Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv Friidrottsf.


Fyra aktiva – Kim Amb, Fabian Delryd, Wictor Petersson och Gabriel Wallmark – tvingas lämna återbud till EM. "Supertrist! Men i stort fick vi många positiva formbesked den gångna helgen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Armand Duplantis avstod SM och i stället hoppade han 6.10 under Diamond League i Polen för två dagar sedan. Samma dag kastade både Simon Pettersson och Daniel Ståhl över 70 meter i diskus på SM och i kväll tävlar alla tre i ungerska Székesfehérvár.
 
Lovisa Lindh och Hanna Hermansson ska springa EM i München men på SM i Norrköping var det Örgryte IS Wilma Nielsen som var starkast och kunde ta hem SM-guldet på 800 meter.
 
I den sista omgången slog Vanessa Kamga till med nya personliga rekordet 60.33, ett resultat som också förde upp Hässelbykastaren till SM-guldet. "Så grymt kul! Vilken tävling! Och att göra det i sista är ju något väldigt speciellt", jublar Vanessa.
 
Förhandsfavoriten Khaddi Sagnia fick nöja sig med ett SM-silver när Maja Åskag klev fram och visade klassen. Ofattart kul! Första SM-guldet i längd och det var inte något jag räknade med när jag åkte hit", säger Maja som ska hoppa tresteg på EM.
 
16-åriga William Trulsson har haft en spektakulär säsong med personligt rekord på 20.86 och guld vid EYOF. I Norrköping blev han även svensk mästare för första gången.
 
Hammarbys Grete Ahlberg försvarade sitt SM-guld i slägga och nådde som längst 66.50. "På SM är det medaljerna som gäller, så jag är jättenöjd", säger en nedtränad Grete.
 
Andreas Kramer var bestämd från början i finalen på 800 meter och gick till spets direkt och höll hela vägen in i mål till sitt sjätte raka SM-guld.
 
Fanny Roos har vunnit samtliga SM-tävlingar i kula sedan 2014. Dagen efter att hon satte nytt svenskt rekord i Polen kom ännu ett guld för Malmöstjärnan. På herrsidan blev Spårvägens Jesper Arbinge svensk mästare för första gången.
 
Bollnäs Martin Jansson, Tobias Jonsson och Lina Hedberg tog alla guld vid parafriidrotts-SM i Norrköping under söndagen. Jansson och Hedberg vann 800m-loppet i I-20-klassen. Och Jonsson vann 100m i S-12-klassen. ”Det känns jättebra”, säger Martin.
 
Både Lisa Lilja från Ullevi FK och Julia Henriksson, IFK Helsingborg, ska representera Sverige på 200 meter vid EM i München om drygt en vecka och i Norrköping var det Lisa som var snabbast och tog hem SM-guldet.
 
När förhandsfavoriterna Gabriel Wallmark och Jesper Hellström drog sig ur trestegsfinalen på grund av skadekänningar var det Lukas Edqvist som klev fram och blev svensk mästare.
 
Herrarnas stavtävling blev en långdragen historia där samtliga medajörer till slut hade satt nya personliga rekord. Ullevis Robin Jacobsson hoppade 5.27 och försvarade SM-titeln. "Det känns sjukt kul!" säger Robin.
 
5000 meter för damer på SM saknade både Meraf Bahta och Sarah Lahti men det blev ändå en spännande kamp om medaljerna mellan tre löpare.
 
När Carl Bengtström valde att ställe upp på 400 meter utan häckar under SM i Norrköping tog i stället Uppsala IF:s Isak Andersson chansen.
 

IK Orients sponsorer

 

 

Uddevalla Energi

Acrius

 

 Stenvallsny2

  

 

MOS

 

 

  IK Orients klädleverantör

 

 

 

Postadress:
IK Orient - Friidrott
Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Besöksadress:
Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052213533
E-post: orientuddevalla@gmai...

Se all info