Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Thobias Montler genrepade inför EM i München med att bli femma på Diamond League-galan i Monaco. Thobias serie innehöll endast ett godkänt hopp i en tävling där topp-tre alla hoppade över 8.30.
 
Över tolvhundra poäng fördelades på Friidrotts-SM i Norrköping och oväntad vinnare på damsidan blev Örgryte IS som segrade för första gången.
 
Kampen om manliga mästerskapsstandaret på Friidrotts-SM i Norrköping blev aldrig riktigt spännande. Hässelby SK var överlägsen och vann med 16 poäng.
 
Monaco står värd för den sista Diamond League-galan innan EM i München och på plats finns Thobias Montler som enda svenska deltagare.
 
I samband med invigningen av Friidrotts-SM uppmärksammades det faktum att Norrköpings Friidrottsarena blivit den tolfte certifierade friidrottsanläggningen i Sverige.
 
Tävlingen i ungerska Székesfehérvár kom endast två dagar efter urladdningen i diskusfinalen på SM för Ståhl och Pettersson samtidigt som Armand Duplantis hoppade 6.10 i Polen och ingen av de tre svenskarna lyckades prestera resultat i samma nivå.
 
Fyra aktiva – Kim Amb, Fabian Delryd, Wictor Petersson och Gabriel Wallmark – tvingas lämna återbud till EM. "Supertrist! Men i stort fick vi många positiva formbesked den gångna helgen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Armand Duplantis avstod SM och i stället hoppade han 6.10 under Diamond League i Polen för två dagar sedan. Samma dag kastade både Simon Pettersson och Daniel Ståhl över 70 meter i diskus på SM och i kväll tävlar alla tre i ungerska Székesfehérvár.
 
Lovisa Lindh och Hanna Hermansson ska springa EM i München men på SM i Norrköping var det Örgryte IS Wilma Nielsen som var starkast och kunde ta hem SM-guldet på 800 meter.
 
I den sista omgången slog Vanessa Kamga till med nya personliga rekordet 60.33, ett resultat som också förde upp Hässelbykastaren till SM-guldet. "Så grymt kul! Vilken tävling! Och att göra det i sista är ju något väldigt speciellt", jublar Vanessa.
 
Förhandsfavoriten Khaddi Sagnia fick nöja sig med ett SM-silver när Maja Åskag klev fram och visade klassen. Ofattart kul! Första SM-guldet i längd och det var inte något jag räknade med när jag åkte hit", säger Maja som ska hoppa tresteg på EM.
 
16-åriga William Trulsson har haft en spektakulär säsong med personligt rekord på 20.86 och guld vid EYOF. I Norrköping blev han även svensk mästare för första gången.
 
Hammarbys Grete Ahlberg försvarade sitt SM-guld i slägga och nådde som längst 66.50. "På SM är det medaljerna som gäller, så jag är jättenöjd", säger en nedtränad Grete.
 
Andreas Kramer var bestämd från början i finalen på 800 meter och gick till spets direkt och höll hela vägen in i mål till sitt sjätte raka SM-guld.
 
Fanny Roos har vunnit samtliga SM-tävlingar i kula sedan 2014. Dagen efter att hon satte nytt svenskt rekord i Polen kom ännu ett guld för Malmöstjärnan. På herrsidan blev Spårvägens Jesper Arbinge svensk mästare för första gången.
 

Övriga sidor

Sponsorer IKHP Friidrott

 

Beställning av kläder

Klubbshopen för beställning av kläder via Trimtex hittar ni här.

Årsbästastatistik

Friidrottssektionens arrangemang


 

 

 

 Följ oss på social medier:

 

Medlemsgrupp

 

Öppen sida

Postadress:
IKHP Huskvarna - Friidrott
IKHP-stugan, Norra Klevaliden 13
56193 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036133054
E-post: kansli@ikhp.se

Se all info