Hoppa till sidans innehåll

Träning


Nedan följer exempel på hur vi tränar i triathlonsektionen, 
för aktuellt schema kolla in kalendern.

 

Träningsschema Ungdomsträning (uppdaterat 2019-08-16)

Ansvarig: Malin Alzén tel: 072 855 1332 

Löp-/cykelträning

Onsdagar kl 18. Beroende på säsong blir det cykling och/eller löpträning. Vi varierar samlingsplats, se kalendern vad som gäller för varje onsdag. Vid cykelträning kommer vi cykla på lågt trafikerade allmänna vägar, som förälder får man gärna vara med yngre barnen för ökad säkerhet. Det går bra med vilken typ av cykel som helst. Ombyte och dusch hemma. Ålder fån 8 år. Ansvarig:  Malin Alzén tel: 072 855 1332

Simträning

Söndagar kl 15 i Rosenlundsbadet. Krav: simkunnighet (dvs hoppa eller dyka i på djupt vatten och simma 200 m varav 50 rygg). Ålder från 8 år. Ansvarig: Cecilia Toppe tel: 0708-626139

Vi ser gärna nya deltagare i vår ungdomsverksamhet. I simbassängen har vi begränsat med plats, så hör av er om ni är intresserade så det finns plast. På onsdagsträningen är det bara att dyka upp. I skrivande stund finns det flera platser att fylla i simbassängen.

För de äldre ungdomarna finns också möjlighet att delta på klubbens övriga träningspass, se nedan.

 

Träningsschema Vuxenträning (uppdaterat 2018-12-17)

Ansvarig: Johan Westling

Simträning

Måndag, Onsdag och Fredag 

Sker på Rosenlundsbadet i 50 m bassängen måndag och onsdag och i hoppbassängen på fredagar. Vi förfogar över fyra egna banor som vi delar in oss på utifrån hur snabbt vi simmar. Varje bana har individuellt anpassade starttider och distanser. Tränare på kanten som lägger upp passen och ger feedback. På fredagar är passet inte tränarlett, men pass finns utskrivet.  
Inträde till Rosenlundsbadet får man själv fixa (se Rosenlundsbadets hemsida). Simpassen lämpar sig väl för nybörjare, även om det kan vara vettigt att komplettera med JSS crawlskolor om man inte alls kan simma crawl. 

Löpträning

Tisdagar

Intervaller med samling på Rosenlundsbadet  

Cykelträning

Fredagar och Lördagar

Intervaller på Wattbikes på Cardio Club på fredagar. Intervallpass individuellt anpassade efter watt och kadens. Boka din plats på cardioclub.se. Det finns 10 wattbikeplatser. Är intresset större finns andra cyklar att nyttja. Inträde till Cardio club för denna aktivitet får man själv lösa (se Cardio clubs hemsida). 

Distansträning på Lördagar från Piren

Yoga

Tisdagar på Cardio Club

Fritt för alla IKHP triathleter. Fokus på stretch av sim, cykel och löpmuskler. Om det är första gången du är med så var på plats i god tid så att någon kan släppa in dig eftersom entrén är stängd vid denna tid. Sedan får du ett passerchip.

 

I övrigt står det uppmanar vi sektionens medlemmar att även gå på andra träningar som övriga sektioner arrangerar (medlemsavgiften behöver bara betalas en gång, men däremot behöver man betala träningsavgiften till alla sektioner man är med i. Kontakta kansliet för mer info).

Uppdaterad: 29 DEC 2019 15:47 Skribent: Tim Hertzberg
Epost: Adressen Gömd

Andra sektioner - IKHP

 

Beställning av kläder

Tävlingskläder från Orca beställs under januari varje år. Träningskläder, överdrag och övriga kläder beställs via Trimtex. Se länk.

 

Följ oss på sociala medier

 

     

Postadress:
IK Hakarpspojkarna - Triathlon
Norra Klevaliden 13
56193 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036133054
E-post: This is a mailto link

Se all info