Hoppa till sidans innehåll

IK Uvens verksamhet

06 DEC 2016 08:13
Nedan kan Du läsa om vad IK Uven erbjuder.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2017 21:16

Träningar

Tisdagar        kl 18:00 – 20:00                  Bunketorp

Vi tränar främst orienteringsteknik i olika grupper efter ålder och förmåga. I stort sett året om. (Vi gör upphåll på sommarlovet & vinterlovet)


Tordagar      start mellan kl 17:30-18:30            Göteborgsområdet
I samarbete med FK Herkules, Frölunda OL och Mölndal Outdoor, tränar vi orienteringsteknik i lite mer okänd terräng runt om i Göteborgsområdet, framförallt de södra delarna. Denna träning bedrivs på våren och hösten. Tider och plats annonseras löpande på hemsidan.

 

Fredagar        kl 18:00 – 19:00                  Sinntorpskolan

Styrketräning i Sinntorpsskolans stora gymnastiksal. Denna träning kör vi under vintern mellan november och mars, annonseras löpande på hemsidan.

 

Vintercupen

I samarbete med FK Herkules, Frölunda OL och Mölndal Outdoor arnnagerar vi vinterträningar i orientering, ofta söndag förmiddag under tiden januari-februari.

 

Nybörjarkurser

På våren (någon gång i mars-april) har vi normalt nybörjarkurser både för ungdomar och vuxna.

 

Orienteringstävlingar

 

Orienterare tävlar mycket, under säsongen är det tävlingar nästan varje helg både lördag och söndag. Sedan går det ett antal större tävlingar varje år O-Ringen, Hallands tredagars, Tre skåningar och en dansk etc. Till de flesta tävlingar i Göteborgsdistriktet tar någon i klubben med ett tält och klubbflagga för klubben, där man kan byta om och ställa sin ryggsäck.

 

KM

 

Varje år har vi KM (klubbmästerskap) i orientering, dag och natt.

 

Vår egen orienteringstävling

 

Varje år arrangerar vi minst en nationell tävling i orientering i Bunketorps-skogarna. Det brukar vara runt mellan 700 - 1200 deltagare. 2004 var vi f ö ansvariga för finaletappen i O-Ringen med ca 12 500 deltagare.

 

Midsommar

Varje midsommar bjuder IK Uven in allmänheten till Bunketorp för traditionellt midsommarfirande med dans runt stången, lotterier, pilkastning, luftgevärsskytte och fiskdamm etc. Midsommarafton mellan 13-16.

 

Poängpromenader

Tre söndagar i november brukar vi arrangera poängpromenader i Bunketorp,

  

Kartor

IK Uven har upprättat orienteringskartor över ett stort område och reviderar dessa kartor kontinuerligt. Den stora kartan täcker området söder om Hällesåkersvägen (mellan Lindome-Inseros) ner till Annebergsvägen. Samt att vi har ett antal skolkartor, Sinntorpsskolan, Valåsskolan och Skånhällaskolan och en karta över Isaks mosse.

 

Skidor
Då snötillgången i Göteborgsområdet är begränsad så blir det inte alltid så mycket skidåkning i Göteborg. Ett antal medlemmar deltar i alla fall i Vasaloppets olika lopp varje år. Vi ordnar ibland skidläger och har skidfys.
När det kommer snö, så drar IK Uven skidspår längs motionsbanorna i Bunketorp.

 

 

Postadress:
IK Uven - Orientering
c/o Annika Aasa, Färåsvägen 19
42837 Kållered

Besöksadress:
Bunketorp, Hällesåkersvägen 10
43791 Lindome

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info