Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Lerum Friidrott!


Vad är Lerum Friidrott?

Lerum Friidrott är en ideell förening med idén att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet i friidrott för alla från 8 år och uppåt. Läs mer om vår vision och värdegrund under fliken Idé, Vision & Värdegrund.

Vem kan börja i Lerum Friidrott?

Alla som är 8 år och äldre är välkomna att börja träna och tävla i Lerum Friidrott. I augusti månad, efter Friidrottsskolans andra vecka, har vi som ambition att starta upp en ny träningsgrupp för barn som fyller 8 år under kalenderåret.

Är du intresserad av att börja, gå då till fliken Börja Friidrotta.

Vad tränar man på?

I Lerum Friidrott tränar och tävlar vi efter en utvecklingstrappa. från det att du börjar friidrotta som 8-åring tills dess att du är senior eller veteran. Utifrån denna trappa har vi delat in verksamheten i sex följande stadier:

  • Stadie 1: Lek och lust. Aktiva i åldrarna 8-10 år. 1 pass/v. Fokus på lekfullhet i friidrottens alla tränings- och tävlingsmoment samt mycket lekar som skapar en bred allsidighetsgrund.
  • Stadie 2: Lära sig tävla. Aktiva i åldrarna 11-12 år. 2 pass/v. Det lekbetonade från stadie 1 kommer igen här också, men tävlingsmomentet blir en större del och att lära sig alla rutiner kring tävling tillsammans med sin grupp är något vi fokuserar på. Dessutom vill vi få de aktiva att precis som vid träning, tävla i alla grenar.
  • Stadie 3: Lära sig träna. Åldrarna 13-14 år. 3 pass/v. Träning och tävling sker fortfarande allsidigt och brett och fokuset på att bli trygg och utmanas i tävlingssituation är fortfarande aktuellt. Samtdigt ökas träningsmängden med fler fysiska moment, bl.a. inskolning av skivstångsträning.
  • Stadie 4: Prestationsförberedande och Breddidrott. Åldrarna 15-19 år. Stadiet delas in i a) 15-16 år och b) 17-19 år. De aktiva som är 14 år får välja om de vill träna i den prestationsförberedande gruppen med 4 pass/v eller mer eller i breddgruppen som har 1-3 pass/v. I stadie 4 periodiseras träningen med fokus på olika moment under olika delar av året och generellt är det mer teknikinriktad träning under tävlingssäsong och mer fysiskt inriktad träning under den del som inte är tävlingssäsong. Varje tävlingssäsong avslutar vi med mångkamps-SM, eftersom ett brett tävlande har många fördelar. I detta stadie får den aktive lära ta ansvar genom att sätta egna mål och lägga upp egna tävlingsplaner med stöd av sin mentor.
  • Stadie 5: Prestationsstadiet. Åldrarna 20 år och uppåt. För de aktiva som bedriver elitsatsning i friidrott. Skillnaden från föregående stadie är att träningsmängden ökar och planeringen är mer individuellt upplagd.
  • Stadie 6: Friidrotta för livet. Vuxna aktiva utan elitambitioner som tränar löpning i vår Löparsektion eller veteranfriidrott.

Var tränar vi?

Utomhus, maj-sep

Utomhusträningen i Lerum Friidrott bedrivs på vår fina friidrottsarena, Stenkullen IP, som ligger i anslutning till vårt klubbhus och kansli på Granitvägen 3 i Stenkullen. Stenkullen IP ligger i ett idrottsområde där även ishall, fotbollsplaner och sportanläggningar ligger belägna. Klubbhuset delar vi med fotbollsklubben Stenkullen GOIK.

 

StonehillIP

Stonehill IP sett från kansliet vintertid. 

Inomhus, okt-apr

Inomhus tränar vi i Förbohallen på Gråbovägen 15 i Stenkullensom ligger ett par hundra meter bort från utomhusarenan. Förbohallen är en kombinationshall för både handboll och friidrott. Styrketräningen inomhus sker i Dergårdsgymnasiets styrkehall.

 

Hallen

Kombinationshallen Förbohallen från löpargången sett.

Vad kostar det?

Friidrott är en väldigt billig idrott jämfört med många andra idrotter. För att se de förmåner och avgifter som är kopplade till dig som medlem, klicka här! 

Uppdaterad: 16 NOV 2017 09:58
Skribent: Ulf Petersson

Samarbetspartner

spaloggahogermarginal

Vår framtidssatsning

Friskvårdskund

 

Våra arrangemang

Samarrangemang

 

  

 springigbg

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information