Hoppa till sidans innehåll

Signe Svenson 3:a Rudan Night Trail

12 MAR 2015 21:33
Signe Svenson, en av IKJs lovande ungdomar slår till och skrämmer upp damerna och vinner en bronsmedalj i Rudan Night Trail. Bra jobbat Signe, Damerna får se upp i vinter!
  • Skapad: 12 MAR 2015 21:33

Förberedelser innan loppet?

På sommaren tränar jag en del rullskidor och terränglöpning. Ibland blir det stavgång. Ungdomsträningarna IKJ som startat är varje torsdag 18.30 vid Rudan. Lördagar 9-10 kör IKJ:s lite äldre ungdomar antingen stavgång eller rullskidor någonstans.

 

Vi har en klubböverskridande träningsverksamhet som kallas Södergänget. Med ungdomar från IKJ ,NV, Söders och Tumba/Tullinge. Sen har vi även Stockholmslaget ICA cup/Folksam med några träffar. Där har vi 5 st ungdomar med från IKJ.

 

Så banan eller tävlingen var inget som skrämde, hade snarare ett sug efter att slå förra årets tid.

 

Är man anmäld är det bara köra!

 

Tävlingen!

Det blev ett spännande och dramatiskt lopp, men redan innan start kom första överraskning MILA Pannlampor, en av sponsorerna för tävlingen, ville att jag skulle låna deras nya värsting lampa, för att se hur den fungerar i verkligheten. Sagt och gjort och Mila Början fixar en VEGA till mig.

 

Starten:

Starten gick men valde att inte ta förstas yrarusningen i starten, vet att de första 3 km på banan är de jobbigaste, och känner mig trygg i att jag hittar på banan. Så ingen stress där.

 

Kommer iväg som 6:a, tempot vad kontrollerat så när tjejerna framför började kroka var det bara att springa förbi. Vet att jag ligger 4a vid ca 4,5km men ser ljuskäglan av damen framför mig. Tar in där det är lätt sprunget, och väl i kapp var det bara att gå på nock för att hon inte skulle hänga på.

 

Kommer i mål ca 20 sekunder före henne, dessutom 6 min bättre tid än jag gjort tidigare!

 

Framtida löpar tävlingar?

Springer inte så många löpartävlingar men nog blir det pricka tiden och Haninge Trail givetvis.Det jag satsar på är skidåkningen inte minst ska i ta revansch i söderskidan. Troligen lir det också skidpasset och tjejskiudan. Framtiden för utvisa.

Skribent: Carl Henrik Niper

IKJ Samarbetspartners

Haninge KommunLänna Sport


Copy office

 

  

 

Postadress:
IKJ Haninge
Box 20
13721 Västerhaninge

Kontakt:
Tel: 087412800
E-post: info@jordbanningarna...

Se all info