisse, Eugen, Christer och Jeff var reell förstärkt med Fredde Heldin.

Utsickt från stugan

Utsikt från stugan!

 

Vi åkt iväg Valborgsmässafton och hade en mycket trevlig start på det hela. Vi firade första maj med en sväng från Akureyri till Mývatn, tittade på fåglar och såg oss runt i den fantastiska isländska naturen. Eugen och Nisse hittade några alfåglar och strömändar plus lite annat smått och gott medan vi andra fick lite lektioner i fågelskådning. Efter en promenad vid bubblande lera (som någon beskrev som att gå i bebisbajs…) och ett dopp i en varm källa var det dags för turneringens första evenemang - lottning av första match.

Strömändar flyr!  Fredde andas in svavelos

och Christer travar i bebisbajs!  Turister i Siglufjörður

Strömändar flyr! Fredde andas in svavelos och Christer travar i bebisbajs! och Nisse turistar i Siglufjörður

 

Sexton lag deltog - fyra amerikanska, ett internationellt, tio isländska och vi. Turneringen spelades enligt Schenkel-systemet som vi inte riktig fattar men som betyder att man spelar nästa match mot ett lag som ligger närmast i tabellen.

Vi blev lottade att spela första match på torsdag kväll så vi hade hela torsdagen att turista vidare. Då åkt vi norrut ut mot Ishavet till  genom flera lååånga tunnlar. Väl framme tittade vi på fler fåglar och upplevde lite mer vinter.

 

SOTR och Goðafoss

SOTR vid Goðafoss

 

Efter en liten trevande start och en knapp förlust mot det isländska landslaget, tog SOTR tre vinster i följd trots kanske inte det bästa spelet. Då låg vi på andra plats i tabellen och spelade för guld mot Snackbar Weight med en holländare, en engelskman och två danskar. Matchen var tätt helt genom och med en omgång kvar ledde Snackbar med en poäng men SOTR hade sista sten. Tyvärr gjorde Snackbar en mycket fin invick bakom ett helt gäng garder sent i omgången och Fredde, som hade räddat oss flera gånger under hela turneringen, hade inte en chans med sista stenen och vi var tvungen att släppa en stulen etta för en 3-5 förlust.

 

  _D306958

Lite curling han vid med också!

 

Trots förlusten var vi mycket nöjda med utgången men den stora behållning var det fantastiska arrangemangen som våra kollegor på Island bjöd på. Flera bra festar, inklusive en kväll vid hamnen då alla lag var bjudna på bl.a. grillad val och fårtestiklar - det kommer alla som var med att sen glömma. Dessutom var barräkningen inte att leka med eftersom turneringen spelades med den gamla curlingtraditionen att det vinnande laget bjöd på en runda då vi satt tillsammans och snackade skit efter matchen. En mycket trevlig tradition som man borde följa efter i Sverige! Bilder från hela turneringen finns publicerade på deras hemsida.

 

En väl utrustad grillmästare!

En väl utrustad grillmästare!

 

SOTR och guldmedaljörerna Snackbar Weight

SOTR och guldmedaljörerna Snackbar Weight

 

Vi kan hjärtlig rekommendera andra lag att åka iväg nästa år och spela i Akureyri - ni kommer inte att ångra er!

 

Glada silvermedaljörer

Glada silvermedaljörer

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:14 Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: This is a mailto link

Se all info