Hoppa till sidans innehåll

Nu är Oscar Claesson klar för IKHP

30 JAN 2020 11:07
En av Sveriges bästa långdistanslöpare har till i år valt att gå över till IK Hakarpspojkarna. Det handlar om Oscar Claesson från Taberg som de sista åren valt att tävla för Sävedalens AIK i Göteborg.
  • Skapad: 30 JAN 2020 11:07

Oscar är också en duktig skidåkare och har under hela sin skidkarriär representerat IF Hallby. Tills i år är det tänkt att Oscar ska ge löpningen lite större utrymme men Oscar har redan en mängd fina meriter som löpare och de som sprungit lopp i Jönköpingsregionen har nog bara fått se ryggen på honom då han har för vana att vinna de flesta lopp närområdet. På nationell nivå blev det under året tre niondeplatser på SM-tävlingar som bäst. Mycket goda 30.29 på 10 000m och 14.14 på 5000m skvallrar om en hög kapacitet.

Om målsättningen med detta år säger Oscar: Ett stort mål i år är att springa under 30 minuter på 10 km. Konkurrensen på långdistans i Sverige har ökat och många gör bra tider men på sikt med en frisk och skadefri kropp hade det varit kul att springa om medaljer på SM.

Närmast framåt ligger mycket träning och i april bär det av till Kenya för några veckors träning med utmanande sällskap.

Det ska bli spännande att ta sig an årets utmaningar i en klubb på hemmaplan. IKHP satsar på friidrotten och med flera duktiga utövare och härlig gemenskap ska det bli kul att få dra på sig de nya klubbkläderna, säger Oscar.

Skribent: Anders Grönvall
Epost: This is a mailto link

Sponsorer IKHP - Friidrott

 

Beställning av kläder

Klubbshopen för beställning av kläder via Trimtex hittar ni här.

Friidrottssektionens arrangemang


 

 

 

 Följ oss på social medier:

 

Medlemsgrupp

 

Öppen sida

Postadress:
IK Hakarpspojkarna - Friidrott
IKHP-stugan, Norra Klevaliden 13
56193 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036133054
E-post: This is a mailto link

Se all info